Καλύτεροι προορισμοί για Digital Nomads – Το Nomad is Beautiful

Καλύτεροι προορισμοί για Digital Nomads – Το Nomad is Beautiful

Juli 15, 2022 0 Von admin

Η εποχή των ψηφιακών νομάδων είναι τώρα — και είμαστε ακμάζουσα! Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να εργάζεσαι εξ αποστάσεως και αν είσαι κάποιος που αναζητά μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ικανότητα να εξερευνήσεις νέες χώρες και να καλωσορίσεις περισσότερη ποικιλία και περιπέτεια στην καθημερινή σου ζωή, τότε τώρα είναι μια απίστευτη στιγμή για να προγραμματίσετε την αναχώρησή σας σε απομακρυσμένη εργασία. Σίγουρα υπάρχει πολύς προγραμματισμός και προετοιμασία για τη δημιουργία μιας εικονικής καριέρας, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες τοποθεσίες που πρέπει να εξερευνήσετε για να βρείτε το καλύτερο για εσάς.

Πριν ξεκινήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, συνιστώ ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό σας με ένα νομαδική ασφάλιση; φροντίζοντας πρώτα να ληφθεί μέριμνα για την υγεία και την ασφάλειά σας, κάνει τα πάντα να πάνε πολύ πιο ομαλά. (SafetyWing έχει μια ποικιλία προγραμμάτων ασφάλισης? έχουν ακόμη και ομαδικές επιλογές εάν εργάζεστε ως εταιρεία ή ως μικρή ομάδα εργασίας.)

Μετά την ασφάλιση — η δεύτερη (και αναμφισβήτητα πιο σημαντική) πιο σημαντική πτυχή του σχεδίου σας είναι, που σκοπεύεις να πας! Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχα φιλόξενες χώρες που δέχονται ψηφιακούς νομάδες, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες:

Μεξικό

Ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς αν έρχεστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το Μεξικό. Μια τεράστια χώρα με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους προορισμών. Αν ψάχνετε για παραλίες με λευκή άμμο, ελέγξτε! Πολυσύχναστες μητροπολιτικές πόλεις με ζωντανό φαγητό και πολιτιστικές σκηνές, ελέγξτε! Ήσυχες πόλεις σερφ του Ειρηνικού με υπέροχο wifi, ελέγξτε!

Το Μεξικό προσφέρει επίσης επί του παρόντος α Visa προσωρινής διαμονής που επιτρέπει στους αλλοδαπούς να εργάζονται και να ζουν εξ αποστάσεως για έως και ένα έτος. Εδώ είναι μερικές υπέροχες γειτονιές για να εξερευνήσετε και μέρη για να μείνετε αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικού.

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη τείνει να βρεθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για ψηφιακούς νομάδες. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στον τροπικό καιρό όλο το χρόνο, στις απίστευτα προσιτές τιμές και στους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους.

Είναι μια υπέροχη χώρα για να εξερευνήσετε αργά. Μην χάσετε τα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Τσιάνγκ Μάι, όπως νυχτερινές αγορές, ταϊλανδέζικο μασάζ και μαθήματα τοπικής κουζίνας. Ή, αν λαχταράτε την ταχύτητα μιας πόλης, η Μπανγκόκ έχει σταθερή ενέργεια και ζωντάνια. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα νηστικά νησιά του νότου κατά μήκος της Θάλασσας Ανταμάν εάν χρειάζεστε πιο αργό ρυθμό ψηφιακής εργασίας.

Ινδονησία

Σε ένα έθνος με περισσότερα από 15.000 νησιά, υπάρχουν πολλές τοποθεσίες για ψηφιακούς νομάδες σε αυτήν την τροπική χώρα. Το διάσημο νησί του Μπαλί έχει γίνει ένα υπέροχο μέρος για ταξιδιώτες που θέλουν να εργαστούν εξ αποστάσεως με πρόσβαση σε παραλίες, πεζοπορίες και καταρράκτες για τις διακοπές τους.

Ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς στο νησί του Μπαλί είναι με μοτοσικλέτα—το οποίο μπορείτε να νοικιάσετε μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Να θυμάστε ότι η οδήγηση εδώ μπορεί να διαφέρει από τη χώρα σας, επομένως ασφάλεια υγείας είναι υψίστης σημασίας, καθώς τα ατυχήματα μπορεί να είναι αρκετά συνηθισμένα στους δρόμους.

Φροντίστε να επισκεφτείτε άλλα νησιά της Ινδονησίας με όλο και πιο εξαιρετικές ρυθμίσεις για ψηφιακούς νομάδες: Lombok, Flores και Java.

Πορτογαλία

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για εξ αποστάσεως εργασία, η Πορτογαλία είναι σίγουρα πιο προσιτή από άλλες δυτικές χώρες. Προσφέρουν επίσης βίζα για ανεξάρτητους εργολάβους και επιχειρηματίες.

Λόγω του χαμηλότερου κόστους διαβίωσης, οι ψηφιακοί νομάδες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα οφέλη της εξαιρετικά άνετης ζωής (φθηνά τρόφιμα/προϊόντα, φθηνότερες τιμές ενοικίασης, χαμηλότερο κόστος μεταφοράς), ενώ εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε πιο κοντινές, ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Πορτογαλία είναι ένα υπέροχο μέρος για να παρακολουθήσετε μαθήματα γλώσσας, να απολαύσετε την ακτή ή να περάσετε χρόνο πίνοντας το μοναδικό Πράσινο κρασί ή πράσινο κρασί της περιοχής. Διαθέτει επίσης ένα εύκρατο κλίμα και μπορεί να είναι ένας υπέροχος απομακρυσμένος προορισμός εργασίας όλο το χρόνο.

