Καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στο τροπικό δάσος στο Guanacaste

Καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στο τροπικό δάσος στο Guanacaste

September 1, 2022 0 Von admin

Εάν μένετε στην ακτή Guanacaste και θέλετε να ζήσετε το τροπικό δάσος, τότε αυτή η ημερήσια εκδρομή είναι για εσάς! Από παραλιακές πόλεις όπως το Tamarindo, το Playas del Coco, το Flamingo, το Potrero και η χερσόνησος Papagayo, αυτή είναι η καλύτερη ημερήσια εκδρομή για να δείτε τροπικά δάση και τεμπέληδες!

Αν θέλετε να κάνετε κράτηση για την περιήγηση στο τροπικό δάσος και την τεμπελιά Bijagua, Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταβείτε στη φόρμα κράτησης στο τέλος της ανάρτησης!

Χρόνος ταξιδιού από τις παραλίες Guanacaste

Αυτή η ξενάγηση στο τροπικό δάσος Guanacaste πραγματοποιείται στην Bijagua, μια μικρή πόλη στην επαρχία Alajuela. Αν και αυτή η περιοχή είναι διάσημη για το Rio Celeste, τον γαλάζιο ποταμό και τον καταρράκτη μέσα στο Εθνικό Πάρκο Tenorio Volcano, το Bijagua είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε τη φύση και την άγρια ​​ζωή χάρη στο τροπικό δάσος που την περιβάλλει.

  • Από τη Λιβερία, το Bijagua απέχει 1 ώρα οδικώς μονή διαδρομή.
  • Από το Playas del Coco/Ocotal/Hermosa/Παναμά, το Bijagua απέχει 1,5 ώρα οδικώς μονή διαδρομή. Το ίδιο με τα θέρετρα της χερσονήσου Papagayo όπως το Four Seasons, το Planet Hollywood, το RIU, το Secrets και το Occidental Papagayo.
  • Από το Tamarindo, το Bijagua απέχει 2,5 ώρες οδικώς μονή διαδρομή. (Μένουμε στο Tamarindo, οπότε αναχωρήσαμε από αυτήν την περιοχή)
  • Από το Flamingo/Conchal/Brasilito/Potrero, το Bijagua απέχει 2 ώρες οδικώς μονή διαδρομή.

Τι περιλαμβάνει η περιήγηση στο Guanacaste Rainforest Sloth Tour

Μεταφορά μετ‘ επιστροφής, δίγλωσσος οδηγός, εισιτήρια εισόδου, αναψυκτικά και μεσημεριανό γεύμα.

Δυσκολία των μονοπατιών

Εύκολο προς μεσαίο. Και τα δύο μονοπάτια είναι ένα φυσικό μονοπάτι, έτσι θα περπατάτε σε χώμα, βράχους, κλαδιά δέντρων και βράχους. Έχει μια ελαφριά ανύψωση και υπάρχουν μερικά σκαλοπάτια που πρέπει να ανεβείτε. Όταν βρέχει, μπορεί να λασπώσει πολύ, γι‘ αυτό φορέστε παπούτσια πεζοπορίας με κλειστά δάχτυλα, κατά προτίμηση αδιάβροχα.

Και τα δύο μονοπάτια είναι πολύ σύντομα όμως. Το πρώτο είναι 2,2 χιλιόμετρα και το δεύτερο δεν είναι ούτε 1 χιλιόμετρο (~1,3 μίλια και λιγότερο από μισό μίλι).

Η καθοδηγούμενη πεζοπορία στις κρεμαστές γέφυρες διαρκεί περίπου 2 ώρες και η νωθρότητα είναι περίπου 1-2 ώρες (μπορείτε να πάτε λίγο πιο γρήγορα ή πιο αργά ανάλογα με το πόσα ζώα υπάρχουν).

Βίντεο περιήγησης στο Guanacaste Rainforest Sloth

Ακολουθεί το βίντεό μας από την ημερήσια εκδρομή νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste από το Tamarindo και μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε για να δείτε φωτογραφίες!

Ο πρώτος περίπατος στο τροπικό δάσος

Η πρώτη στάση στην περιήγησή μας στο τροπικό δάσος και την νωθρότητα από το Tamarindo ήταν σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο που προστατεύει το πρωτογενές τροπικό δάσος. Αυτό το καταφύγιο ήταν ένα από τα πρώτα στην Κόστα Ρίκα, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, ακόμη και πριν από το γειτονικό Εθνικό Πάρκο Tenorio Volcano!

αποθεματικό heliconias

Πίσω στη δεκαετία του ’80 και εκείνα τα χρόνια, η κυβέρνηση έδωσε μεγάλα κομμάτια γης στις οικογένειες Bijaguñno για να μπορούν να βιοπορίζονται από την γαλακτοκομία και την κτηνοτροφία. Ωστόσο, αυτή η οικογένεια αποφάσισε να μην κόψει το δάσος και να το προστατεύσει.

