Αύξηση της αξίας του σπιτιού σας με εξωραϊσμό

17
Αύξηση της αξίας του σπιτιού σας με εξωραϊσμό

Το σπίτι σας μπορεί πραγματικά να αυξηθεί σε αξία με την πάροδο των ετών με κάποιο καλό τοπίο, καθώς και να αξίζει αμέσως έως και δεκάδες χιλιάδες δολάρια περισσότερο. Καθώς περνούν τα χρόνια, όλα τα φυτά και οι θάμνοι που φυτέψατε τείνουν να μεγαλώνουν περισσότερο και να γίνονται πιο ελκυστικά. Ο εσωτερικός σχεδιασμός, από την άλλη πλευρά, μπορεί συχνά να είναι ξεπερασμένος και τα μηχανικά συστήματα να φθείρονται.

Βελτίωση της αξίας του σπιτιού σας

Ανάλογα με την αρχική αξία του σπιτιού σας και το είδος της εργασίας που εκτελείται από έναν τοπιογράφο, μπορείτε να περιμένετε ότι η αξία του σπιτιού σας θα αυξηθεί κάπου μεταξύ 5,5 και 12,7 τοις εκατό. Εάν ένα σπίτι αξίζει περίπου 300.000 $, αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον αξία από 16.500 έως 38.100 $. Ωστόσο, ο καλός εξωραϊσμός έχει να κάνει με τον εκλεπτυσμένο και έξυπνο σχεδιασμό όταν πρόκειται για ελκυστικό στους πιθανούς αγοραστές. Η απλή φύτευση μερικών θάμνων και λουλουδιών εδώ και εκεί δεν θα κάνει τόση διαφορά. Η ύπαρξη ώριμων και μεγαλύτερων φυτών ελκύει επίσης τους αγοραστές, και ένας σχεδιασμός εξωραϊσμού με ποικίλο εύρος ζωής φυτών μπορεί επίσης να βοηθήσει το σπίτι σας να πουλήσει πιο γρήγορα.

Σχεδιασμός Εξωραϊσμού

Ωστόσο, στους πιθανούς αγοραστές δεν αρέσει μια εμφάνιση εξωραϊσμού που φαίνεται κακώς σχεδιασμένη, αποδιοργανωμένη και μη συνεκτική, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να καταλήξουν σε ένα σχέδιο προτού καλέσετε τον τοπιογράφο. Είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσετε το δικό σας γενικό σχέδιο για τον υπαίθριό σας χώρο, εάν δεν θέλετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία τοπίου ή δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Κατά κανόνα, αν ξοδεύετε μεταξύ 500 και 3.000 $ σε φυτά για τον υπαίθριο χώρο σας, μπορείτε να περιμένετε με σιγουριά ότι θα έχετε ένα υπέροχο τοπίο και επαγγελματική εμφάνιση, ακόμα κι αν θεωρείτε ότι είστε ερασιτέχνης.

Προσθέστε την περισσότερη αξία με έναν ώριμο κήπο

Οι αγοραστές λαμβάνουν ένα θετικό μήνυμα εάν δουν ένα τοπίο που κυριαρχείται από μεγαλύτερα και πιο ώριμα φυτά. φαίνεται σαν ο κήπος να έχει φροντιστεί προσεκτικά όλα αυτά τα χρόνια. Η προφανής υπόθεση από την πλευρά ενός πιθανού αγοραστή είναι ότι εάν το εξωτερικό φαίνεται καλά φροντισμένο, το εσωτερικό του σπιτιού πιθανότατα έχει φροντιστεί επίσης.

Συμβουλές εξωραϊσμού για κάθε προϋπολογισμό

Εάν μένετε στο σπίτι σας για το άμεσο μέλλον, είναι ωφέλιμο να έχετε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο εξωραϊσμού. Ωστόσο, υπάρχουν πιο άμεσα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο σπίτι σας κάποια ελκυστικότητα, εάν σκοπεύετε να το πουλήσετε εντός ενός έτους. Μπορείτε να επιτύχετε την εμφάνιση ενός επαγγελματία τοπιογράφου κόβοντας φρέσκες άκρες κατά μήκος των παρτεριών φύτευσης και δημιουργώντας μια καλά καθορισμένη άκρη ανάμεσα στο γρασίδι και τη βρωμιά ή το σάπια φύλλα. Θέλετε ένας αγοραστής να θαυμάζει έναν υπέροχο και πλούσιο χλοοτάπητα, πράγμα που σημαίνει ότι η τακτική επεξεργασία της αυλής σας με λίπασμα θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Αγοράστε μερικούς μεγαλύτερους θάμνους και πολυετή φυτά και μερικά πολύχρωμα μονοετή φυτά και φροντίστε να προσθέσετε μερικές πινελιές χρώματος εδώ και εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσατε να φροντίζετε τον κήπο σας, δεν θα φαίνεται έτσι.

Τοπία του Βανκούβερ

BUR-HAN Φροντίδα κήπου και γκαζόν
2110 Front St, North Vancouver, BC V7H 1A3
(604) 706-1362

Schreibe einen Kommentar