Εκτίμηση των δασκάλων: Τι αξίζουν πραγματικά;

Εκτίμηση των δασκάλων: Τι αξίζουν πραγματικά;

Februar 4, 2023 0 Von admin

Αυτή η προσπάθεια να εκτιμήσω τη θέση της «Νοικοκυράς» εμφανίστηκε ξανά στη ροή μου στο Facebook. Ανατρίχιασα γιατί η προσπάθεια να μεταφραστεί μια τέτοια θέση σε δολάρια και σεντ υποβαθμίζει την αληθινή αξία της αγάπης και της αφοσίωσης που απαιτεί μια νοικοκυρά και μητέρα για να εκπληρώσει όλους τους ρόλους που πρέπει να εκπληρώσει για να κρατήσει ένα νοικοκυριό να λειτουργεί σωστά μέρα με τη μέρα .

Όπως γράφει ο Vader Diem (2015): «Η υπόθεση είναι ότι η μητέρα που μένει στο σπίτι κάνει ταχυδακτυλουργικές θέσεις, όπως υπεύθυνη εγκαταστάσεων, Διευθύνων Σύμβουλος, χειριστής πλυντηρίου, χειριστής υπολογιστή, οικονόμος, μάγειρας, δάσκαλος ημερήσιας φροντίδας, οδηγός βαν, θυρωρός, και ψυχολόγος.“ Ο συγγραφέας τοποθετεί αυτή την αξία σε 113.586 $ ετησίως, αλλά στη συνέχεια προσθέτει ότι η αξία έχει αυξηθεί στα 162.581 $ ετησίως το 2018.

Παρά τις πολλές ώρες και την κατάσταση 24/7 on call, αυτό ακούγεται σαν ένας αρκετά καλός μισθός ακόμα και τώρα (ειδικά επειδή ο πλησιέστερος ισοδύναμος όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο στο Live in Nanny αποτιμάται σε $662 την εβδομάδα ή λίγο κάτω από $35.000 το χρόνο) . Μου θύμισε για άλλη μια φορά πόσο υποτιμημένες είναι αυτές οι δουλειές και πόση αλληλοεπικάλυψη υπάρχει με τη διδασκαλία ως προς τους ρόλους και τις αρμοδιότητες. Ας δούμε τους ρόλους που μοιράζονται αυτές οι θέσεις και μερικούς που είναι μοναδικοί για τους δασκάλους για να προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τι αξίζει πραγματικά ένας καλός δάσκαλος.

 1. Διευθύνων Σύμβουλος: Σύμφωνα με το Salary.com. ο μέσος μισθός για έναν CEO είναι 802.900 $.
 2. Υπεύθυνος εγκαταστάσεων: Σύμφωνα με το Salary.com. ο διάμεσος μισθός για έναν Διευθυντή Εγκαταστάσεων είναι 105.056 $.
 3. Χειριστής υπολογιστή: Σύμφωνα με το Salary.com. ο διάμεσος μισθός για έναν χειριστή υπολογιστή εισαγωγικού επιπέδου είναι 48.690 $.
 4. Επιστάτης: Σύμφωνα με το Salary.com. ο μέσος μισθός για μια θέση Janitor 1 είναι 32.598 $.
 5. Ψυχολόγος: Σύμφωνα με το Salary.com. ο διάμεσος μισθός για Ψυχολόγο με μεταπτυχιακό είναι 94.162 $.

Φαίνεται ότι η αξία των προαναφερθεισών θέσεων εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2018 σε συνολικά 1.083.406 $.

Ως σύγκριση, το Cambridge Teaching Knowledge Test (TKT) παραθέτει έναν αριθμό παρόμοιων ρόλων για τον δάσκαλο. Αυτά περιλαμβάνουν: μάνατζερ, παρακολουθητή, πληροφοριοδότη, διαγνωστικό, εμπλεκόμενο και προγραμματιστή. Harrison and Killion (2007).

Από την άλλη πλευρά, αναφέρετε δέκα ρόλους που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί εντός του σχολείου ή της εκπαιδευτικής κοινότητας επίσημα ή ανεπίσημα οι οποίοι είναι: Πάροχος πόρων, Ειδικός Εκπαίδευσης, Ειδικός Προγραμμάτων Σπουδών, Υποστηρικτής Τάξης, Διαμεσολαβητής μάθησης, Μέντορας, Διευθυντής Σχολείου, Προπονητής Δεδομένων, Καταλύτης Αλλαγής και Εκπαιδευτής.

Σαφώς, υπάρχει κάποια διαφωνία για το πότε και πού οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν ποικίλους ρόλους μέσα στο σχολείο και την τάξη, αλλά η σημασία και η ποικιλομορφία τους έχει αυξηθεί μόνο κατά την περίοδο της πανδημίας. Μερικά από αυτά δεν ταιριάζουν ακριβώς με άλλες επαγγελματικές εργασίες, αλλά υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει αυτό.

