Καλύτερη ξιφασκία για πυγμαίους και νάνους κατσίκες (+ Τι φράχτη να αποφύγετε)

1

Η καλύτερη περίφραξη για πυγμαίους κατσίκες. Ποιος είναι ο καλύτερος φράκτης για να κρατήσετε σε πυγμαίους κατσίκες ή σε κατσίκες νάνους;

Εκτρέφουμε έναν τόνο ζώων στη φάρμα μας. Έχουμε κατσίκες, αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, άλογα, κοτόπουλα με κρέας, κοτόπουλα με αυγά, γαλοπούλες… η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Πάντα αγαπούσα τα ζώα.

Στην πραγματικότητα, ο σύζυγός μου ΔΕΝ ήταν ζώο όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε για πρώτη φορά. Όμως, θυμάμαι πολύ έντονα ότι του είπα κάποτε ότι είχα ζώα πολύ πριν από αυτόν και θα είχα ζώα πολύ μετά από αυτόν αν χρειαζόταν.

Από τότε, έχει έρθει στη σκοτεινή πλευρά. 🙂

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

Πέρα από όλα τα αστεία, λατρεύω τα ζώα. Ένα πράγμα που δεν αγαπώ;

Κυνηγώντας τα εν λόγω ζώα αν ξεφύγουν από τους φράχτες τους και αποφασίσουν να περιπλανηθούν στη γειτονιά. Θυμάμαι πολύ καθαρά την ώρα που έπρεπε να κυνηγήσουμε τρία γουρούνια 450+ λιβρών πίσω στο σπίτι, αφού ξέσπασαν και μπήκαν στον κολπίσκο ενός γείτονα περίπου ένα μίλι μακριά.

Οι κατσίκες είναι καλλιτέχνες φυσικής απόδρασης. Είναι περίεργοι και θα ελέγχουν συνεχώς τους φράχτες. Αν υπάρχει πιθανότητα να βγουν, θα το κάνουν. Και αν έχετε μικρές κατσίκες, όπως πυγμαίους κατσίκες ή κατσίκες νάνους Νιγηρίας, η πιθανότητα να στριμωχτούν έξω ή κάτω από περίφραξη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τα μικρότερα σώματα είναι πιο δύσκολο να συγκρατηθούν.

Έχουμε τόσο νιγηριανές κατσίκες, οι οποίες είναι μεσαίου μεγέθους κατσίκες, όσο και πυγμαίους κατσίκες. Οι Νιγηριανοί είναι μεγαλύτεροι και μπορεί να είναι σκληροί στον φράχτη, αλλά οι πυγμαίοι κατσίκες είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατηθούν μέσα.

Δεν το λέω για να σε αποθαρρύνω από το να αποκτήσεις πυγμαίους κατσίκες. Ή Νιγηριανοί νάνοι κατσίκες. Είναι πολύ χαριτωμένα και ιδανικά για μικρές εκτάσεις. Λάβετε υπόψη ότι οι πυγμαίοι και οι νάνοι κατσίκες είναι μικρότερες και θα θέλετε πιο στιβαρή περίφραξη για να τις κρατήσετε μέσα.

Είναι δύσκολο να κρατηθούν οι κατσίκες σε έναν φράχτη;

Από όλα τα ζώα που έχουμε, οι κατσίκες είναι το πιο δύσκολο να συγκρατηθούν. Όπως ανέφερα παραπάνω, θα δοκιμάζουν συνεχώς τους φράχτες σας. Εάν ένα δέντρο πέσει στο φράχτη σας, θα βγει σχεδόν μόλις πέσει ο φράκτης.

Βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής περίφραξης; Οι κατσίκες σας θα το παρατηρήσουν μέσα σε περίπου πέντε λεπτά. Δεν αστειεύομαι.

Αν υπάρχει πιθανότητα να στριμωχτούν έξω, να πηδήξουν ή να σκαρφαλώσουν από κάτω, θα το κάνουν.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να στριμωχτούν, να πηδήξουν ή να σκαρφαλώσουν από κάτω. Οι κατσίκες είναι περίεργα ζώα και εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους με το στόμα τους. Αυτός είναι στην πραγματικότητα μέρος του λόγου που οι άνθρωποι λένε «οι κατσίκες θα φάνε οτιδήποτε». Δεν είναι επειδή στην πραγματικότητα τρώνε τα πάντα, αλλά χρησιμοποιούν το στόμα τους για να εξερευνήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν επίσης να ανοίξουν μάνδαλα. Μόλις καταλάβουν κατά λάθος πώς να ανοίξουν ένα μάνδαλο, σπεύδουν να το ξανακάνουν. Θα χρειαστείτε γερά μάνδαλα που δεν μπορούν να λύσουν. Μην χρησιμοποιείτε ένα κομμάτι σχοινί δεμένο σε κότσο για να κρατήσετε τις κατσίκες σας μέσα!

