Κατανοήστε την κάμερα DSLR Vs POINT & SHOOT – Τι να αγοράσετε και γιατί;

0
Κατανοήστε την κάμερα DSLR Vs POINT & SHOOT – Τι να αγοράσετε και γιατί;
Κατανοήστε την κάμερα DSLR Vs POINT & SHOOT - Τι να αγοράσετε και γιατί;

Σε όλους μας αρέσει να βγάζουμε φωτογραφίες και να αρχειοθετούμε μερικές από τις πολύτιμες στιγμές της ζωής μας, αλλά είναι λίγοι άλλοι που πηγαίνουν τη φωτογραφία στο επόμενο επίπεδο, συνήθως τους λέμε επαγγελματίες φωτογράφους. Αλλά για αρχάριους, πρέπει να εστιάσουμε στα απλά τεχνικές αντί να αγοράσετε την ακριβή κάμερα.

Έτσι, μπορούμε πλέον να καταλάβουμε ότι υπάρχει το φάσμα των καταναλωτών διαφορετικών απαιτήσεων. Ως εκ τούτου, ανάλογα με την ανάγκη και τις εμπειρίες, κάνουμε γενικά τις επιλογές μας από τη διαφορετική γκάμα κατηγοριών και των μοντέλων της.

Πώς όμως τα ταξινομούμε;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα θίξω μερικά παράλληλα σημεία μεταξύ τους Nikon D3300 DSLR και Nikon Coolpix S3700 Κάμερες POINT and SHOT, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τμήματος, ώστε να είστε έτοιμοι να κάνετε την επιλογή πριν από την αγορά.

Σημαδέψτε και τραβήξτε κάμερα – Nikon Coolpix S3700 Amazon Best Seller Αγορά τώρα

Δυνατά σημεία –Nikon Coolpix S3700

 1. Παράγοντες μεγέθους και βάρους:

Μας αρέσει πάντα να μεταφέρετε αυτά που μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν στην τσέπη σας, μια από αυτές είναι η compact κάμερα. Είναι πάντα πλεονέκτημα να κουβαλάτε μαζί σας τόσο ελαφριά φωτογραφικά πιστόλια και δεν θα χάσετε ποτέ μια ειλικρινή στιγμή εν κινήσει.

 1. Διαθέτει σταθερό φακό:

Για οποιονδήποτε αρχάριο ή εάν βρίσκεστε σε μια απρόβλεπτη στιγμή όπου έχετε μια σκηνή να τραβήξετε, αυτός ο σταθερός φακός είναι απολύτως βολικός και μπορείτε να αποφύγετε την εναλλαγή φακών όπως οι DSLR.

 1. Φθηνότερο σε τιμή:

Εάν σχεδιάζετε ένα μικρό ταξίδι με φίλους μετά από μια εξέταση και δυσκολεύεστε να πείσετε τους γονείς για μια DSLR, η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να σας προσφέρει ένα Coolpix και δεν θα χάσετε ποτέ ούτε στιγμή σε αυτήν την περιοδεία.

Ξεκινήστε να πειραματίζεστε τώρα με τη φωτογραφία πορτρέτου

Αδυναμίες –

 1. Χωρίς βάθος πεδίου:

Καθώς αυτές οι μικρές συμπαγείς κάμερες δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν το προσκήνιο με το φόντο, επομένως δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να το κάνουν δημιουργικό στην εμφάνιση.

 1. Μικρός αισθητήρας τόσο λιγότερο σε ποιότητα εικόνας:

Οι κάμερες σημείων και λήψης διαθέτουν αισθητήρες σχετικά μικρού μεγέθους, επομένως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, δεν μπορούν να σας προσφέρουν φωτογραφίες καλής ποιότητας ακόμη και σε υψηλότερη ανάλυση.

 1. Μη αναβαθμίσιμο, λιγότερη ευελιξία:

Μπορούμε να μαντέψουμε από το όνομά του, είναι συμπαγής κάμερα. έτσι δεν μπορείτε να αλλάξετε μεταβλητό φακό ούτε μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικά φλας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έτσι, αυτές οι κάμερες σας προσφέρουν λιγότερη ευελιξία και περιορισμένο έλεγχο.

 1. Χωρίς αποκλειστική λειτουργία σπορ ή δράσης:

Στα περισσότερα μοντέλα μικρού μεγέθους φωτογραφικών μηχανών, δεν θα βρείτε τη λειτουργία υψηλής δράσης ή τη λειτουργία σπορ, επομένως η φωτογραφία σας θα περιορίζεται στη γρήγορη λήψη και στα επαγγελματικά ειλικρινή παγωμένα καρέ.


DSLR ή ψηφιακή αντανακλαστική κάμερα ενός φακού: Nikon D3300 Amazon Best Seller Αγορά τώρα

Δυνατά σημεία –Nikon D3300

 1. Μεγαλύτεροι αισθητήρες φωτογραφίας για καλύτερη ποιότητα εικόνας:

Αυτά τα πιστόλια φωτογραφιών σε χαμηλές τιμές είναι εξαιρετικά όσον αφορά την ποιότητα εικόνας, λόγω του μεγάλου αισθητήρα του μπορούν να παράγουν εικόνες με ζωηρά χρώματα και αμελητέα κόκκους στις εικόνες, αλλά ασύγκριτες σε σχέση με τις κάμερες σημείων και λήψης.

