Η φυσική νεροτσουλήθρα στην Uvita

Η φυσική νεροτσουλήθρα στην Uvita

September 3, 2022 0 Von admin

Αν μένετε στο Uvita, τότε πρέπει να επισκεφτείτε το Catarata Uvita (Καταρράκτης Uvita). Είναι ένας μικρός καταρράκτης και μια τρύπα για κολύμπι λίγο έξω από την πόλη που έχει μια φυσική τσουλήθρα καταρράκτη. Είναι ένας τόνος διασκέδασης για όλη την οικογένεια και είναι ένας όμορφος τρόπος για να δροσιστείτε στο υγρό τροπικό δάσος.

Αυτός είναι ο οδηγός μας για το Catarata Uvita (Καταρράκτης Uvita) για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας.

Πώς να φτάσετε στον καταρράκτη Uvita

Το Catarata Uvita απέχει μόλις 10 λεπτά οδικώς από το κέντρο της πόλης Uvita και είναι προσβάσιμο με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεστε 4×4 για να φτάσετε στο Catarata Uvita. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχουν δύο είσοδοι στον καταρράκτη Uvita που ανήκουν σε ιδιώτες ξεχωριστά άτομα. Και τα δύο προσφέρουν χώρο στάθμευσης, μπάνια, μια μικρή καφετέρια και δική τους πρόσβαση στον καταρράκτη. Η κύρια διαφορά είναι ότι μία από τις εισόδους έχει ένα μικρό μονοπάτι και κήπο με πεταλούδες και ο χώρος στάθμευσης τους είναι κάτω από το λόφο έξω από τον κεντρικό δρόμο. Αυτή η είσοδος κοστίζει 2000 CRC ανά άτομο.

Στους Χάρτες Google, και οι δύο είσοδοι ονομάζονται «Catarata Uvita». Αυτό που κοστίζει 2000 CRC είναι στους Χάρτες Google ως „Catarata Uvita /“. Το 1500 CRC βρίσκεται στους Χάρτες Google ως „Catarata Uvita“.

Ο καταρράκτης Catarata Uvita είναι ανοιχτός από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ανοιχτός καθημερινά.

Uvita Cataract / 2000 CRC Είσοδος

Αν οδηγείτε, προτιμώ αυτή την είσοδο γιατί ο χώρος στάθμευσης τους είναι κάτω από το λόφο, επομένως δεν είναι ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο. Το πάρκινγκ τους είναι επίσης μεγαλύτερο από το άλλο και η καφετέρια τους έχει μεγαλύτερο μενού.

uvita cataract 2000 CRC είσοδος
Είσοδος 2000 crc, κατεβείτε το λόφο στο πάρκινγκ και την είσοδο

Uvita Cataract 1500 CRC Είσοδος

Αυτή η είσοδος έχει μικρότερο χώρο στάθμευσης και είναι ακριβώς έξω από το δρόμο. Η καφετέρια τους είναι μικρότερη.

uvita cataract 1500 είσοδος CRC
Είσοδος 1500, ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται ακριβώς δεξιά

Ειλικρινά θα μπορούσατε να πάτε σε ένα από τα δύο. Εάν το πάρκινγκ είναι γεμάτο σε ένα από αυτά, απλά πηγαίνετε στο άλλο, και οι δύο σας πάνε στον καταρράκτη.

Uvita Καταρράκτης (Καταρράκτης Uvita)

Πήγαμε στο Catarata Uvita μέσω της εισόδου 2000 CRC ανά άτομο (αυτή με τον κήπο με τις πεταλούδες). Αυτή ήταν η τρίτη φορά που επισκεφτήκαμε τον καταρράκτη εδώ και 10 χρόνια και έχει αλλάξει λίγο.

Το μονοπάτι εξακολουθεί να είναι κάπως ζούγκλα, αλλά είναι πολύ καλύτερο με μια πλατφόρμα και πιο καλά καθορισμένα μονοπάτια. Θα φτάσετε στην πρώτη τρύπα για κολύμπι και στη συνέχεια θα συνεχίσετε να περπατάτε μέσα από το ποτάμι και πάνω από βράχους για να φτάσετε στον πραγματικό καταρράκτη Uvita.

Μπορείτε να φορέσετε πέδιλα όμως, δεν είναι απαραίτητο να φοράτε παπούτσια ή μπότες πεζοπορίας.

καταρράκτη uvita πισίνες
Μονοπάτι καταρράκτη Uvita
πόζας
μονοπάτι uvita καταρράκτη

Μετά από λίγα λεπτά, θα φτάσετε στην πισίνα του καταρράκτη Uvita. Μπορείτε να δείτε ότι τα βράχια όπου ρέει το νερό έχουν εξομαλυνθεί μετατρέποντάς τα σε μια φυσική νεροτσουλήθρα.

uvita καταρράκτης

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην πισίνα, να σταθείτε κάτω από το νερό ή να γλιστρήσετε προς τα κάτω. Ο καταρράκτης δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο ψηλός, οπότε δεν συνιστώ πραγματικά να πηδήξετε από την κορυφή, καθώς η πισίνα δεν είναι πολύ βαθιά, αλλά μπορείτε σίγουρα να γλιστρήσετε προς τα κάτω. Δίπλα στον καταρράκτη υπάρχει μια σκάλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανεβείτε στην κορυφή.

Επίσκεψη καταρράκτη Uvita

Ο καταρράκτης Uvita είναι ένας υπέροχος μικρός καταρράκτης που είναι εύκολα προσβάσιμος, φθηνός και διασκεδαστικός. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, είναι απασχολημένος με πολύ κόσμο, αλλά πηγαίνετε νωρίς το πρωί καθημερινά και μπορείτε να απολαύσετε τον καταρράκτη με λίγα άλλα άτομα.

Για άλλους καταρράκτες στην περιοχή, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Casacada el Pavon στο Ojochal, περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι επίσης μικρό, είναι δωρεάν και έχει ένα δροσερό βράχο στην κορυφή.

Για μεγαλύτερο καταρράκτη, επισκεφθείτε τους καταρράκτες Nauyaca, έξω από το Dominical, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Uvita. Πρόκειται για δύο τεράστιους καταρράκτες που είναι προσβάσιμοι μέσω πεζοπορίας 4 χιλιομέτρων (2,5 μιλίων), φορτηγού 4×4 ή βόλτας με άλογο.

Δείτε άλλους καταρράκτες στην Κόστα Ρίκα εδώ!

12 υπέροχοι καταρράκτες στην Κόστα Ρίκα

Καταρράκτης La Cangreja

Καταρράκτης Rio Agrio

Μπλε καταρράκτες της Κόστα Ρίκα