Ποια περίφραξη είναι καλύτερη για τις κατσίκες;

καλύτερη περίφραξη για πυγμαίους και νάνους κατσίκες

Ο καλύτερος τύπος περίφραξης για τις κατσίκες είναι αυτός που θα τις κρατήσει μέσα. Δεν είναι ο φθηνότερος φράχτης.

Πιστέψτε με όταν λέω ότι αξίζει τη λογική σας να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε περίφραξη που θα κρατήσει πραγματικά τις κατσίκες σας στη θέση τους. Λοιπόν, μην εμπιστεύεσαι τα λόγια μου. Εμπιστευτείτε τον λόγο του συζύγου μου.

Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να περιφράσσουμε το μέρος για τις κατσίκες μας, πήγαμε στο Tractor Supply. Είχαμε ήδη αποκλείσει την περίφραξη με συρματοπλέγματα. Δεν είμαι λάτρης του συρματοπλέγματος για κανένα ζώο γιατί τείνει να αφήνει ακατάστατες και δαπανηρές πληγές.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις κατσίκες. Εάν έχετε θηλυκά που πρόκειται να κάνουν μωρά, δεν θέλετε να ρισκάρετε τους μαστούς τους. Οι κατσίκες θα προσπαθήσουν να σκαρφαλώσουν μέσα από τα νήματα συρματοπλέγματος και οι μαστοί τους θα σφίξουν πάνω τους και θα σχιστούν.

Δεν μπορείς να κρατήσεις κατσίκι σε συρματοπλέγματα. Στην πραγματικότητα, έχω δει κάποιον να περιφράσσει την περιουσία του με 9 σκέλη συρματοπλέγματα για κατσίκες και μετά πρέπει να τα τραβήξει όλα πίσω γιατί δεν κρατούσε τις κατσίκες του μέσα.

Είναι πολύς χρόνος και χρήμα που χάνεται. Και δεν μπορώ να σας πω πόσο απογοητευμένοι ήταν που ακόμα και μετά από όλη αυτή τη δουλειά, εξακολουθούσαν να βγάζουν κατσίκες σχεδόν κάθε μέρα.

Έτσι, ο σύζυγός μου και εγώ κοιτούσαμε επιλογές ξιφασκίας. Ο αγαπητός, γλυκός, αφελής σύζυγός μου πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε περίφραξη. Τώρα, να έχετε κατά νου ότι έχω πτυχίο… στην επιστήμη των ζώων… Είπα αμέσως ότι η περίφραξη ήταν κακή ιδέα για οτιδήποτε, ειδικά για τις κατσίκες. Οι αγελάδες και τα άλογα πιάνουν τα πόδια τους στις πλατείες. Οι κατσίκες πιάνουν το κεφάλι τους στις πλατείες.

Ακούγεται γελοίο, αλλά οι κερασφόρες κατσίκες θα κολλήσουν το κεφάλι τους μέσα από τα τετράγωνα και μετά θα προσπαθήσουν να βγάλουν το κεφάλι τους έξω. Μερικές φορές μπορούν να βγάλουν τα κέρατά τους, μερικές φορές όχι. Όταν δεν μπορούν να βγάλουν τα κέρατά τους, γίνονται εύκολοι στόχοι για τα αρπακτικά. Ουρλιάζουν για βοήθεια και προσελκύουν κάθε λογής αρπακτικά αν δεν τους βγάλετε τα κεφάλια έξω.

Και μερικές φορές, το να βγάλουν το κεφάλι τους έξω μετατρέπεται σε κάτι από αυτή την πλευρά ενός θαύματος.

καλύτερη περίφραξη για κατσίκες

Λοιπόν, μερικές φορές αγαπητέ, γλυκό σύζυγο πρέπει να μάθει με τον δύσκολο τρόπο. Ήταν πεπεισμένος ότι η ξιφασκία θα ήταν μια χαρά για τις κατσίκες. Ήταν λίγο φθηνότερο από άλλες επιλογές περίφραξης, οπότε αποφάσισε ότι θα λειτουργούσε.

Η περίφραξη γηπέδου είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετηθεί, ειδικά αν η ιδιοκτησία σας δεν είναι εντελώς επίπεδη. Το δικό μας δεν ήταν έτσι χρειάστηκε για πάντα για να το αντέξει. Την πρώτη μέρα που μετατρέψαμε τις κατσίκες στον νέο χώρο… μια κατσίκα μας έπιασε το κεφάλι της. Της πήρε μόνο περίπου 15 λεπτά για να πιάσει το κεφάλι της.