Περισσότερη ταξιδιωτική έμπνευση

Ισπανία

Ακριβώς δίπλα στην Πορτογαλία, η Ισπανία είναι μια άλλη θαυμάσια τοποθεσία για όσους θέλουν να εγκατασταθούν, να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και, στη συνέχεια, να επωφεληθούν πλήρως από κάθε ελεύθερο χρόνο της εβδομάδας.

Προς το παρόν προσφέρουν βίζα διάρκειας ενός έτους, αλλά δεν σας το επιτρέπουν δουλειά- και απευθύνεται περισσότερο σε συνταξιούχους ή σε αυτάρκεις νομάδες. Εάν εδώ βρίσκεστε στην καριέρα σας, τότε η Ισπανία μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Εσθονία

Αυτό το μικρό ευρωπαϊκό έθνος κερδίζει σιγά-σιγά δημοτικότητα μεταξύ της ψηφιακής κοινότητας των νομάδων λόγω της ανοιχτής βίζας εξ αποστάσεως εργασίας του. Η Εσθονία είναι μια απίστευτα μοναδική χώρα με μια πολυτάραχη ιστορία κατοχής, αλλά έκτοτε έχει ανθίσει στην ανεξαρτησία της και είναι πολύ φιλόξενη στους επισκέπτες.

Οι ψηφιακές συναντήσεις νομάδων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και στην πόλη του Ταλίν—μπορείτε να βρείτε τακτικές ομάδες απομακρυσμένων εργαζομένων που θέλουν να συνδεθούν. Φροντίστε να εξερευνήσετε τα τείχη της Παλιάς Πόλης, να απολαύσετε τα μοναδικά φαγητά τους και να προσπαθήσετε να συνδεθείτε με τους ντόπιους—είναι σίγουρα ένας πλούτος πληροφοριών και διασκέδασης! Βρήκα την Εσθονία εύκολη στην πλοήγηση, υπήρχαν πολλά υπέροχα μέρη για να δημιουργήσω και να δουλέψω για την ημέρα, και τα βράδια είναι απίστευτα ζωντανά στις πόλεις.

Αντίγκουα & Μπαρμπούντα

Μια νέα προσθήκη σε μια λίστα με εξαιρετικούς προορισμούς για ψηφιακούς νομάδες είναι αυτός ο τροπικός παράδεισος. Η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα άνοιξαν επίσης την οικονομία τους για απομακρυσμένους εργαζόμενους και τώρα προσφέρουν βίζα για 2 χρόνια!

Υπάρχουν αναρίθμητες παραλίες, φιλικοί ντόπιοι και πολλά υπέροχα μέρη για φαγητό. Εάν καταφέρετε να διατηρήσετε την εστίασή σας ενώ τα κύματα συντρίβονται έξω, αυτό θα ήταν ένα υπέροχο μέρος για να ζήσετε και να εργαστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες δεν απαιτείται πλέον να υποβάλουν PCR ή Γρήγορο τεστ COVID-19—που σημαίνει πιο ομαλή άφιξη και ασφαλέστερη διαμονή όσο βρίσκεστε εκεί. (Nomad Insurance τώρα καλύπτει την «καραντίνα εκτός της χώρας καταγωγής σας 50 $/ημέρα για έως και 10 ημέρες (με τον περιορισμό να είναι μία φορά εντός περιόδου 364 ημερών.» (Που είναι υπέροχα νέα στη χειρότερη περίπτωση.)

Βερμούδα

Ένα άλλο απίστευτα όμορφο και καταπράσινο νησιωτικό έθνος – οι Βερμούδες έχουν γίνει ένα hot-spot για ψηφιακούς νομάδες που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν κοντά στις παραλίες με λευκή άμμο του Βόρειου Ατλαντικού. Πρόσφατα επέκτειναν το πρόγραμμα βίζας τους για να συμπεριλάβουν α Εργασία από τις Βερμούδες επιλογή, η οποία επιτρέπει διαμονή έως και ενός έτους.

Η κύρια γλώσσα στο νησί είναι τα αγγλικά, οπότε σίγουρα θα περάσετε εύκολα, αν και θα ήταν δύσκολο να έχετε μια κακή μέρα σε ένα νησί τόσο γραφικό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μη κάτοικοι δεν μπορούν να οδηγούν, να νοικιάζουν ή να έχουν στην κατοχή τους 4τροχα οχήματα στο νησί, επομένως θα πρέπει να προγραμματίσετε να βασίζεστε σε ταξί, σκούτερ ή λεωφορεία. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε το ημερολόγιο για να υπολογίσετε την ετήσια περίοδο τυφώνων/θυελλών τους (εκτός αν χρειάζεστε μια δικαιολογία για να μείνετε μέσα και να κάνετε κάποια δουλειά)!

Καθώς ο κόσμος σιγά-σιγά ανοίγει ξανά, πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν την εισροή νέων εισερχόμενων ψηφιακών νομάδων για να τονώσουν και να εμπλουτίσουν την οικονομία τους. Φροντίστε πάντα να ελέγχετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις θεώρησης, καθώς και τις απαιτήσεις εμβολίων και να θυμάστε—αν έχετε αμφιβολίες, ελέγξτε έξω SafetyWing Nomad Insurance για να σας βοηθήσει με όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία σας.

Ως ταξιδιώτες και εργαζόμενοι από απόσταση, έχουμε όλοι την ευθύνη να σεβόμαστε τα έθνη που επισκεπτόμαστε, αλλά πρώτα και κύρια πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είμαστε υγιείς και έτοιμοι να ταξιδέψουμε σε νέους προορισμούς.