Εξαιτίας αυτού, είναι πραγματικά ένας από τους πρωτοπόρους του βιώσιμου και οικολογικού τουρισμού στην Κόστα Ρίκα. Τότε, όλοι οι άλλοι έκοψαν τα δάση για να δημιουργήσουν χώρο για τις φάρμες βοοειδών, αλλά είχαν ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για το κομμάτι γης τους. Και έτσι άρχισαν να χτίζουν ένα μικρό κατάλυμα δίπλα στο καταφύγιο για να δημιουργήσουν μια φυσική και βιώσιμη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Καταφύγιο Τροπικού Δάσους Ελικώνιας

Όσο για το αποθεματικό, έχει ένα μονοπάτι μήκους 2,2 χιλιομέτρων (1,37 μίλι) και 3 κρεμαστές γέφυρες μέσω του πρωτεύοντος τροπικού δάσους για τους επισκέπτες να έχουν εκπληκτική θέα στο δάσος και να δουν την άγρια ​​ζωή.

Ξενάγηση νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste - μονοπάτι heliconias

Δεν περπατήσαμε καθόλου για να εντοπίσουν οι οδηγοί μας το πρώτο ζώο: μια κίτρινη οχιά. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται τα φίδια, αλλά αυτό το φίδι είναι μια ομορφιά. Τρομακτικό, ναι, αλλά όμορφο! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν ακριβώς εκεί στα δέντρα και τα φύλλα, απλά ξαπλωμένος ήσυχα εκεί.

bijagua τροπικό δάσος βόλτα φίδι
Κίτρινη οχιά βλεφαρίδων

Αφού παρατηρήσαμε για λίγο αυτό το όμορφο φίδι, συνεχίσαμε μέσα στο δάσος. Ο οδηγός μας, ο Randall, σταματούσε κάθε τόσο για να μας επισημαίνει ένα ενδιαφέρον δέντρο ή φυτό, μοιράζοντας μαζί μας στοιχεία για το ρόλο του στο περιβάλλον και γιατί είναι ενδιαφέρον.

Ξέρω ότι είναι πολύ κλισέ να το πω, αλλά είναι εκπληκτικό το πώς πράσινος το τροπικό δάσος είναι. Και ακόμη περισσότερο ότι αυτό ήταν ένα πρωτογενές τροπικό δάσος που σήμαινε ότι δεν είχε ποτέ κοπεί. Ήταν ταπεινό και συναρπαστικό ταυτόχρονα να βλέπεις τη φύση στην πιο παρθένα και ακατέργαστη μορφή της.

βρύα τροπικού δάσους
βρύο
μονοπάτι της φύσης
Το μονοπάτι

Οι Κρεμαστές Γέφυρες

Σύντομα φτάσαμε στην πρώτη κρεμαστή γέφυρα. Είχε μήκος 95 μέτρα (312 πόδια) και ύψος 30 μέτρα (98 πόδια).

Γκουανακάστη τροπικό δάσος ξενάγηση νωθρότητας - - καταφύγιο τροπικού δάσους heliconias

Ένα από τα πράγματα που μας άρεσε πολύ σε αυτές τις κρεμαστές γέφυρες είναι ότι δεν είστε τόσο ψηλά ώστε να είστε πάνω από τα δέντρα. Αντίθετα, βρίσκεστε στο ύψος των ματιών, ώστε να νιώθετε πραγματικά σαν να είστε περιτριγυρισμένοι από το τροπικό δάσος.

καταφύγιο τροπικού δάσους heliconias
Ξενάγηση νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste - κρεμαστές γέφυρες ελικών

Και με τον τυπικό τρόπο του τροπικού δάσους, άρχισε να βρέχει κατά τη διάρκεια της βόλτας μας. Αλλά στην πραγματικότητα έκανε την εμπειρία πιο αξέχαστη γιατί είναι το τροπικό δάσος! Δεν το λένε τροπικό δάσος για τίποτα

Συμβουλή: Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα αδιάβροχο μπουφάν για βροχή, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε το Bijagua. Παρόλο που το επισκεφτήκαμε τον Μάρτιο, που είναι στη μέση της ξηρής περιόδου της Κόστα Ρίκα, μπορεί να βρέχει σε αυτήν την περιοχή.

Περισσότερες φωτογραφίες της περιοδείας μας στο Guanacaste Rainforest Sloth

Ακολουθούν μερικές ακόμη φωτογραφίες από τον υπόλοιπο περίπατο στο τροπικό δάσος Heliconias – Bijagua. Περάσαμε από δύο ακόμα κρεμαστές γέφυρες και είδαμε ένα άλλο φίδι και μερικά πουλιά.

