Βασικές συμβουλές για να γίνετε barista στο σπίτι

16
Βασικές συμβουλές για να γίνετε barista στο σπίτι

Ένας εξαιρετικός barista είναι ένας επαγγελματίας τεχνικός που ξέρει πώς να κάνει την καλύτερη χρήση πολλών συσκευών και μηχανημάτων παρασκευής και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για τον καφέ για να προσφέρει σταθερές συστάσεις στους καταναλωτές.

Ενώ η εργασία ως επαγγελματίας barista σε ένα καφέ μπορεί να φαίνεται να είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από το να δουλεύεις στη σχετική γαλήνη της κουζίνας σου, υπάρχουν πολλές ιδέες που πρέπει να δοθούν και πράγματα που μπορεί να μάθει κάθε οικιακός barista από το τοπικό καφέ και τον barista του.

Η εργασία σε μια γραμμή, η εκμάθηση διαφορετικών αποτελεσμάτων και ακόμη και η ενσωμάτωση εμπειριών αντιμετώπισης προβλημάτων στις καθημερινές κινήσεις είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος barista για να βελτιώσει. Συχνά βλέπουμε να αναπτύσσονται αποτελεσματικότητες σε αυτές τις περιστάσεις μεγάλου όγκου που είναι υπέροχο να ενσωματωθούν σε μια οικιακή ρουτίνα.

Εδώ είναι οι δεξιότητες barista που πρέπει να γνωρίζετε και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Barista με ένα latte μπροστά της στο τραπέζι

Φυσικά, για να παρασκευάσετε τον καφέ σας σαν barista, θα χρειαστείτε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας όπως μηχανή εσπρέσο, καφετιέρα και μερικά ακόμη είδη όπως μύλος, κανάτα, portafilter, αφρόγαλα, portafilter, καράφα και ακόμη. βούρτσες καθαρισμού καφετιέρας. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον εξοπλισμό καφέ στο http://brewedcoffeeguide.com.

Μπορεί να μην ξέρετε πώς να αγοράσετε μια εξαιρετική μηχανή καφέ που να ικανοποιεί το γούστο, τη γεύση και τις ανάγκες σας ως αρχάριος barista στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε σημαντικό μηχάνημα και τις λειτουργίες του.

Coffee Brewer

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καφετιέρας που διατίθενται στην αγορά. Οι κορυφαίες επιλογές των καταναλωτών, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία, είναι οι καφετιέρες K-cup ή capsule και οι μηχανές εσπρέσο.

Τραπεζίτης

Αν θέλετε να φτιάξετε τον αλεσμένο καφέ σας, θα χρειαστείτε έναν αξιόπιστο μύλο κόκκων καφέ.

Ανάλογα με τη μηχανή του καφέ σας, ένας μύλος για την καφετέρια του σπιτιού σας μπορεί να διαφέρει επειδή διακρίνει τη γεύση του καφέ ενώ παράγει εσπρέσο ή άλλα ροφήματα σε στιλ.

barista που κρατά κατακάθι καφέ

Portafilter

Ένα portafilter είναι απαραίτητο για τους οικιακούς baristas που απολαμβάνουν τον εσπρέσο και τον καταναλώνουν συχνά. Όσον αφορά την εμφάνιση, θυμίζει κουτάλι, αλλά η κύρια λειτουργία του είναι να κρατά αλεσμένο καφέ. Το portafilter μπορεί να συνδεθεί με την μηχανή εσπρέσο και ζεστό νερό θα ρέει μέσα από αυτό για να αποκτήσετε ένα τέλειο φλιτζάνι εσπρέσο.

Στάμνα για αφρόγαλα

Αν σας αρέσει η γαλακτώδης γεύση και η υπέροχη διακόσμηση για τις κούπες του καφέ σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε το latte art. Θα χρειαστείτε μια κανάτα για αφρόγαλα για αυτό.

Υπάρχουν δύο στάμνες: μία με παραδοσιακό σχέδιο και μία με προσεγμένο σχέδιο. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε μια στάμνα κλασικού στιλ, ειδικά για τους αρχάριους barista στο σπίτι, επειδή κάνει την έκχυση γάλακτος πιο εύκολη και συνεπή.