Φυσικά, αυτό μετατράπηκε σε ένα πολύ συχνό πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσες φορές από τότε ο σύζυγός μου είπε „Μακάρι να μην είχαμε πάρει αυτόν τον φράχτη“. Δεν μου αρέσει να λέω ότι του το είπα, αλλά ευτυχώς περιφράξαμε μόνο ένα μικρό στυλό με το φράχτη του χωραφιού.

Μην σπαταλάτε χρήματα σε ξιφασκία για κατσίκες. Είναι περισσότερο κόπος από όσο αξίζει!

καλύτερη περίφραξη για πυγμαίους κατσίκες, ποιος είναι ο καλύτερος φράκτης για κατσίκες

Τα υπόλοιπα 14 στρέμματα είναι περιφραγμένα ηλεκτρική περίφραξη που είναι 100% πιο αποτελεσματικό, πιο εύκολο στην τοποθέτηση και κρατά όλα τα ζώα μέσα.

ελέγξτε την τιμή της ηλεκτρικής περίφραξης στο amazon

Τι είδους φράχτη χρειάζομαι για πυγμαίους κατσίκες;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι περίφραξης που προτείνω αν πρόκειται να έχετε κατσίκες.

Η πρώτη μου επιλογή είναι ηλεκτρική περίφραξη. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι φράχτες μπορούν να λειτουργήσουν για να κρατήσουν τα ζώα μέσα. Μπορούν είτε να δημιουργήσουν ένα φυσικό εμπόδιο που εμποδίζει τη διέλευση των ζώων είτε να προκαλέσουν ένα διανοητικό φράγμα που εμποδίζει τη διέλευση των ζώων.

Ποιά είναι η διαφορά?

Όταν διατηρούνται κατσίκες ηλεκτρική περίφραξη, σέβονται το φράγμα και δεν θα προσπαθήσουν να το δοκιμάσουν. Αυτό τα κρατά μακριά από τον φράχτη σας, που είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να τα κρατήσετε κλειστά. Δεν θα πιέσουν τον φράχτη και θα τον δοκιμάσουν σταθερά.

Η μόνη άλλη επιλογή που θα συνιστούσα είναι η περίφραξη σχεδιασμένη ειδικά για κατσίκες. Ξιφασκία κατσίκας είναι μια περίφραξη από υφαντό σύρμα που έχει μικρές τρύπες. Αυτό είναι το κλειδί παιδιά.

Οι τρύπες στην περίφραξη χωραφιού είναι το τέλειο μέγεθος για να μπουν τα κεφάλια τους μέσα αλλά να μην βγάζουν τα κέρατά τους. Ξιφασκία κατσίκας Οι τρύπες είναι πολύ μικρές για να περάσουν τα κεφάλια τους, κάτι που λύνει το πρόβλημα να πιάσουν τα κεφάλια τους.

καλύτερη περίφραξη για μικρά κατσίκια

ελέγξτε την τιμή της περίφραξης κατσίκας στο amazon

Οι περισσότερες πυγμαίοι και νάνοι κατσίκες έχουν κέρατα, πράγμα που σημαίνει ότι αν μπορέσουν να περάσουν τα κεφάλια τους μέσα από τον φράχτη, τότε θα αφιερώσετε πολύ χρόνο για να βγάλετε τα κεφάλια έξω.

Υπάρχουν επιλογές για προσωρινή περίφραξη κατσίκας. Αυτό ηλεκτρικό δίχτυ είναι υπέροχο εάν έχετε μια επιχείρηση καθαρισμού βούρτσας, αλλά δεν είναι ιδανικό για μόνιμο φράχτη.

καλύτερη περίφραξη για πυγμαίους κατσίκες, προσωρινή περίφραξη για κατσίκες

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εύκολα έναν ηλεκτρικό φράκτη για το καθάρισμα της βούρτσας που θα λειτουργεί καλά αντί για ένα προσωρινό δίχτυ κατσίκας.

Η καλύτερη επιλογή περίφραξης για να κρατάτε μικρά κατσίκια στο μαντρί τους

Μικρές κατσίκες όπως οι νάνοι κατσίκες και οι πυγμαί κατσίκες θα είναι πιο δύσκολο να κρατηθούν στον φράχτη τους από τις μεγαλύτερες κατσίκες. Οι μεγαλύτερες κατσίκες χρειάζονται μια μεγαλύτερη τρύπα για να στύψουν από τις μικρές κατσίκες.

Μερικές πυγμαίες κατσίκες είναι τόσο μικρές που θα μπορούσαν να στριμώξουν μέσα από τα σημεία που θα μπορούσε να στριμώξει ένας μικρός σκύλος ή μια μεγάλη γάτα.