 1. Διευθυντής: Το Salary.com παραθέτει τον Education Manager και ο μέσος μισθός για αυτήν τη θέση είναι 79.453 $.
 2. Οθόνη: Το Salary.com παραθέτει το School Monitor και ο μέσος μισθός για αυτήν τη θέση είναι 49.169 $.
 3. Informer: Το αντίστοιχο για αυτή τη δουλειά είναι κάτι σαν Ερευνητής Βιβλιοθήκης και αυτή η θέση πληρώνει μέσο μισθό 31.105 $.
 4. Διαγνωστικός: Σύμφωνα με τον Tuten (2020), «Οι εκπαιδευτικοί διαγνωστικοί είναι ειδικοί σε μαθησιακές δυσκολίες, μεθόδους διδασκαλίας και ακαδημαϊκές δοκιμασίες». Το Ziprecruiter αναφέρει τον μέσο μισθό για αυτό το είδος εργασίας ως 77.499 $ το χρόνο.
 5. Συμμετέχων: Αυτό Ο ρόλος μεταφράζεται καλύτερα σε δημιουργός κοινότητας κατά τη γνώμη μου, αλλά το πλησιέστερο που πρόσφερε το salary.com ήταν το Community Organizer με μέσο μισθό 39,279 $.
 6. Planner: Το Salary.com παραθέτει το Program Planner με μέσο μισθό 65,768 $.

Έτσι, συνολικά, αυτό υποδηλώνει ότι ένας δάσκαλος στην τάξη αξίζει 342.273 $. Σύμφωνα με την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEA), εδώ είναι λίγοι μύθοι για τους εκπαιδευτικούς και τα σχετικά γεγονότα:

 1. ΜΥΘΟΠΙΣΤΙΑ: ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

Γεγονός: Στις κατατάξεις και τις εκτιμήσεις μας για το 2020, η NEA διαπίστωσε ότι ο εθνικός μέσος μισθός των δασκάλων είναι 63.645 $. Πολλοί έχουν προχωρημένα πτυχία και έχουν ολοκληρώσει εκτεταμένα μαθήματα στη θεωρία μάθησης και την εκπαιδευτική πράξη.

 1. ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ: ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ εργάζονται ΜΟΝΟ 6-7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

Γεγονός: Οι δάσκαλοι εργάζονται περισσότερο από τη συμβατική εργάσιμη ημέρα έως και 10 ώρες την ημέρα σε πολλές περιπτώσεις.

 1. ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ: Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Γεγονός: Οι δάσκαλοι, όπως πολλοί επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων λογιστών και μηχανικών, είναι εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι επαγγελματίες. Έχουν πτυχία κολεγίου συν διδακτικά διαπιστευτήρια. Πολλοί έχουν προχωρημένα πτυχία και έχουν ολοκληρώσει εκτεταμένα μαθήματα στη θεωρία μάθησης και την εκπαιδευτική πράξη.

Για τους περισσότερους, η διδασκαλία είναι ένα κάλεσμα. Ωστόσο, οι εγγενείς ανταμοιβές μιας εκπαιδευτικής σταδιοδρομίας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σκεπτικό για χαμηλούς μισθούς. Επιπλέον, οι σκληρές πολιτικές αξιολόγησης, οι επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και η έλλειψη επαγγελματικής υποστήριξης ωθούν περισσότερους εκπαιδευτικούς εκτός του επαγγέλματος. Εάν οι σχολικές περιφέρειες θέλουν οι μαθητές τους να έχουν τους πιο επαγγελματίες δασκάλους, πρέπει να πληρώσουν επαγγελματικό μισθό.

 1. ΜΥΘΟΠΙΣΤΙΑ: ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ.

Γεγονός: Οι δάσκαλοι περνούν τα καλοκαίρια κάνοντας δεύτερες δουλειές, διδάσκοντας θερινά σχολεία ή παρακολουθούν μαθήματα (για τα οποία πληρώνουν) για να προχωρήσουν στη σταδιοδρομία τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πολιτικής Μάθησης (που αναφέρεται από τα NEA), σχεδόν το 20% των εκπαιδευτικών εγκαταλείπουν το επάγγελμα λόγω χαμηλών αμοιβών. Οι δάσκαλοι, όπως και άλλοι επαγγελματίες, θέλουν να τους εκτιμούν και να τους εκτιμούν για αυτό που κάνουν. Δεν είναι δίκαιο ή λογικό να πούμε ότι οι δάσκαλοι που θέλουν να αμείβονται με αυτό που πραγματικά αξίζουν δεν «νοιάζονται» για τους μαθητές τους.

