Γιατί τα φύλλα του βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες; (Κορυφαίοι 5 λόγοι)

9

Ο βασιλικός είναι ένα δημοφιλές βότανο που καλλιεργείται σε οικιακούς κήπους παγκοσμίως. Έχει κοντά πράσινα φύλλα και μπορεί να προσθέσει στιγμιαία γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο του προστεθεί. Ο βασιλικός είναι ένα πολύ δροσιστικό και χρήσιμο φυτό για να καλλιεργηθεί στο σπίτι. Ωστόσο, δεν έρχεται χωρίς τα προβλήματά του.

Ένα κοινό πρόβλημα με τα φυτά βασιλικού σας είναι οι λευκές κηλίδες στα φύλλα, που μπορεί να σας κάνουν να αναρωτιέστε – γιατί τα φύλλα βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες?

Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από την εμφάνιση λευκών κηλίδων στα φύλλα βασιλικού σας και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίο και για το φυτό. Οι λευκές κηλίδες στα φύλλα πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως για να αποφευχθεί η ζημιά σε ολόκληρη την παρτίδα των φυτών.

Αλλά πριν ξεκινήσετε τη λύση, πρέπει να γνωρίζετε τις αιτίες πίσω από τις λευκές κηλίδες. Συνεχίστε να διαβάζετε για να λάβετε την απάντηση στην ερώτησή σας – γιατί τα φύλλα βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες;

Γιατί τα φύλλα του βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες 1
Λευκές κηλίδες στα φύλλα βασιλικού μου. Ξέρει κανείς τι είναι; – μέσω Reddit

Κορυφαίοι 5 λόγοι για τους οποίους τα φύλλα του βασιλικού σας έχουν λευκές κηλίδες

Γιατί τα φύλλα βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες; Αυτή η ερώτηση εισβάλλει στο μυαλό πολλών ιδιοκτητών φυτών που αποφασίζουν να καλλιεργήσουν βασιλικό στους κήπους τους.

Λευκές κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν στα φύλλα βασιλικού για διάφορους λόγους. Οι πιο συνηθισμένες περιλαμβάνουν επιθέσεις από έντομα και παράσιτα. Ο μύκητας είναι ένας άλλος κοινός λόγος, και αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές και για το φυτό.

Ωστόσο, δεν χάνονται όλα όταν βλέπετε κηλίδες στα φύλλα βασιλικού. Εάν διαγνωστούν έγκαιρα, οι λευκές κηλίδες στα φύλλα βασιλικού μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να μάθετε το πραγματικό πρόβλημα πίσω από τις λευκές κηλίδες, εδώ είναι οι πιθανοί λόγοι για να αντιμετωπίσετε το ερώτημά σας – γιατί τα φύλλα βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες; Ας ξεκινήσουμε!

Λευκές κηλίδες που προκαλούνται από μύκητες

Οι μυκητιασικές ασθένειες θα μπορούσαν να είναι ένας από τους λόγους που τα φύλλα του βασιλικού σας είναι γεμάτα λευκές κηλίδες. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των μυκητιασικών ασθενειών είναι ότι αφήνει ένα κονιώδες υλικό πίσω στα φυτά, και αυτά ασθένειες θα μπορούσε να αναλάβει το εργοστάσιο για διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, εάν πιτσιλίζετε τα φύλλα του φυτού βασιλικού με νερό, η μυκητιασική μόλυνση μπορεί να εισβάλει στο φυτό καθώς ο μύκητας ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα.

Μπορεί επίσης να υπάρχει ένας μύκητας στο χώμα και κάνατε το χώμα να έρθει σε επαφή με τα φύλλα του βασιλικού με κάποιο τρόπο. η μόλυνση μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το φυτό.

1. Λευκός Μύκητας

Ο λευκός μύκητας είναι ο πιο κοινός τύπος μύκητα που προσβάλλει το φυτό, ειδικά όταν τα φυτά είναι υγρά και το έδαφος είναι μουσκεμένο από την περίσσεια νερού. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπερποτίσατε το φυτό βασιλικού. Η υπερβολική υγρασία μπορεί επίσης να οφείλεται σε βροχοπτώσεις.

Εάν παρατηρήσετε ότι το φυτό βασιλικού σας βρίσκεται σε υγρό περιβάλλον και το έδαφος είναι μουσκεμένο, πρέπει να λάβετε μέτρα για να στεγνώσετε το φυτό, διαφορετικά μπορεί να προσβληθεί από λευκό μύκητα. Μόλις ο λευκός μύκητας κυριαρχήσει και εξαπλωθεί, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε. Ο λευκός μύκητας μπορεί εύκολα να σκοτώσει το φυτό.

Σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, κόψτε τα φύλλα με τη μόλυνση εάν η προσβολή δεν έχει εξαπλωθεί ακόμα. Βάλτε αμέσως το φυτό κάτω από το φως του ήλιου για να το αφήσετε να στεγνώσει ή ελέγξτε το έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για ροή αέρα.

Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο και πλούσιο σε οργανική ουσία. Μπορείτε επίσης να βάλετε το φυτό κάτω από έναν ανεμιστήρα.

Ο λευκός μύκητας μπορεί να παρατηρηθεί από το λευκό κονιώδες υλικό και τους ομόκεντρους κύκλους που αφήνει πίσω στα φύλλα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνα για τη θεραπεία αυτής της μόλυνσης.

2. Ωίδιο

Το ωίδιο είναι ένας κοινός λόγος για λευκές κηλίδες στα φυτά σας. Ξεκινά ως μικρότερες λευκές κηλίδες στην πάνω επιφάνεια των φύλλων και τελικά εισβάλλει σε όλο το φύλλο και αφήνει πίσω της ένα κονιώδες υλικό παντού.

Τα καλά νέα είναι ότι το ωίδιο δεν θα σκοτώσει το φυτό βασιλικού σας στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ή να χρησιμοποιείτε ένα φύλλο βασιλικού καλυμμένο με ωίδιο στο φαγητό σας. Το ωίδιο αναπτύσσεται όταν ο καιρός είναι είτε ζεστός και υγρός είτε όταν έχει κρύο έξω.

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την μυκητιακή επίθεση. Χρησιμοποιήστε λάδι neem στο φυτό ή ένα καλό εντομοκτόνο σαπούνι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μαγειρική σόδα και διττανθρακικό κάλιο για να χειριστεί το ωίδιο.

Συνταγογραφείται για τη ζωή Σκόνη διττανθρακικού καλίου | Καθαρό όξινο ανθρακικό κάλιο USP & Τροφίμων για Φυτά, Οινοποίηση και Αρτοποίηση | Κρυσταλλική Σκόνη | 39% Κ | 1 λίβρα

  • ΑΓΝΟ & ΦΥΣΙΚΟ: Η σκόνη διττανθρακικού καλίου Prescribed for Life είναι ένα καθαρό, μοναδικό ακατέργαστο συστατικό. Χωρίς πρόσθετα. Χωρίς συντηρητικά. Χωρίς πληρωτικά ή συνδετικά.
  • ΒΑΘΜΟΣ USP: Η σκόνη μας όξινου ανθρακικού καλίου usp είναι ιδανική για διογκωτικό στο ψήσιμο ή για χρήση στην οινοποίηση. Ο βαθμός USP είναι ακόμη υψηλότερης ποιότητας από τον βαθμό διατροφής με διττανθρακικό κάλιο.
  • ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ: Η σκόνη διττανθρακικού καλίου μας είναι χωρίς γλουτένη, vegan και μη ΓΤΟ. Όλα τα προϊόντα είναι ελεγμένα σε εργαστήριο τρίτου κατασκευαστή, επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα διττανθρακικού καλίου που είναι γνήσιο και όσο το δυνατόν πιο καθαρό.
  • ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ: Το όξινο ανθρακικό κάλιο για φυτά Prescribed for Life διατίθεται σε μια ανθεκτική, επανασφραγιζόμενη θήκη. Αποθηκεύεται εύκολα και διατηρεί το διττανθρακικό κάλιο σας φρέσκο ​​για μέγιστη διάρκεια ζωής.
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΥΜΑΤΟΣ: Συνταγογραφείται για τη Life μεγέθη προσφοράς από 0,5 ουγκιές έως 25 κιλά (55 λίβρες) για τις χύμα ανάγκες σας σε διττανθρακικό κάλιο. Η σκόνη διττανθρακικού καλίου μας συσκευάζεται στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις οδηγίες GMP.
Γιατί τα φύλλα του βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες 2
Λευκά μπαλώματα με μικροσκοπικές μαύρες κηλίδες στα φύλλα βασιλικού μου στην Ταϊλάνδη εμποδίζουν την ανάπτυξη του. Τι φταίει και πώς μπορώ να το διορθώσω; – μέσω Reddit

Λευκές κηλίδες που προκαλούνται από έντομα

Τα έντομα είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να δείτε λευκές κηλίδες στο φύλλο σας. Μπορούν να εμφανιστούν στην επάνω επιφάνεια του φύλλου ή να πιάσουν το κάτω μέρος του φύλλου. Τα έντομα τρέφονται με το χυμό ή την κυτταρική μεμβράνη του φυτού.

