Μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν; Είναι αυτή μια ασφαλής επιλογή για να δροσίσετε το κοπάδι σας στη ζέστη;

1
Μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν;  Είναι αυτή μια ασφαλής επιλογή για να δροσίσετε το κοπάδι σας στη ζέστη;

Μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν; Είναι τα κοτόπουλα καλοί κολυμβητές;

Όλοι γνωρίζουν ότι οι πάπιες είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο νερό. Τι γίνεται όμως με τα ξαδέρφια τους πουλερικά, το κοτόπουλο;

Πολλές μικρές φάρμες και αγροκτήματα έχουν και κοτόπουλα και πάπιες. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητα της φάρμας σας, ακόμα κι αν ο χώρος σας είναι μικρός. Εάν έχετε κοτόπουλα, ίσως έχετε επίσης αναρωτηθεί πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να δροσιστούν εν μέσω ενός καλοκαιρινού καύσωνα.

Έχετε δοκιμάσει να βάλετε τα κοτόπουλα σας σε μια πισίνα; Ή ίσως έχετε πετάξει μια παιδική πισίνα στο κοτέτσι τους και την έχετε γεμίσει με δροσερό νερό.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

Αλλά το ερώτημα παραμένει… μπορούν πραγματικά τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν; Φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή συζήτηση για το αν τα κοτόπουλα μπορούν να κολυμπήσουν ή όχι.

Ας ψάξουμε λίγο πιο βαθιά και ας το καταλάβουμε.

Μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν; (Σχέδιο σώματος)

Τα κοτόπουλα δεν είναι σχεδιασμένα για να κολυμπούν. Οι πάπιες, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να περνούν μεγάλο χρονικό διάστημα (αν όχι όλο το χρόνο τους) στο νερό.

Αλλά, από την ίδια πλευρά, δεν είμαστε ακριβώς σχεδιασμένοι να κολυμπάμε και είναι ένα σημαντικό χόμπι για εμάς. Απλά επειδή δεν είμαστε σχεδιασμένο να κολυμπήσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για μερικές από τις διαφορές μεταξύ πάπιων και κοτόπουλων. Τι έχουν οι πάπιες που τις κάνει τόσο καλούς κολυμβητές που λείπουν από τα κοτόπουλα;

1. Τα κοτόπουλα δεν έχουν πόδια με ιστό.

Οι πάπιες έχουν ειδικό πλέγμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους. Το πλέγμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους επιτρέπει να μετακινούν περισσότερο νερό με κάθε χτύπημα. Αυτός είναι ο λόγος που μερικές πάπιες μπορούν να κινηθούν τόσο γρήγορα μέσα στο νερό.

Είναι βασικά αθλητικά μόνιμα βατραχοπέδιλα.

Τα κοτόπουλα δεν έχουν αυτό το ειδικό πλέγμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους. Αντίθετα, τα δάχτυλα των ποδιών τους δεν είναι δικτυωτά. Τα δάχτυλα του κοτόπουλου έχουν μακριά νύχια που τα χρησιμοποιούν για να ξύνουν το έδαφος αναζητώντας έντομα, σπόρους και τροφή.

Χωρίς το πλέγμα, τα κοτόπουλα μπορούν να μετακινήσουν τεχνικά το νερό. Απλώς δεν μπορούν να το κάνουν τόσο αποτελεσματικά ή γρήγορα όσο μπορούν οι πάπιες.

2. Τα κοτόπουλα δεν παράγουν το ίδιο λάδι με τις πάπιες.

Τα φτερά πάπιας είναι ουσιαστικά αδιάβροχα. Το σώμα μιας πάπιας έχει ειδικούς αδένες λαδιού που παράγουν τεράστιες ποσότητες λαδιού που είναι αδιάβροχο.

Κάθε φορά που η πάπια προπονείται, επικαλύπτει κάθε φτερό της με αδιάβροχο λάδι. Μπορείτε πραγματικά να δείτε πάπιες να το κάνουν αυτό συχνά. Θα βυθίσουν το κεφάλι τους κάτω από το φτερό τους ή κάτω από τα φτερά κοντά στην ουρά τους και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν το ράμφος τους για να εξομαλύνουν τα φτερά τους.

Κάθε φορά που το ράμφος της πάπιας περνά πάνω από ένα φτερό, απλώνουν λάδι από πάνω του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πάπιες δεν φαίνονται ποτέ «βρεγμένες», παρόλο που βρίσκονται συνεχώς στο νερό.

Όλα τα πτηνά, συμπεριλαμβανομένων των κοτόπουλων, έχουν αδένες ελαίου που χρησιμοποιούν για να διατηρούν τα φτερά τους σε υγιή κατάσταση. Η διαφορά έγκειται στην ποσότητα του ελαίου που παράγουν οι αδένες. Οι πάπιες παράγουν πολύ λάδι. Τα κοτόπουλα εξακολουθούν να παράγουν λάδι για τα φτερά τους, αλλά όχι τόσο όσο οι πάπιες.

μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν στο νερό σαν πάπιες, πάπια που βγαίνει από το νερό, σταγονίδια νερού που βγαίνουν από βρεγμένη πάπια

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι σε ελαφριά βροχή, τα κοτόπουλα σας θα έχουν μικρές σταγόνες νερού που σχηματίζουν χάντρες στα φτερά τους. Όμως, σε δυνατή βροχή, τα κοτόπουλα σας θα φαίνονται τελικά μουσκεμένα και τα φτερά τους θα φαίνονται υγρά και επίπεδα.

Τα κοτόπουλα που βρίσκονται στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουν βρεγμένα φτερά που δεν κρατούν το νερό μακριά τους. Μόλις τα φτερά βραχούν, γίνονται επίσης βαριά, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν.

Οι ράτσες κοτόπουλου που έχουν σφιχτά φτερά θα παραμείνουν στεγνές περισσότερο. Ράτσες όπως το Rhode Island Reds, το Andalusian ή άλλες ράτσες με σχήμα σώματος κυνηγιού-κοτόπουλου θα παραμείνουν στεγνές πολύ περισσότερο από τις ράτσες με πιο χαλαρά ή χνουδωτά φτερά. Μεταξένιες, ράτσες με φτερωτά πόδια ή πυκνά, μαλακά φτερά θα βραχούν πιο γρήγορα.

3. Τα κοτόπουλα έχουν βαρύ σώμα.

Τα κοτόπουλα και οι πάπιες μπορεί να φαίνονται αρκετά συγκρίσιμα σε μέγεθος. Ωστόσο, τα κοτόπουλα τείνουν να είναι πιο βαριά από τις πάπιες.

Και τα δύο είδη έχουν επίσης διαφορετικό βάρος.

μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν

Αν σκεφτείτε το συνολικό σχήμα του σώματος μιας πάπιας, είναι πιο οριζόντιο και ορθογώνιο. Το βάρος του σώματος μιας πάπιας απλώνεται πιο ομοιόμορφα από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Δεν υπάρχει «βαρύ» τέλος μιας πάπιας.

Τα κοτόπουλα στο άλλο άκρο τείνουν να είναι πολύ πιο βαριά στο στήθος ή στο άκρο του κεφαλιού. Αυτό το δυσανάλογο βάρος αναγκάζει το κοτόπουλο να αγωνίζεται συνεχώς για να κρατήσει το μπροστινό του άκρο στην επιφάνεια.

4. Τα κοτόπουλα δεν μπορούν να διορθωθούν στο νερό.

Όταν μια πάπια ξεκολλάει από την ισορροπία της στο νερό, μπορεί γρήγορα να προσαρμοστεί ώστε να διατηρείται όρθια. Η συνολική κατανομή βάρους τους σημαίνει ότι δεν βρίσκονται τόσο συχνά εκτός ισορροπίας.

Το σχήμα του σώματος των κοτόπουλων τα κάνει ανομοιόμορφα στο νερό. Είναι εύκολο για τα κοτόπουλα να κυλήσουν στη μία ή την άλλη πλευρά. Μόλις ένα κοτόπουλο κυλήσει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δυσκολεύεται να διορθωθεί και να επανέλθει σε όρθια θέση.

Μπορούν τα κοτόπουλα να πάνε σε πισίνες;

Αν και τα κοτόπουλα δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για να κολυμπούν, φαίνεται να το απολαμβάνουν.

Η πισίνα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να κρατήσετε τα κοτόπουλα σας δροσερά το καλοκαίρι. Εάν τα βάζετε σε πισίνα, φροντίστε να επιβλέπετε την ώρα του κολυμπήματος. Δεν θέλετε τα κοτόπουλα να πνίγονται ενώ δεν προσέχετε.

Μερικά κοτόπουλα απολαμβάνουν το νερό περισσότερο από άλλα. Τα κοτόπουλα που δεν τους αρέσει το νερό θα φρικάρουν μόλις μπουν σε αυτό. Αφαιρέστε τα απαλά από το νερό αν φαίνεται ότι δεν τους αρέσει.

Μπορούν οι νεοσσοί να κολυμπήσουν;

Έτσι, τα κοτόπουλα μπορούν να κολυμπήσουν. Δεν είναι απαίσια σε αυτό, αλλά δεν είναι και πολύ αποτελεσματικά όπως οι πάπιες.

Τα περισσότερα κοτόπουλα που απολαμβάνουν το νερό θα μπουν μέσα και θα κωπηλατούν απαλά γύρω τους.

Τι γίνεται όμως με τους νεοσσούς ή τους νεαρούς νεοσσούς;

Αποφύγετε να βάζετε νεοσσούς ή μικρά κοτόπουλα στο νερό.

μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν, μπορούν τα μωρά να κολυμπήσουν

Οι νεαροί νεοσσοί καλύπτονται από χνουδωτά πούπουλα. Αυτά τα φτερά δεν έχουν την ικανότητα να κρατούν το νερό μακριά. Στην πραγματικότητα, θα εμποτιστούν σχεδόν αμέσως.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι οι νεαροί νεοσσοί δεν μπορούν να ελέγξουν καλά τη θερμοκρασία του σώματός τους. (Γι‘ αυτό περνούν χρόνο σε εκτροφέα, όπου η θερμοκρασία είναι ζεστή και ελεγχόμενη) Μόλις οι νεοσσοί βραχούν και εκτεθούν στο δροσερό νερό, μπορούν να πεθάνουν γρήγορα.

