Βότανα για την εμμηνόπαυση – Βότανα & Χέρια

Dezember 3, 2022 0 Von admin

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που λειτουργούν εάν δεν θέλετε να πάρετε HRT ή απλά δεν είναι μια επιλογή για εσάς; Ορισμένες γυναίκες βρίσκουν ότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης ανακουφίζονται από τη λήψη φυτικών φαρμάκων. Τα βότανα που χρησιμοποιούνται στην εμμηνόπαυση στοχεύουν στην επίτευξη ορμονικής ισορροπίας και όχι στην τεχνητή αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων.

Το φασκόμηλο έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι μειώνει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων και σίγουρα δεν θα το έκανα χωρίς στο προσωπικό μου οπλοστάσιο βοτάνων. Το μαύρο cohosh και η ρίζα Maca μπορεί επίσης να μειώσουν τις εξάψεις καθώς και να βοηθήσουν με το άγχος και τις εναλλαγές της διάθεσης, υπάρχουν ακόμη και κάποιες αναφορές ότι μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο! Ένα άλλο βότανο που φημίζεται ότι το κάνει αυτό είναι το αγιουρβεδικό βότανο και το θηλυκό αναπαραγωγικό τονωτικό Shatavari, ένα είδος σπαραγγιού, το όνομά του σημαίνει «γυναίκα με εκατό συζύγους» – αυτό πιθανότατα οφείλεται στις μυριάδες συστάδες ριζών του, αλλά σας κάνει να σκεφτείτε……

Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο που αγαπώ όλο και περισσότερο καθώς η μνήμη μου μερικές φορές παίρνει μια καθοδική τροπή. Πρόσφατα έχει γίνει πολλή ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τα οφέλη του δεντρολίβανου στη γνωστική λειτουργία και την απώλεια μνήμης, ειδικά στη νόσο του Αλτσχάιμερ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθά και στην απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση. Δεν είναι ασφαλές για αποτυχία όμως, καθώς χθες ξέχασα να ταΐσω τα παιδιά το βράδυ και δεν θυμόμουν ότι υποτίθεται ότι θα έδινα την κόρη μου το απόγευμα.

Μερικές γυναίκες βρίσκουν φυτοοιστρογόνα σε βότανα όπως το κόκκινο τριφύλλι να τις βοηθούν κατά την εμμηνόπαυση. Έχω δει επίσης τα οφέλη του κουρκουμά, της ροδιόλας και της βαλεριάνας στην ηρεμία των υψηλότερων επιπέδων άγχους και στην άρση της χαμηλής διάθεσης.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα των βοτάνων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή και πολλά άλλα βότανα μπορεί να συνταγογραφούνται καθώς η προσέγγισή μας είναι ολιστική αντί να αντιμετωπίζουμε απλώς ένα σύνολο συμπτωμάτων. Επιπλέον, μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για φυσικές θεραπείες δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλείς για χρήση από όλους και μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες, επομένως εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευμένο ιατρό. Στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει μια μαγική φόρμουλα που να βοηθά καθολικά, είμαστε όλοι διαφορετικοί και πρέπει να βρούμε αυτό που λειτουργεί για εμάς.