Γιατί τα φύλλα της μέντας μου είναι τόσο μικρά; 4 διορθώσεις που πρέπει να γνωρίζετε

9
Γιατί τα φύλλα της μέντας μου είναι τόσο μικρά;  4 διορθώσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Τα φυτά μέντας είναι πολυετή βότανα που αναπτύσσονται γρήγορα και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα μέλη της οικογένειας της μέντας από τα τετράγωνα στελέχη τους. Οι μέντες εξαπλώνονται γρήγορα και σε λίγο μπορεί να ξεπεράσουν έναν κήπο. Είναι ανθεκτικά φυτά που μπορούν να αντέξουν αποτελεσματικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και να ευδοκιμήσουν σε μερικό ηλιακό φως. Ωστόσο, δεν είναι ανθεκτικά σε συγκεκριμένα προβλήματα και μπορεί να χρειάζονται βοήθεια. Επομένως, δεν είναι σπάνιο να ακούσουμε την ερώτηση, «Γιατί τα φύλλα μέντας μου είναι τόσο μικρά?‘

Γιατί τα φύλλα μέντας σας είναι τόσο μικρά; Ένας κοινός λόγος μπορεί να είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, η έλλειψη της σωστής ποσότητας θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε μικρά φύλλα. Εάν δεν καταλαβαίνετε το πρόβλημα, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτόν τον οδηγό θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το πρόβλημα και τις λύσεις.

Γιατί τα φύλλα της μέντας μου είναι τόσο μικρά
Ψηλή μέντα με μικροσκοπικά φύλλα – via Reddit

Γιατί τα φύλλα της μέντας μου είναι τόσο μικρά?

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε πότε τα νομισματοκοπεία σας αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες. Ένα σημάδι αυτού είναι τα μικρά φύλλα που παράγονται από το φυτό. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να υποψιάζεστε ότι το φυτό σας είναι ταλαιπωρημένο. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι τους ταλαιπωρεί. Ανακαλύψτε τους κοινούς λόγους παρακάτω.

Πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά

Ένας ουσιαστικός παράγοντας που είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των φυτών είναι ο αριθμός των θρεπτικών συστατικών που διατίθενται σε αυτά. Τα φυτά μέντας δεν διαφέρουν. Αν και η καλλιέργεια μέντας δεν είναι δύσκολη, το πρόβλημα προκύπτει στη διατήρηση της υγείας τους.

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μικρών φύλλων. Αντίθετα, τα φυτά μέντας αναπτύσσουν μικρά φύλλα όταν χρειάζονται λίγα θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα σε φυτά μέντας σε γλάστρες.

Πώς να φτιάξεις

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών κατά την καλλιέργεια φυτών μέντας είναι εύκολο να διορθωθεί. Παρέχετε την κατάλληλη παροχή θρεπτικών συστατικών για τις μέντες σας μέσω λιπασμάτων. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε ότι μόνο η σωστή ποσότητα λιπασμάτων είναι υγιής για τα φυτά μέντας σας λόγω του αζώτου.

Ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκεται το φυτό μέντας σας, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές λιπασμάτων για χρήση. Ωστόσο, ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις συνήθως κάνει τη δουλειά. Επιπλέον, η χρήση ενός λιπάσματος για όλες τις χρήσεις μπορεί να βελτιώσει την υγιή ανάπτυξη των μέντας σας, καθώς χρειάζονται απλώς απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τοποθεσία

Η κοντινή τοποθεσία του φυτού μέντας είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας και μπορεί να εξηγήσει γιατί τα φύλλα μέντας σας είναι τόσο μικρά. Τα φυτά μέντας ευδοκιμούν καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους σε αντίθεση με το να είναι σε εσωτερικούς χώρους. Και παρόλο που είναι ανθεκτικά, το ξηρό έδαφος μπορεί να συμβάλει σε ανθυγιεινή ανάπτυξη.

Είτε σε γλάστρα είτε σε κρεβάτι κήπου, οι συνθήκες της άμεσης τοποθεσίας όπου καλλιεργείται το φυτό μέντας σας είναι ζωτικής σημασίας. Η σωστή ποσότητα υγρασίας στο έδαφος και έξι ή περισσότερες ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας κάθε μέρα βελτιώνουν τα μεγέθη των φύλλων του φυτού μέντας και τη γενική υγεία.

Πώς να φτιάξεις

Ελέγξτε την κορυφή του εδάφους όπου φυτέψατε το φυτό μέντας σας. Αισθάνεται ξηρό; Σε περίπτωση απουσίας βροχής ή εάν φυτέψετε τις μέντες σας όπου το έδαφος δεν συγκρατεί υγρασία, θα χρειαστεί να τις ποτίσετε.

Θα πρέπει να παρέχετε 1-2 ίντσες νερό εβδομαδιαίως για τις μέντες σας σε ένα κρεβάτι κήπου. Το νερό θα υγράνει το έδαφος έως και 6 ίντσες βάθος. Για τους δυόσμους σε γλάστρες, ποτίστε μέχρι να στάξει όλη η περίσσεια από τον πάτο της κατσαρόλας. Τα βελτιωμένα επίπεδα υγρασίας θα οδηγήσουν σε αύξηση του μεγέθους των φύλλων.

Δεύτερον, θα χρειαστεί να μεταφέρετε τα νομισματοκοπεία σας εάν βρίσκονται σε τοποθεσία με μικρή πρόσβαση στο άμεσο ηλιακό φως. Δεδομένου ότι τα φυτά μέντας ευδοκιμούν καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να μεταφέρετε το φυτό σας για να του προσφέρετε καλύτερες συνθήκες για να αναπτυχθεί.