Η πιο αποτελεσματική περίφραξη που έχουμε βρει για μικρά κατσίκια είναι η ηλεκτρική περίφραξη. Μπορείτε να το ρυθμίσετε εύκολα με ηλεκτρικό καλώδιο. Είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσετε ηλεκτρική περίφραξη όταν η γη σας δεν είναι ούτε ακριβώς επίπεδη. Η γη μας είναι αρκετά λοφώδης, γεγονός που κάνει την περίφραξη από υφαντό σύρμα δύσκολο να τοποθετηθεί.

ελέγξτε την τιμή της ηλεκτρικής περίφραξης στο amazon

Η τοποθέτηση ηλεκτρικής περίφραξης είναι πολύ πιο εύκολη. Καταφέραμε να περιφράξουμε πλήρως 14 στρέμματα σε δύο Σαββατοκύριακα με ηλεκτρική περίφραξη και μας πήρε 4 Σαββατοκύριακα για να φτιάξουμε 1/4 στρέμμα φράχτη αγρού.

Όταν τοποθετείτε περίφραξη για να κρατάτε τις κατσίκες μέσα, θέλετε να λάβετε υπόψη το μέγεθός τους. Δεδομένου ότι οι πυγμαίοι κατσίκες και οι κατσίκες της Νιγηρίας είναι μικρές, ο φράκτης σας πρέπει να είναι χαμηλότερος από το έδαφος από ό,τι θα μπορούσε να ήταν εάν είχατε μόνο μεγάλες κατσίκες ή βοοειδή.

Δεδομένου ότι εκτρέφουμε τόσο μικρά κατσίκια (η μικρότερη κατσίκα μας είναι μια πυγμαία ελαφίνα που ζυγίζει περίπου 17 κιλά) όσο και μεγάλα ζώα, χρησιμοποιήσαμε ηλεκτρικό φράχτη για να καλύψουμε όλες τις περιοχές.

καλύτερη περίφραξη για πυγμαίους κατσίκες, καλύτερη περίφραξη για κατσίκες

Κράτα με για αργότερα!

Τα ύψη των κλώνων μας είναι:

  • 4″
  • 8″
  • 12″
  • 16″
  • 24″
  • 32″
  • 48″

Κρατάει μέσα τα κατσικάκια μας καθώς και τα άλογα και τα βοοειδή μας.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το χαμηλότερο σκέλος σας είναι αρκετά χαμηλό για να αποτρέψετε τις κατσίκες σας από το να πέσουν κάτω από αυτό. Θέλετε επίσης το πάνω σκέλος να είναι αρκετά ψηλό ώστε οι κατσίκες να μην μπουν στον πειρασμό να το πηδήξουν.

Μόλις οι κατσίκες σας αγγίξουν το φράχτη μια φορά, θα τον σεβαστούν αρκετά ώστε να μην τον κάνουν.

Καλύτερη ηλεκτρική περίφραξη για κατσίκες

Η καλύτερη ηλεκτρική περίφραξη για κατσίκες κατασκευάζεται με σύρμα αλουμινίου ή χάλυβα 16 διαμετρημάτων. Το σύρμα 17-gauge θα λειτουργήσει, αλλά το 16-gauge είναι παχύτερο και θα κρατήσει περισσότερο.

Επίσης, μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε το πολυσύρμα. Μπορώ να σας πω εκ πείρας ότι σχεδόν πάντα γίνεται ένα χάος με κόμπους. Είναι δύσκολο να δουλέψεις και δεν μπορεί να συνδεθεί τόσο εύκολα αν σπάσει ή χρειάζεται επισκευή. Επίσης, δεν φαίνεται να έχει τόσο ισχυρό σοκ και οι κατσίκες σας μπορεί απλώς να το περπατήσουν. Το δικό μου έκανε.

Μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρική ταινία, η οποία είναι καλή για ορατότητα, αλλά δεν θα τη χρησιμοποιούσα για μια μόνιμη επιλογή περίφραξης. Λειτουργεί καλά για προσωρινούς φράχτες, αλλά όταν θέλετε να τοποθετήσετε μόνιμα φράγματα, πηγαίνετε με το σύρμα αλουμινίου.

αγοράστε ηλεκτρική περίφραξη για κατσίκες

Θυμηθείτε, η ηλεκτρική περίφραξη λειτουργεί μόνο επειδή δημιουργεί ένα ψυχικό εμπόδιο που σέβονται οι κατσίκες. Αν δεν προκαλέσει σοκ, οι κατσίκες δεν θα το σεβαστούν και θα καταλάβουν γρήγορα ότι μπορούν να στριμωχτούν.

Εάν αποφασίσετε να πάτε με ένα φυσικό φράγμα που δεν είναι ηλεκτρικό φράχτη, τότε η μόνη άλλη επιλογή που θα συνιστούσα είναι ξιφασκία.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Ποια είναι η αγαπημένη σας περίφραξη για να κρατάτε κατσίκες; Ενημερώστε με παρακάτω!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!


Schreibe einen Kommentar