Ραβδί ατμού

Θα χρειαστείτε επίσης ένα ραβδί ατμού εάν θέλετε να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι καφέ latte. Είναι ένα widget που βελτιώνει την ποιότητα του γάλακτος σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε καλύτερο και πιο άψογο latte art.

ραβδί ατμού

Ψάξτε για καλούς κόκκους καφέ

Επιλέξτε ένα ψητό που σας αρέσει και είναι συμβατό με τη μέθοδο παρασκευής που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους για να φτιάξετε καφέ στάγδην. εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Η ζυθοποιία με χύμα είναι ιδανική για ελαφριά ψητά μείγματα καφέ καθώς η πιο αργή διαδικασία παρασκευής δίνει περισσότερο χρόνο για να αναδυθούν οι φρουτώδεις και ανθώδεις γεύσεις. Οι διαδικασίες παρασκευής είναι πιο προσαρμόσιμες με μέτρια, μέτρια-σκούρα και σκούρα ψητά.

Χρησιμοποιούνται συνήθως για espresso, French press, Moka pot, Aeropress και άλλες εφαρμογές, καθώς απαιτούν λιγότερο χρόνο για την εξαγωγή γεύσης. Τα ψητά απλής προέλευσης καλλιεργούνται στον ίδιο χώρο και έχουν πιο ξεχωριστή ή εκλεπτυσμένη γεύση.

Ένα „χαρμάνι“ αποτελείται από πολλά συστατικά και συνήθως έχει μια πιο ήπια γεύση που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Ως μπόνους, χρησιμοποιήσατε Κατακάθια καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κήπο σας έπειτα.

κόκκοι καφέ

Μάθετε το Microfoaming

Ο μικροαφρός είναι ένα είδος αφρού γάλακτος που δημιουργείται με το σχηματισμό αφρού εξαιρετικά κρύου γάλακτος με την άκρη της ράβδου ατμού κοντά αλλά ακόμα κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος. Στη συνέχεια, ο barista θα σπρώξει τη ράβδο ατμού στο γάλα για να το θερμάνει περαιτέρω αφού δημιουργήσει τον αφρό. Ο μικροαφρός προσφέρει στον πελάτη μια πιο ομαλή εμπειρία, αλλά βελτιώνει επίσης το latte art.

Θα χρειαστείτε κρύο γάλα και μια κρύα κανάτα για να αρχίσετε να αφρίζετε το γάλα. Στη συνέχεια, γεμίστε το μέχρι το 1/3 με κρύο γάλα, καθώς η διαδικασία του αφρίσματος θα αυξήσει τον όγκο. Πριν ξεκινήσετε, αποστραγγίστε τυχόν νερό από τη ράβδο ατμού.

γάλα σε latte

Επιβραδύνετε όταν πρόκειται για Latte Art

Το latte art είναι μια χρονοβόρα δεξιότητα για να κατακτήσετε. Βρείτε ένα σχέδιο latte art που σας ταιριάζει και γυαλίστε το όταν αρχίσετε να εργάζεστε ως barista και, στη συνέχεια, διευρύνετε το ταλέντο σας. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε με μια καρδιά, μια κοινή επιλογή για μια πρώτη δημιουργία ζωγραφικής latte.

Αν και το latte art είναι εντυπωσιακό, κανείς δεν περιμένει την τελειότητα την πρώτη φορά. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να μάθει γιατί η πρακτική κάνει τέλεια.

latte art

Ένα Barista’s Mantra To Live By….Rise and Grind!

Η εκμάθηση του καφέ είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στα barista στο σπίτι. Περισσότερες γνώσεις σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πόσα περισσότερα πρέπει να μάθετε ακόμα. Επομένως, η μάθηση είναι μια ατέρμονη διαδικασία. Εάν έχετε πέντε λεπτά για να σκοτώσετε, γιατί να μην παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο YouTube, να μάθετε πώς να παρασκευάζετε ένα νέο ποτό ή να μελετήσετε πώς διαφέρουν οι καφέδες άλλων περιοχών.

Schreibe einen Kommentar