Γιατί τα φύλλα μέντας μου είναι τόσο μικρά 2
Γιατί η μέντα του σούπερ μάρκετ καλλιεργεί τώρα μόνο μικρά φύλλα; – μέσω Reddit

Έλλειψη κλαδέματος

Ένας άλλος λόγος που τα φύλλα μέντας σας είναι τόσο μικρά μπορεί να είναι η έλλειψη κλαδέματος. Το να μην κόβετε και να κόβετε τα φυτά μέντας σας μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή μικρότερων φύλλων. Τα βότανα όπως η μέντα τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα όταν κλαδεύονται σωστά.

Έχει παρατηρηθεί ότι αφήνουμε τα μπουμπούκια μέντας να ανθίσουν για να μικραίνουν τα φύλλα. Και αυτό επίσης αποθαρρύνει τη διακλάδωση του φυτού. Από την άλλη πλευρά, το κλάδεμα των φύλλων από τους μίσχους των φυτών μέντας συνήθως κάνει τα φύλλα μεγαλύτερα.

Πώς να φτιάξεις

Το κόψιμο και το κούρεμα είναι οι δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι για την καλλιέργεια φυτών μέντας με μεγαλύτερα φύλλα. Το κόψιμο ενθαρρύνει τα φύλλα να μεγαλώσουν για να έχουν πρόσβαση σε περισσότερο ηλιακό φως. Αυτό κάνει επίσης το φυτό μέντας σας πιο θαμνώδες.

Θα πρέπει πάντα να κόβετε φυτά μέντας πάνω από έναν κόμβο. Έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη νέων κλαδιών μετά από μερικές εβδομάδες. Θα ήταν ιδανικό αν κλαδέψατε και μπουμπούκια πριν ανθίσουν. Προσέξτε να μην κόψετε πάρα πολλά φύλλα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της μέντας σας επειδή δεν παίρνει αρκετό ηλιακό φως.

Ρίζα Δεσμευμένη

Μια άλλη απάντηση στο γιατί τα φύλλα μέντας σας είναι τόσο μικρά είναι λόγω της ρίζας της. Είναι αλλιώς γνωστό ως δεσμευμένο σε ρίζα. Είναι μια κατάσταση όπου οι ρίζες έχουν καλύψει ολόκληρο το έδαφος, φτάνοντας και πιέζοντας τους τοίχους των δοχείων. Τα φυτά μέντας σε γλάστρες τείνουν να το βιώνουν αυτό.

Δεδομένου ότι τα φυτά μέντας τείνουν να είναι επιθετικά στο να απλώνουν τις ρίζες τους, καταλαμβάνει το χώρο. Φύτεψες τη μέντα σου σε ένα μικρό δοχείο και απλά την άφησες; Ίσως έχετε ήδη βρει την απάντηση στο γιατί τα φύλλα σας είναι μικρά.

Η ριζωμένη μέντα σας πιθανότατα δεν έχει μεταλλικά στοιχεία ή νερό λόγω της μικρότερης ποσότητας χώματος στη γλάστρα. Ως αποτέλεσμα, το έδαφος μπορεί να κρατήσει μόνο μια περιορισμένη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ρίζες, οδηγώντας στην παραγωγή μικρότερων φύλλων.

Πώς να φτιάξεις

Η φροντίδα των μεντών που συνδέονται με τη ρίζα μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους. Το πρώτο βήμα είναι η μετεγκατάσταση του εργοστασίου. το δεύτερο είναι να κόψετε και να ξαναφυτέψετε τις μέντες. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα δύο βήματα για να βοηθήσετε τη μέντα σας να μεγαλώσει γρήγορα τα φύλλα.

Η πρώτη επιλογή είναι να μεταφέρετε το φυτό μέντας σας σε ένα μεγάλο δοχείο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε απαλά τη μέντα γυρίζοντάς την ανάποδα και χτυπώντας τον πάτο της κατσαρόλας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φυτό μέντας σε ένα νέο, μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο με χώμα. Προσθέστε λίγο ακόμα χώμα γύρω από το φυτό μέντας και ποτίστε το.

Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει το κόψιμο ορισμένων από τις ρίζες και τη φύτευση της μέντας στο ίδιο δοχείο. Βγάλτε το φυτό μέντας από τη γλάστρα του και αρχίστε να κόβετε τις ρίζες του χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Μπορείτε να κόψετε περίπου τα 2/3 της ποσότητας των ριζών. Προσθέστε νέο χώμα, ξαναφυτέψτε τη μέντα και ποτίστε την.

>> Σχετική ανάρτηση: Γιατί πεθαίνει το φυτό μου μέντα; Πώς να το αντιμετωπίσετε;


συμπέρασμα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα φύλλα μέντας σας δεν μεγαλώνουν τόσο μεγάλα όσο παλιά. Θα μπορούσε να σε έκανε να σκεφτείς,Γιατί τα φύλλα μέντας μου είναι τόσο μικρά?‘ Όμως, τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται το φυτό σας είναι μια απλή προσαρμογή στη φροντίδα του. Στον παραπάνω οδηγό μας, μπορείτε να βρείτε τους συνήθεις λόγους για τους οποίους τα φύλλα μέντας σας είναι τόσο μικρά.

Ελπίζουμε αυτή η οξυδερκής ανάρτηση να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πρόβλημα με τα φύλλα μέντας σας. Σημειώστε τα συμπτώματα σε αυτόν τον οδηγό και συγκρίνετε τα με το φυτό μέντας σας. Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια ενέργεια πρέπει να κάνετε. Περιλαμβάνεται επίσης η καλύτερη λύση για κάθε αιτία, ώστε να μπορείτε να φροντίσετε το φυτό μέντας σας να είναι υγιές σε λίγο χρόνο. Στη συνέχεια, μοιραστείτε τα σχόλια και τις απορίες σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Schreibe einen Kommentar