Ένα φωτεινό μέλλον για το μαλλί στην εβδομάδα μαλλιού

2
Ένα φωτεινό μέλλον για το μαλλί στην εβδομάδα μαλλιού

Η Bridgette Kelly εργάστηκε τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα πριν ασχοληθεί με τη βιομηχανία μαλλιού και έχει εργαστεί τόσο στο εσωτερικό του British Wool Marketing Board και ως σύμβουλος για την Εκστρατεία για το μαλλί. Κατανοεί ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής φλις σε τελικό προϊόν και συνεργάζεται στενά με τον τομέα των εσωτερικών χώρων, της μόδας και της χειροτεχνίας.

Ο τρέχων ρόλος της περιλαμβάνει τη δημιουργική κατεύθυνση και την κατεύθυνση μάρκετινγκ του κλάδου του μαλλιού για το Εκστρατεία για το μαλλί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Εκστρατεία για το μαλλί

Wool Story: Our Q&A with Bridgette Kelly

Πότε ξεκίνησε η Εκστρατεία για το Μαλλί;

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία για το μαλλί το 2010, ήταν σε ένα πλαίσιο χαμηλών αποδόσεων για το μαλλί για τον Βρετανό εκτροφέα προβάτων και τους εκτροφείς προβάτων σε όλο τον κόσμο. Ο Πρίγκιπας, ιδιοκτήτης πολλών ενοικιαστών προβατοτρόφων, είχε ενημερωθεί για το γεγονός ότι το μαλλί δεν κάλυπτε το κόστος του κουρεύματος των προβάτων. Ως περιβαλλοντολόγος, ένιωθε ότι το φυσικό μαλλί ήταν καλύτερο για το περιβάλλον και μακράν η ανώτερη επιλογή για ρούχα και δάπεδα και πολλά άλλα προϊόντα. Μετά από συζητήσεις με τους British Wool Marketing Boardάλλα μέλη της βιομηχανίας μαλλιού και του κλάδου της μόδας και των εσωτερικών χώρων, θεώρησε ότι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα βοηθούσε να επανέλθει το πραγματικό μαλλί στο προσκήνιο.

Γιατί πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο για το μαλλί φέτος;

Η Εκστρατεία είναι πολύ ενεργή και έχουν επιτευχθεί πολλά, ιδιαίτερα με τον τρόπο που οι μεγαλύτερες παγκόσμιες οργανώσεις μαλλιού – Woolmark, Βρετανικό μαλλί, Cape Wools της Νότιας Αφρικής, Νέα Ζηλανδία – έχουν συγκεντρωθεί για να εργαστούν με ενιαίο τρόπο για την προώθηση του μαλλιού. Υπήρχε η αίσθηση ότι το συνέδριο θα βοηθούσε να επικεντρωθεί ολόκληρη η βιομηχανία στα εκπληκτικά πλεονεκτήματα της ίνας – ενώ θα εξέταζε εποικοδομητικά ορισμένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το μαλλί εμπορικά.

Πείτε μας για τη Διακήρυξη The Dumfries House Wool with HRH The Prince of Wales, Patron of The Campaign for Wool;

ο Δήλωση του Οίκου Dumfries είναι ζωτικής σημασίας σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν κατανοούν τα οφέλη του πραγματικού μαλλιού και τις διαδικασίες συλλογής μαλλιού. Απλώς καθορίζει τα περιουσιακά στοιχεία του μαλλιού και δηλώνει τα υψηλά πρότυπα συγκομιδής μαλλιού όπως υποστηρίζονται από τις χώρες εκτροφής προβάτων σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο «Οι πέντε ελευθερίες των προβάτων».

Μπορείτε να αναφέρετε μερικούς γνωστούς αντιπροσώπους από μαλλί;

ο Εκστρατεία για το μαλλί είναι μια ευρεία εκκλησία και έτσι το Συνέδριο καλωσόρισε έναν υγιή συνδυασμό παραγόντων της κλωστοϋφαντουργίας και λάτρεις του μαλλιού. Επίσης, καλωσόρισε ορισμένους λιανοπωλητές που δεν ήταν τόσο πεπεισμένοι για το πραγματικό μαλλί που ήρθαν να μάθουν περισσότερα. Προφανώς, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος ήταν ο Προστάτης μας HRH Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του στην Εκστρατεία «του» – για άλλα πέντε χρόνια. Αυτό προσθέτει τεράστια αξία στον σχεδιασμό και την κατεύθυνσή μας. Λίβια Φερθ ήταν επίσης εκεί – ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του Οικολογική Εποχή και παγκόσμιος πρεσβευτής της Oxfam. Η Livia είναι παθιασμένη με τη βιωσιμότητα και μίλησε με γνήσια γνώση.

