Οι 10 κορυφαίες τεχνικές φωτογραφίας που πρέπει να γνωρίζετε

1
Οι 10 κορυφαίες τεχνικές φωτογραφίας που πρέπει να γνωρίζετε

Το να μάθεις νέες τεχνικές φωτογραφίας ή να γίνεις κύριος των παλιών είναι ένα είδος τέχνης. Υπάρχουν ορισμένα συμβουλές και κόλπα για αρχάριους που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να βελτιώσει τη φωτογραφία του/της. Παρακάτω είναι μερικές εξαιρετικές και εντυπωσιακές 10 κορυφαίες τεχνικές φωτογραφίας για τους διαφορετικούς τύπους φωτογραφίας που δίνονται, στις οποίες μπορείτε να βρείτε τακτικές για πορτραίτο, τοπία, ευκρινή κοντινή φωτογραφία κ.λπ. Αυτή η φωτογραφία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Θα πρέπει να έχετε τη γνώση για αυτό. Σας προτείνω λοιπόν να διαβάσετε τα πάντα.

Είχατε αυτόν τον εξοπλισμό για το βίντεό σας στο YouTube;

Βασικές τεχνικές φωτογραφίας που πρέπει να γνωρίζετε

  1. Λήψη σε λειτουργία ριπής

Θα πρέπει να ρυθμίσετε τη φωτογραφική μηχανή σας στη ρύθμιση ταχύτερης οδήγησης, είτε τραβάτε μια φωτογραφία ενός παιδιού είτε τραβάτε ένα ομαδικό πορτρέτο. Εξαιτίας αυτού, έχετε επίσης την ευκαιρία να πάρετε μια φωτογραφία στην οποία τα μάτια όλων είναι ανοιχτά.

  1. Χρήση τυπικού ή τηλεφακού

Ο ευρυγώνιος φακός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη φωτογράφηση περιβαλλοντικών πορτρέτων. Σε αυτό, ένα άτομο εμφανίζεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Ένας τυπικός φακός ή ένας σύντομος τηλεφακός είναι η καλύτερη επιλογή για πορτρέτα από άλλους. Για μια φωτογραφική μηχανή πλήρους κάδρου, οι εστιακές αποστάσεις ενός κλασικού πορτρέτου είναι 50mm, φακοί prime 85mm και zoom 70-200mm. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να έχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα.

  1. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία προτεραιότητας διαφράγματος

Το Aperture Priority δίνει τον άμεσο έλεγχο του διαφράγματος. Πρέπει να είσαι ακριβής με την εστίαση. Εάν δεν εστιάσετε με ακρίβεια στα μάτια, τότε ολόκληρο το πορτρέτο θα φαίνεται απαλό.

Μάθετε περισσότερα για τη φωτογραφία πορτραίτου

  1. Χρήση φωτός παραθύρου

Για να τραβήξετε ένα εξαιρετικό και όμορφο πορτρέτο, δεν χρειάζεται ένα ακριβό κιτ φωτισμού στούντιο στο σπίτι. Ένα φανταστικό φυσικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μόνο ένα παράθυρο και έναν ανακλαστήρα. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε αυτό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική, πρέπει να τοποθετήσετε το μοντέλο σας υπό γωνία προς το παράθυρο. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκούς ή ασημί ανακλαστήρες για να ανοίξετε σκιές στο πρόσωπό τους. Από λευκό και ασημί ανακλαστήρα, ο ασημί ανακλαστήρας σας δίνει μια πιο καθαρή ποιότητα φωτός από έναν λευκό ανακλαστήρα.

  1. Πορτρέτα μωρών

Αν μιλάμε για φωτισμό πορτρέτων μωρών, το φυσικό φως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Πρέπει να τοποθετήσετε το μοντέλο σας κοντά στο παράθυρο και να χρησιμοποιήσετε έναν ανακλαστήρα για να αναπηδήσετε το φως σε τυχόν σκιές. Εάν βάζετε περισσότερο φως στο θέμα σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη ευαισθησία ISO για τις καλύτερες ποιοτικές φωτογραφίες. Για να πιάσετε το μωρό με τον καλύτερο τρόπο, κάντε τη φωτογράφισή του αμέσως μετά το τάισμα ή όταν έχουν ξυπνήσει το πρώτο πράγμα το πρωί.

  1. Φωτογράφιση παιδιών

Η λήψη φωτογραφιών παιδιών είναι μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες. Η συνεδρία πορτρέτου ενός παιδιού πρέπει να είναι σύντομη και διασκεδαστική. Θα πρέπει να παίζετε παιχνίδια με το παιδί ενώ φωτογραφίζετε. Για να αποκτήσετε την οπτική επαφή του παιδιού, θα πρέπει να το ρωτήσετε ώστε η αντανάκλασή του/της να μπορεί να βρεθεί στο μπροστινό στοιχείο του φακού. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε μαζί τους όπως ακριβώς κάνετε με τον ενήλικα. Αφού τραβήξετε μερικές από τις φωτογραφίες τους, θα πρέπει να τις εμφανίσετε στην οθόνη LCD, ώστε να αισθάνονται ότι συμμετέχουν.