Εδώ είναι τα λίγα κοινά έντομα που επιτίθενται σε ένα φυτό βασιλικού.

3. Leaf miners

Αυτά τα έντομα αφήνουν πίσω τους ένα χαρακτηριστικό σχέδιο στο φύλλο. Εμφανίζονται ως μαύρες μύγες και τρέφονται με το φύλλωμα και το στέλεχος του φυτού. Οι ανθρακωρύχοι δεν είναι εύκολο να πιαστούν καθώς μπορούν να επιτεθούν στα φύλλα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

4. Θρίπας

Οι θρίπες είναι πολύ μικροσκοπικά έντομα, αλλά προκαλούν σοβαρή ζημιά στα φυτά σας. Μοιάζουν με λευκές κηλίδες στην κορυφή των σκούρων πράσινων φύλλων. Οι θρίπες μπορούν να βρεθούν είτε στην κορυφή του φύλλου είτε κάτω από αυτό.

Συνήθως δεν προσβάλλει το στέλεχος και μόνο τα φύλλα. Διπλώνει επίσης τα φύλλα πάνω του για να προστατευτεί από τα αρπακτικά.

5. Ακάρεα αράχνης

Τα ακάρεα βρίσκονται συνήθως στην κάτω πλευρά των φύλλων και, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορούν να ρουφήξουν το φυτό μέχρι θανάτου. Τρέφονται με το χυμό των φύλλων και η προσβολή τους εμφανίζεται μέσα από λευκές κηλίδες στα φύλλα. Τα ακάρεα αφήνουν ιστούς κάτω από το φυτό βασιλικού σας, κάτι που είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της αναγνώρισης αυτών των εντόμων.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι neem ή βάλτε πασχαλίτσες στον κήπο σας για να αντιμετωπίσετε αυτά τα έντομα.

Έλαιο Harris Neem, 100% ψυχρής έκθλιψης και μη επεξεργασμένο για φυτικό σπρέι, δέρμα και μαλλιά, συμπύκνωμα καλλυντικών 12 oz

  • 100% ψυχρής έκθλιψης & μη ραφιναρισμένο – Όλα φυσικά χωρίς απολύτως χημικά ή πρόσθετα για να διασφαλιστεί ότι το λάδι neem διατηρεί την αρχική του σύνθεση
  • Καλλυντικό – Το λάδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ενώσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες για να καταπραΰνει και να θεραπεύει το δέρμα
  • Χρήσεις βιολογικής κηπουρικής – χρησιμοποιείται στη βιολογική κηπουρική για να διατηρεί τα φυτά υγιή
  • Αναμίξτε με λοσιόν ή σαμπουάν – Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα παρέχουν θρέψη για τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα
  • ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ Ικανοποίηση – Εάν δεν είστε πλήρως ικανοποιημένοι με το λάδι Neem μας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε πλήρη επιστροφή χρημάτων χωρίς ερωτήσεις

Ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Εάν το έδαφος του φυτού βασιλικού σας έχει έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, τα φυτά σας θα έχουν επίσης έλλειψη. Οι πιο κοινές ανεπάρκειες του φυτού βασιλικού περιλαμβάνουν έλλειψη σιδήρου και αζώτου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το φυτό σας θα εμφανίσει λευκές κηλίδες ως σύμπτωμα ανεπάρκειας.

Η προσθήκη ενός καλού λιπάσματος, ειδικά κατά τη φάση της ανάπτυξης, μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.


συμπέρασμα

Ελπίζω αυτός ο οδηγός να απαντήσει στην ερώτησή σας – γιατί τα φύλλα βασιλικού μου έχουν λευκές κηλίδες; Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παρέχετε τις βέλτιστες συνθήκες στα φυτά βασιλικού σας, όπως άφθονη ηλιοφάνεια, επαρκές νερό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος γεμάτο με οργανική ύλη.

Εάν έχετε μερικές μοναδικές εμπειρίες με το φυτό βασιλικού σας, μην ξεχάσετε να τις μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας κηπουρούς και εμάς.

Schreibe einen Kommentar