καταφύγιο τροπικού δάσους heliconias
Ξενάγηση νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste - κρεμαστές γέφυρες τροπικού δάσους heliconias
Ξενάγηση νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste - κρεμαστές γέφυρες ελικών
Περιήγηση με νωθρότητα στο τροπικό δάσος Guanacaste - καταφύγιο κρεμαστών γεφυρών ελικονίων
    περίπατος στη φύση

Λένε ότι μια βόλτα στη φύση ηρεμεί την ψυχή και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Το περπάτημα σε αυτό το ανέγγιχτο δάσος αναζωογόνησε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μου καθώς κοιτούσαμε τους υπολογιστές και αγχώναμε τόσο καιρό λόγω της πανδημίας COVID (Διαβάστε την ανάρτησή μας για την Costa Rica COVID εδώ για να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου, τους περιορισμούς κ.λπ.)

Η επιστροφή στη φύση βλέποντας ΤΟΣΟ πολύ καταπράσινο δάσος ήταν το τέλειο φάρμακο για τον πυρετό της καμπίνας μας.

Ξενάγηση νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste - καταφύγιο τροπικού δάσους heliconias
πραγματικά περιβάλλεται από τη φύση!

Sloth Tour

Αφού τελειώσαμε τη βόλτα μας στις κρεμαστές γέφυρες, γευματίσαμε σε ένα τοπικό εστιατόριο της πόλης και είχαμε ένα παραδοσιακό γεύμα (ρύζι, φασόλια, κρέας, σαλάτα, χυμός φρούτων). Φορτωθήκαμε και ετοιμαστήκαμε για την επόμενη δραστηριότητά μας: τεμπελιά παρακολούθηση!

Αυτό το μέρος της ημέρας είναι ένα μέρος για το οποίο πολλοί επισκέπτες ενθουσιάζονται περισσότερο, καθώς οι βραδύποδες είναι το ζώο που οι περισσότεροι επισκέπτες θέλουν να δουν περισσότερο. Παρά το ότι μπορεί να φαίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο να δεις τεμπέληδες στην Κόστα Ρίκα.

Αυτά τα ζώα είναι μάστορες στο καμουφλάζ, ειδικά επειδή δεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Επιπλέον, ζουν μόνο σε ορισμένα μέρη της Κόστα Ρίκα, δεν βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η περιήγηση στο τροπικό δάσος και την νωθρότητα είναι ιδανική για όσους μένουν στην ακτή του Γκουανακάστε, επειδή οι βραδύποδες δεν ζουν σε αυτά τα μέρη καθώς είναι πολύ ξηρά. Έτσι, για όσους μένουν στο Tamarindo, Playas del Coco, Flamingo ή σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, δεν θα δείτε νωθρούς εκεί. Πρέπει να πάτε στο τροπικό δάσος και το Bijagua είναι ένα από τα καλύτερα μέρη!

Το ιδιωτικό καταφύγιο είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Μπιτζάγκουα και είναι ένα πολύ σύντομο μονοπάτι, ούτε καν 1 χιλιόμετρο. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 8 βραδινοί που ζουν σε αυτό το αποθεματικό και μπορέσαμε να δούμε 4 βραδινούς συνολικά. Δύο από αυτούς απέκτησαν μωρά!

Ξενάγηση με νωθρότητα στο τροπικό δάσος Guanacaste - νωθρότητα με 2 δάχτυλα
  νωθρότητα με 2 δάχτυλα

Επειδή άρχισε πάλι να βρέχει, δεν μπόρεσα να βγάλω άλλες καλές φωτογραφίες, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεό μας παραπάνω για να δείτε τους νωθρούς. Αυτός στην παραπάνω εικόνα ήταν αρκετά δραστήριος και συνέχιζε να σκαρφαλώνει πάνω-κάτω στα δέντρα, κάνοντας ένα σόου για εμάς!

Συνολικά, η μονοήμερη περιοδεία μας στο τροπικό δάσος από το Tamarindo ήταν καταπληκτική. Επισκεφθήκαμε τον Μάρτιο, ακριβώς στη μέση της ξηρής περιόδου της Κόστα Ρίκα και δεδομένου ότι ζούμε στην παραλία, είναι απίστευτα ζεστό, ξηρό και πολύ κίτρινο (95 F ή 35 C). Μας άρεσε πολύ να περπατάμε μέσα στο τροπικό δάσος, να είμαστε περιτριγυρισμένοι από όλο το πράσινο και να βλέπουμε την άγρια ​​ζωή στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ημερήσια εκδρομή για όσους μένουν στην παραλία ως βάση τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κόστα Ρίκα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δρομολογίων για το πώς να χωρέσετε αυτήν την περιοδεία νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste.

Δείγματα δρομολογίων

Ακολουθεί ένα δείγμα δρομολογίου 1 εβδομάδας στο Guanacaste.

Κάντε κράτηση για την περιήγησή σας στο Rainforest and Sloth!

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε κράτηση για αυτήν την περιοδεία νωθρών στο τροπικό δάσος Guanacaste ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.