Πώς να ξεκινήσετε τη φωτογραφία γάμου

  1. Ποζάροντας ομαδικά πορτρέτα

Την ώρα μιας ομαδικής διάταξης πορτρέτου, το κύριο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι το ύψος. Γενικά βάζουμε ψηλότερους ανθρώπους στην πίσω πλευρά και πιο κοντούς στην μπροστινή πλευρά. Τα ρούχα είναι επίσης ένα από τα κύρια σημεία που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Τη στιγμή της λήψης ομαδικού πορτρέτου εσωτερικού χώρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υψηλό ISO για λήψη ευκρινών φωτογραφιών χειρός.

  1. Ιδέες για οικογενειακές φωτογραφίες

Όταν τραβάτε μια Οικογενειακή φωτογραφία, η διάταξη των μελών της οικογένειάς σας πρέπει να δείχνει τη σχέση μεταξύ τους. Ο Πατριάρχης και ο Μητριάρχης είναι δύο πράγματα που παίζουν ζωτικό ρόλο στην οικογενειακή φωτογραφία. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση σε αυτά τα δύο πράγματα. Ένα νεοαφιχθέν μέλος της οικογένειας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν τακτοποιήσετε άλλα μέλη της οικογένειας γύρω από τον πατριάρχη, τον μητριάρχη και το νεοαφιχθέν μέλος της οικογένειας, τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα σαφές σημείο εστίασης.

Εάν η οικογένειά σας είναι πολυμελής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά έπιπλα, όπως τον καναπέ για τη φωτογράφιση εσωτερικών χώρων σας και εάν κάνετε εξωτερική φωτογραφία, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πύλη. Υπάρχει μια πρακτική διαλείμματος για τη διάσπαση της ομάδας. Για παράδειγμα, όλα τα παιδιά πρέπει να είναι μπροστά και όλοι οι ενήλικες πρέπει να στέκονται πίσω από τα παιδιά.

  1. Πορτρέτα από το φως των κεριών

Εάν τραβάτε πορτρέτα υπό το φως των κεριών, τότε θα πρέπει να εργαστείτε με μεγάλα ανοίγματα. Πρέπει να ωθήσετε το ISO στα 1600+. Η καλύτερη συμβουλή για πορτρέτα υπό το φως των κεριών είναι να απενεργοποιήσετε το φλας της κάμερας και να ξεκινήσετε τη χρήση της λειτουργίας Μη αυτόματης έκθεσης. Κρατήστε τα φώτα του δωματίου σβηστά και το υπόλοιπο δωμάτιο πρέπει να είναι στο σκοτάδι. Επιπλέον, θα πρέπει να πάρετε ένα μετρητή που να μπορεί να διαβάζει από το πρόσωπο του προσωποποιητή σας. Επιπλέον, εάν τραβάτε πορτρέτο υπό το φως των κεριών, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα κεριά. Λόγω περισσότερων κεριών, το φως θα αυξηθεί για να γίνει η έκθεση, καθώς και θα δημιουργηθεί φωτισμός για πιο απαλή σκιά.

Ξεκινήστε την καριέρα σας ως Βιομηχανικός Φωτογράφος

  1. Ασπρόμαυρα τοπία

Θα πρέπει να τραβήξετε έγχρωμα αν θέλετε να τραβήξετε μια όμορφη ασπρόμαυρη φωτογραφία τοπίων. Για να μετατρέψετε μια έγχρωμη εικόνα σε ασπρόμαυρη εικόνα αργότερα, η ποιότητα της ακατέργαστης εικόνας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής είναι καλύτερη από το JPEG. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να τη μετατρέψετε σε ασπρόμαυρη εικόνα χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών όπως Coreldraw, Photoshop ή Light room κ.λπ. Σημαίνει ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο της μετατροπής μιας πολύχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη. Υπάρχει μια τεχνική που ονομάζεται αποφυγή και καύση, η οποία χρησιμοποιείται για να κάνει οποιαδήποτε περιοχή της φωτογραφίας σας πιο φωτεινή ή πιο σκοτεινή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εφέ χρωματισμού με τη χρήση αυτής της τεχνικής. Χρησιμοποιώντας το στυλ μονόχρωμης εικόνας σε DSLR, μπορείτε να δείτε μια ασπρόμαυρη προεπισκόπηση της πολύχρωμης εικόνας στην πίσω οθόνη.

Δώρο

Αν είστε λάτρης της μακρο φωτογραφίας, εδώ έχω μια συμβουλή μπόνους για εσάς. Εάν χρησιμοποιείτε φακούς μακροεντολής που έχουν μεγάλη εστιακή απόσταση, μπορείτε να περιορίσετε την εμφάνιση στο φόντο της φωτογραφίας.

Τυλίγοντας!

Ελπίζω να σας αρέσει το παραπάνω άρθρο σχετικά με τις 10 κορυφαίες τεχνικές φωτογραφίας. Αν διαπιστώσετε ότι αύξησε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνικές φωτογραφίας, κοινοποιήστε το στα social media.

Schreibe einen Kommentar