Μάλλον, σκεφτείτε πόσο καλύτερη είναι η ποιότητα ή η διδασκαλία τους, αν δεν ανησυχούσαν για το πώς να τα βγάλουν πέρα, ενώ «Οι εκπαιδευτικοί βγάζουν 81 σεντς στο δολάριο σε σύγκριση με τους επαγγελματίες τους με παρόμοια εμπειρία και διαπιστευτήρια. (NEA) Επιπλέον, «Από τα 560 δολάρια το Ο μέσος δάσκαλος θα ξοδέψει φέτος, σύμφωνα με την έρευνα, θα χρησιμοποιήσει μόνο 78 $ για μολύβια, χαρτί και χαρτομάντιλα. Τα έπαθλα, τα σνακ, η διακόσμηση, τα είδη καθαρισμού και οι εκπαιδευτικοί πόροι αποτελούν τα υπόλοιπα.» (Stoops, 2022).

Επομένως, τελικά, οι δάσκαλοι και οι νοικοκυρές όχι μόνο μοιράζονται πολλούς από τους ίδιους ρόλους και ευθύνες, αλλά αντιμετωπίζουν παρόμοια επίπεδα δυσπιστίας ή ακόμα και περιφρόνησης όταν υποστηρίζουν καλύτερες συνθήκες καθώς και εκτίμηση για αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα. Δεν είναι περίεργο που τα ποσοστά γάμου μειώνονται σταθερά με την πάροδο του χρόνου (αν και το 2022 φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση σύμφωνα με το CBS). Ή ότι πολλοί επιλέγουν να μην γίνουν καθηγητές πλήρους απασχόλησης ή εγκαταλείπουν το επάγγελμα όταν οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν και οι μισθοί δεν πλησιάζουν καθόλου εκεί που θα έπρεπε να είναι γενικά. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας (BLS) (που συζητήθηκαν στο Aldeman, 2021):

Οι απολύσεις στη δημόσια εκπαίδευση αυξήθηκαν κατά 57% από το 2019 έως το 2020. Η οικειοθελής αποχώρηση αυξήθηκε κατά 16%. και οι «άλλοι» χωρισμοί (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, της αναπηρίας και της συνταξιοδότησης) αυξήθηκαν κατά 53%…. [or in other words,] οι απολύσεις αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών απωλειών θέσεων εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση το 2020· Η υψηλότερη εναλλαγή εργαζομένων με τη μορφή οικειοθελούς «παραιτήσεων» και θανάτου, αναπηρίας και συνταξιοδότησης συνέβαλε ένα άλλο τρίτο. και η επιβράδυνση στις προσλήψεις αντιπροσώπευε το τελευταίο τρίτο.

Αυτό προμηνύεται άσχημα για το μέλλον του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, καθώς και για όσους περνούν 12 ή περισσότερα χρόνια ως καταναλωτές του. δηλαδή οι ίδιοι οι μαθητές.

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Aldeman, C. (2021). Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι «χαμένες» θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση δεν είναι αυτό που κάνουν

φαίνομαι. Brookings Education, Brown Center Μαυροπίνακας.

https://www.brookings.edu/blog/brown-center-chalkboard/2021/03/02/during-the-pandemic-lost-education-jobs-arent-what-they-seem/

Cambridge TKT (2019). Οι ρόλοι του δασκάλου, Ενότητα 3.

https://www.tktcambridge.com/module-three/the-roles-of-the-teacher/

CBS. (2022). Περισσότερα άτομα που παντρεύονται το 2022.

https://www.cbs.nl/en-gb/news/2022/36/more-people-getting-married-in-2022

Diem, V. (2015) Αξιολόγηση της αξίας μιας νοικοκυράς.

https://vaderdiem.wordpress.com/2015/05/05/assessing-the-value-of-a-housewife/

Harrison, C. & Killion, J. (2007). Δέκα ρόλοι για εκπαιδευτικούς ηγέτες. (Τόμος 65, Νο. 1). ASCD.

https://www.ascd.org/el/articles/ten-roles-for-teacher-leaders

ΝΕΑ. (2018). Αποζημίωση Δασκάλου: Γεγονός εναντίον Μυθιστορήματος.

https://www.nea.org/resource-library/teacher-compensation-fact-vs-fiction

Stoops, Dr. T. (2022). Πόσα δαπανούν οι δάσκαλοι για σχολικά είδη το 2022;

https://www.johnlocke.org/how-much-do-teachers-spend-on-school-supplies-in-2022/

Tutten, T. (2020). Τι είναι ο Εκπαιδευτικός Διαγνωστικός; Ρόλος εργασίας, μισθός και άλλα.

https://www.procaretherapy.com/blog/career-tips-educational-diagnostician/