 1. Υπέροχες φωτογραφίες σε χώρους με χαμηλό φωτισμό:

Λόγω των μεγάλου μεγέθους οπτικών αισθητήρων του, μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως, επομένως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα μπορεί να παράγει πολύ καλή ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με την κάμερα τύπου Coolpix.

 1. Ζωντανή προβολή – Δείτε τι τραβάτε:

Στις φωτογραφικές μηχανές DSLR, είναι ενσωματωμένος ένας αντανακλαστικός καθρέφτης, ώστε να μπορείτε να βλέπετε μέσα από τον φακό (μπορείτε τώρα να δείτε πραγματική σκηνή τι τραβάτε) αντί για τη μικροσκοπική διαφανή οπή στην κάμερα.

Μάθετε Τεχνικές Φωτογραφίας Γάμου και αρχίστε να κερδίζετε

 1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ευρεία γκάμα μονταρίσματος φακού, όταν απαιτείται:

Στην DSLR, ο χρήστης έχει την ευελιξία να χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία σε φακούς, ξεκινώντας από τον τηλεφακό (από κοντά) έως τους ευρυγώνιους φακούς, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του χρήστη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε συσκευές point and shoot.

 1. Μια ποικιλία από λειτουργίες ή προκαθορισμένες ρυθμίσεις:

Στις DSLR, μπορείτε να λάβετε τουλάχιστον 8 έως 10 αποκλειστικές λειτουργίες, όπως λειτουργίες ρύθμισης Sports, Portrait, Landscape to Auto και Manual.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να βρει κουμπιά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά για να το κάνει μοναδικό και ευέλικτο στη λειτουργία από τις συμπαγείς κάμερες.

 1. Απόλυτος έλεγχος στο Βάθος Πεδίου:

Ένας χρήστης DSLR έχει τον πλήρη έλεγχο της διαφοροποίησης του προσκηνίου από το φόντο, μπορείτε επίσης να εστιάσετε τα πάντα μέσω της αλλαγής στα χειριστήρια του διαφράγματος (άνοιγμα του φακού). Έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε μια δημιουργική φωτογραφία της επιλογής σας.

Θέλετε να αγοράσετε άλλα αξεσουάρ φωτογραφίας;

Αδυναμίες –

 1. Ετικέτα τιμής Big Fat:

Οι φωτογραφικές μηχανές DSLR κοστίζουν πολύ υψηλότερα ακόμη και από μια κάμερα ημι-SLR. Όπως ανέφερα προηγουμένως για έναν νέο υποψήφιο φωτογραφίας, δεν χρειάζεστε επένδυση για την εξάσκηση των βασικών στη φωτογραφία. Αλλά, μόλις ένας αρχάριος προχωρήσει σε ένα σημείο, θα πρέπει να αναβαθμίσει σε DSLR για καλύτερη ευελιξία.

 1. Πολύ περίπλοκο στη χρήση:

Για πολλούς αρχάριους ή ακόμα και περιστασιακές φωτογραφικές μηχανές, οι χρήστες μπορεί να βρουν τη χρήση της DSLR εξαιρετικά περίπλοκη λόγω της μεγάλης λίστας λειτουργιών, λειτουργιών και κουμπιών που χρησιμοποιούνται για κάθε συγκεκριμένη χρήση.

Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος, μπορεί να απογοητευτείς πολύ σύντομα, έχω δει πολλά στη ζωή μου.

 1. Βαρύ σε βάρος και μεγαλύτερο σε μέγεθος:

Οι φωτογραφικές μηχανές DSLR μπορεί να φαίνονται καλές στην αρχή, αλλά μπορεί να σας πονέσουν αργότερα, γιατί;

Όχι μόνο η DSLR από μόνη της είναι λίγο πιο βαριά από την Coolpix ή οποιοδήποτε άλλο σημείο και φωτογραφικές μηχανές, αξεσουάρ όπως οι διαφορετικοί φακοί, τρίποδα ή μονόποδα άλλα μικρά όργανα όπως φίλτρα φακών, καθαριστικά και πολλά άλλα απαραίτητα κιτ συνολικά μπορεί να προκαλέσουν πόνο στον ώμο ή τον λαιμό σας εάν ταξιδεύετε ή μεταφέρεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε απόσταση.

Συμπεράσματα:

Οι παραπάνω προτάσεις και οδηγίες είναι προσωπικές μου απόψεις που βασίζονται στις εμπειρίες μου στο χώρο της φωτογραφίας. Αν με ρωτήσετε λοιπόν τι θα επέλεγα; Τότε πρέπει να πω, εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Εάν πρόκειται για ένα οικογενειακό ταξίδι και έχετε μικρό προϋπολογισμό για την κάμερα, τότε πρέπει να πάτε για το σημείο και να τραβήξετε την κάμερα. Αν θέλετε να είστε επαγγελματίας φωτογράφος και αρχάριος σε αυτόν τον τομέα, τότε η πρότασή μου είναι να αγοράσετε πρώτα χαμηλού προϋπολογισμού DSLR για να αποκτήσετε γνώσεις και μετά να επιλέξετε τη φωτογραφική μηχανή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πεδίου.

Schreibe einen Kommentar