Θα πεθάνουν τα κοτόπουλα αν βραχούν;

Αυτή είναι μια ιστορία ηλικιωμένων συζύγων που τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αληθινή.

Έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «μην αφήνετε τα κοτόπουλα να βγουν στη βροχή»; Το έχω ακούσει τόσες φορές!

Κοίτα. Εδώ είναι η συμφωνία. Τα κοτόπουλα σας δεν θα πεθάνουν όταν βραχούν. Όπως ακριβώς ο σκύλος ή η γάτα σας δεν θα πεθάνει όταν βραχούν. Μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι που είναι βρεγμένοι, αλλά δεν θα πεθάνουν.

Μερικοί άνθρωποι έχουν πει επίσης ότι τα κοτόπουλα θα πνιγούν στη βροχή επειδή τα ρουθούνια τους βρίσκονται στην κορυφή του ράμφους τους. Θα μπορούσα να δω πού μπορεί να πέσεις για αυτό, ΑΛΛΑ τα κοτόπουλα δεν θα πνιγούν στη βροχή, ναι.

Τα κοτόπουλα μου ελευθέρας βοσκής και αποφασίζουν αν θέλουν να βγουν από το κοτέτσι ή όχι κάθε πρωί. Και μάντεψε τι? Βγαίνουν, ακόμα και σε δυνατή βροχή! Θα περπατούν τριγύρω, βουρκωμένοι με αδιαφορία στον κόσμο σε δυνατή βροχή.

Τώρα ξέρω ότι μιλάμε για κοτόπουλα που κολυμπούν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κοτόπουλα μπορεί να πεθάνουν όταν κολυμπούν.

μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν, μπορούν τα μωρά να κολυμπήσουν

Κράτα με για αργότερα!

Όταν τα κοτόπουλα βραχούν πολύ, μπορεί να αρχίσουν να κρυώνουν πολύ. Εάν δεν μπορούν να βγουν από το νερό, μπορεί να πεθάνουν από υποθερμία. Τα κοτόπουλα εξαντλούνται επίσης πολύ πιο γρήγορα από τις πάπιες όταν βρίσκονται στο νερό.

Τα κοτόπουλα πρέπει να δουλέψουν αρκετά σκληρά για να κολυμπήσουν, κάτι που είναι σκληρή δουλειά. Εάν δεν μπορούν να βγουν από το νερό μόλις κουραστούν, μπορεί τελικά να κουραστούν πολύ για να προσπαθήσουν να βγουν έξω ή να κρατήσουν το κεφάλι τους ψηλά και θα μπορούσαν να πνιγούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να σταθείτε δίπλα τους εάν βρίσκονται σε πισίνα.

Αρέσουν στα κοτόπουλα οι πισίνες για παιδιά;

Ναί! Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε στα κοτόπουλα την ευκαιρία να κολυμπήσουν και να δροσιστούν χωρίς να ανησυχείτε μήπως πνιγούν.

Μια πλαστική παιδική πισίνα είναι αρκετά ρηχή που δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τα κοτόπουλα δεν μπορούν να ξεφύγουν από το νερό. Μπορούν απλά να μπουν ή να βγουν από την πισίνα όπως θέλουν.

Οι πλαστικές πισίνες θα αντέξουν καλά σε ένα κοτέτσι. Εάν τελικά σπάσουν και δεν συγκρατούν νερό, μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε ως ένα μεγάλο χώρο λουτρού σκόνης.

Τελικές σκέψεις σχετικά με την απάντηση «Μπορούν τα κοτόπουλα να κολυμπήσουν»;

Τα κοτόπουλα μπορούν να κολυμπήσουν, παρόλο που δεν είναι φυσικά σχεδιασμένα για κολύμπι.

Στην πραγματικότητα, πολλά κοτόπουλα φαίνεται να απολαμβάνουν το κολύμπι. Το κολύμπι μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να κρυώσουν στη μέση μιας ζεστής μέρας.

Μπορείτε να βάλετε τα κοτόπουλα σας σε μια πισίνα για να κολυμπήσουν. Εάν τα βάλετε σε μια μεγάλη πισίνα, φροντίστε να επιβλέπετε την ώρα κολύμβησης για να αποτρέψετε τον πνιγμό.

Μην βάζετε νεοσσούς ή μικρά κοτόπουλα στο νερό. Θα βραχούν πολύ γρήγορα και δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν καλά τη θερμοκρασία του σώματός τους. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να αναπτύξουν υποθερμία, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Μια ασφαλής επιλογή για να αφήσετε τα κοτόπουλα να δροσιστούν είναι με μια παιδική πισίνα. Μια παιδική πισίνα είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από αυτήν όπως θέλουν.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Τα κοτόπουλα σου κολυμπούν; Έχετε εντοπίσει τα κοτόπουλα σας σε μια πισίνα; Ενημερώστε με παρακάτω!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!


Schreibe einen Kommentar