Ίσως η αποστολή της να προσεγγίσει και να ασχοληθεί ευρέως είναι τόσο διαφορετική. Η ακολούθησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τεράστια και αυτό το είδος επιρροής είναι ζωτικής σημασίας για την Εκστρατεία, καθώς διοχετεύουμε το δρόμο μας προς την επόμενη γενιά καταναλωτών μαλλιού. Ένα άλλο αποκορύφωμα ήταν Κύριε Πολ Σμιθσύγχρονος σχεδιαστής αιχμής που έδωσε μια εξαιρετική ομιλία – η οποία επικεντρώθηκε στο να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά για να τραβήξει την προσοχή – ο Paul χρησιμοποιεί μαλλί στο κοστούμι του εδώ και χρόνια και είναι ένας φυσικός καινοτόμος που παρουσιάζει πρόσφατα το κοστούμι ανθεκτικό στο ντους.

Σας άρεσε το Wool Week; Ποια ήταν τα κυριότερα σημεία σας;

Η εβδομάδα μαλλιού είναι πάντα μια δίνη δραστηριότητας! Μαζεύουμε τόσα πολλά σε μια σύντομη εβδομάδα και το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικό. Φέτος το Wool BnB μας έδωσε σε όλους μια στιγμή να είμαστε περήφανοι! Προοριζόταν να είναι ένας πραγματικά δημιουργικός χώρος που θα επιδεικνύει ένα πολύχρωμο μείγμα από τις δυνατότητες του μαλλιού να κάνει ένα σπίτι άνετο, απτικό και οπτικά διεγερτικό. Το υπέροχο δάπεδο στους χώρους καθιστικού παρέχεται από Εναλλακτικό δάπεδο με ύφασμα Libertyμικρό συλλογή. Παρείχαν μια καλλιτεχνική βάση για τα δωμάτια, που έθεσαν τα θεμέλια για στρώματα υφασμάτινων μοτίβων και τολμηρά χρώματα δημιουργώντας μια εξαιρετική πανδαισία για τα μάτια! Προσθέστε σε αυτό όλες τις εκδηλώσεις χειροτεχνίας, τη δραστηριότητα λιανικής, τα βραβεία χειροποίητης πλέξης μαθητών και τα καταπληκτικά Selvedge συμπόσιο για το μαλλί και με το Wool Week έχετε κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Είναι το Wool Week παγκόσμια;

Εβδομάδα μαλλιού έχει πραγματοποιήσει πολλές παγκόσμιες γιορτές όλα αυτά τα χρόνια – Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ – όλοι γιόρτασαν το μαλλί με διαφορετικούς τρόπους. Συχνά επικεντρώνεται γύρω από τη λιανική δραστηριότητα και φυσικά… πρόβατα! Είχαμε κοπάδια με πρόβατα σε τόσα πολλά απροσδόκητα μέρη – το αγαπημένο μου και ίσως το πιο αγχωτικό ήταν στο Bryant Park, στο κέντρο του Μανχάταν πίσω από τη βιβλιοθήκη της πόλης της Νέας Υόρκης – αυτό ήταν – «φοβερό» – όπως λένε οι Αμερικανοί!

Ταξιδεύετε στον κόσμο με μαλλί – αγαπούν οι Αμερικανοί το μαλλί;

Η δραστηριότητα στις ΗΠΑ επικεντρώνεται στον τομέα των δαπέδων. Μάλλινα χαλιά και τα χαλιά περιοχής είναι συνήθως 100% μάλλινα και θεωρούνται αγορά πολυτελείας στις ΗΠΑ. Το δάπεδο επιλέγεται συχνά από σχεδιαστές εσωτερικών χώρων κατοικιών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για το σπίτι από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση εκεί, καθώς η βάση γνώσεων για το μαλλί είναι μικρότερη από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε αφιερώσει χρόνο δημιουργώντας τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση για σχεδιαστές και αρχιτέκτονες – κάτι που θα κυκλοφορήσουμε σύντομα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι μια τόσο τεράστια χώρα – και είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι, ενώ η Νέα Υόρκη είναι αποκλειστικά για χρώμα και μοτίβο, η Δυτική Ακτή θέλει απλώς κρέμες και ουδέτερα και στο Κολοράντο, έχει χοντρό μάλλινο δάπεδο σε όλη τη διαδρομή. Είναι διαφορετικό και εμπνευσμένο!

