Κόψτε τα χάλια: Το να φτιάξετε τα δικά σας λιπάσματα είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Κόψτε τα χάλια: Το να φτιάξετε τα δικά σας λιπάσματα είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε!

Dezember 3, 2022 0 Von admin

Αειφόρο σούσι

«Το να φτιάξετε τα δικά σας φυσικά λιπάσματα είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να καλλιεργήσετε έναν καταπράσινο κήπο χωρίς χημικά.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για φυσικά λιπάσματα DIY, μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά σκευάσματα σε διαφορετικούς χώρους του κήπου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τσάι κομπόστ για φυτά που αγαπούν το οξύ, στάχτη τζακιού για φυτά που προτιμούν περισσότερο αλκαλικό έδαφος και ανακυκλωμένο νερό ενυδρείου για φρούτα, λαχανικά, βότανα, ακόμη και φυτά εσωτερικού χώρου.

Μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα περαιτέρω, χρησιμοποιώντας διαφορετικά φυσικά λιπάσματα σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Η στάχτη μπορεί να είναι πιο άφθονη την άνοιξη μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα με πυρκαγιές και το κομπόστ σας μπορεί να μην είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν η ζέστη έχει κάνει τα μαγικά της για να μετατρέψει τα απόβλητα σε έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη φυσικών λιπασμάτων για να δείτε πώς οι συνταγές DIY παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στον κήπο σας.

Ανάλογα με τον τύπο του φυσικού λιπάσματος που επιλέγετε, η «πράσινη» προσέγγιση στην κηπουρική μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τα απόβλητα και να επαναχρησιμοποιήσετε ή να ανακυκλώσετε φυσικά υλικά, καθιστώντας τα λιπάσματα DIY τόσο φθηνά όσο και φιλικά προς το περιβάλλον».

Πηγή: blog eReplacementParts.com