Γιατί επιλέγετε το μαλλί;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πιστεύω πραγματικά σε αυτό το υπέροχο φυσική ίνα. Είναι μια πολύ ικανή, σχεδόν μαγική ίνα, ως προς τη δομή της και τις δυνατότητες απόδοσης της.

Το μαλλί προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς και υφής – είναι ευέλικτο, καινοτόμο, ανθεκτικό και ανακυκλώσιμο. Είναι η κλασική επιλογή υφάσματος για κάθε σπίτι, προσθέτοντας άνεση, μόνωση και κομψή αίσθηση. Από ρίψεις που προσθέτουν αυτή τη βουτιά χρώματος σε ζεστός μαξιλάρια και χαλιά, το μαλλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μυριάδες τρόπους για υπέροχο αποτέλεσμα.

Πιστεύω επίσης στη βιομηχανία πίσω από αυτό – τον ​​αγρότη με το κοπάδι του και τους κλωστήρες, τους υφαντές και τους κατασκευαστές μας με τις ζωτικές τους δεξιότητες που τον μεταμορφώνουν σε τόσα πολλά υπέροχα προϊόντα. Είναι οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους που ευδοκιμούν γύρω από την ίνα που το κάνουν τόσο συναρπαστικό.

Το μαλλί έχει ιστορία και αυθεντικότητα και προσκαλεί τέτοια δημιουργικότητα. Πιστεύω ότι ο ρόλος μου τώρα και στο μέλλον είναι να διασφαλίσω ότι έχουμε μεγάλη ζήτηση για μαλλί, να κρατάμε αυτά τα πρόβατα στους λόφους και ότι η παθιασμένη αλυσίδα παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων εργάζεται, έτσι ώστε οι δεξιότητες να συνεχιστούν και να υπάρχει μαλλί για την επόμενη γενιά.

Ποια είναι η λίστα ευχών για το χριστουγεννιάτικο μάλλινο δώρο σας;

Αυτή είναι μια σοβαρά φορτωμένη ερώτηση! Εκτός από ένα επιεικώς βαθύ σωρό Μαλλί Ξυπόλητος χαλί από Εναλλακτικό δάπεδο

Είδα ένα καταπληκτικό πλεκτό «tam o shanter» σε απαλό πράσινο σε ένα κορίτσι στο τρένο χθες – ήταν υπέροχο – και αυτό θα έπρεπε να είναι στο μαλλί μου χριστουγεννιάτικο δώρο λίστα. Υποψιάζομαι ότι ήταν πλεκτό στο χέρι – οπότε επόμενο θα ήταν να γίνω στιγμιαία σούπερ σταρ μαλλί πλέκτρια – κάτι που δεν είμαι! Θα μου άρεσε επίσης μερικά από τα εκπληκτικά Donegal Tweed ύφασμα της Sequana από την Tissus d’Helene για να επανατοποθετήσω μια παλιά καρέκλα που έχω. Μια μεγάλη τσάντα σε σχέδιο ‚Benbecula‘ από την Anta για όλα τα πράγματα που κάνω μαζί μου! Μου άρεσαν τα μαλακά, ογκώδη πλεκτά ριχτάρια Μέλανι Πόρτερ στο Μαλλί BnB Και επίσης προτιμώ ένα νέο χαλί περιοχής από AF για να καθίσω κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας μου στο ωδείο μου, για να φτιάξω ένα πραγματικό κεντρικό κομμάτι και άνετα δάχτυλα! Τέλος, ένα μακρύ μαλλί με λινό παλτό έχει τραβήξει την προσοχή μου στην Ποίηση.

Αλλά, αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα πράγμα – θα ήταν αυτό το Tam O Shanter!

Ανακαλύψτε περισσότερα για Η καμπάνια για το μαλλί εδώ και περιηγηθείτε στα χαλιά Alternative Flooring’s Wool για να κάνετε το σπίτι σας ζεστό για το χειμώνα.

Ετικέτες:
Bridgette Kelly, Campaign for Wool, design, eco, Environment, δάπεδο, σπίτι, εσωτερική διακόσμηση, μαλλί, Wool BnB, μάλλινο χαλί, Δάπεδα από μαλλί, Μάλλινα χαλιά, Wool Week

Schreibe einen Kommentar