ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΠΑΥΣΗ: Χρήσιμα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση

0
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΠΑΥΣΗ: Χρήσιμα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση

«Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό, μεταβατικό μέρος της ζωής που συνήθως επηρεάζει τις γυναίκες μεταξύ 45 και 55 ετών και ενεργοποιείται καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων αρχίζουν να μειώνονται, οδηγώντας τελικά στη διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Αν και είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες που κυμαίνονται από άβολες αλλαγές έως συμπτώματα που μπορούν να περιγραφούν ως εξουθενωτικά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση ηλικία για μια γυναίκα που επηρεάζεται από την εμμηνόπαυση είναι τα 51. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες το βιώνουν πριν φτάσουν τα 40 τους χρόνια.

«Πριν από την εμμηνόπαυση, υπάρχει μια σταδιακή μετάβαση που ονομάζεται Περιεμμηνόπαυση και κατά τη διάρκεια αυτού του σημαντικού σταδίου θα είναι χρήσιμο να σκεφτείτε πώς μπορείτε να προλάβετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματα καθώς προκύπτουν για να υποστηρίξετε το ταξίδι της εμμηνόπαυσης από την αρχή. παρά να το αφήσετε αργότερα όταν τα συμπτώματα έχουν ξεκινήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαράδεκτα».

Έτσι, εάν πιστεύετε ότι μπορεί να βλέπετε σημάδια του σταδίου της Περιεμμηνόπαυσης, εδώ είναι μερικά χρήσιμα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Ισορροπημένη διατροφή

Η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά καθώς και η βελτιστοποίηση της πρόσληψης συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διατήρηση μιας υγιούς εμμηνόπαυσης και να κάνει πραγματική διαφορά στο πώς νιώθετε. Το θεμέλιο της υγείας μας είναι η βέλτιστη διατροφή και είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι η διατροφή σας είναι καλά ισορροπημένη και γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα από πηγές τροφών που είναι πλούσιες σε όλα τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι έχουμε αρκετή πρωτεΐνη, καλή λίπη και φυτικές ίνες επίσης.

2. Τροφή εγκεφάλου

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που περιγράφονται από άτομα που περνούν από την εμμηνόπαυση είναι η «ομίχλη του εγκεφάλου» και η έλλειψη συγκέντρωσης και ευκρίνειας όσον αφορά την ανάκληση αναμνήσεων, ονομάτων και την αίσθηση «καλά». Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς η διατροφή υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου σας καθώς περνάτε στην εμμηνόπαυση, επομένως η κατανάλωση καλής ποσότητας λιπαρών ψαριών και υγιεινών λιπών όπως ξηροί καρποί και αβοκάντο θα παρέχει μια εξαιρετική πηγή των απαραίτητων για τον εγκέφαλο λιπαρών οξέων, ωμέγα 3 και 6 Εάν η διατροφή σας χρειάζεται ενίσχυση Ωμέγα, δοκιμάστε να προμηθευτείτε ένα υψηλής ποιότητας και βιολογικά αποτελεσματικό συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας Ωμέγα 3.

3. Βελτιστοποιήστε την ορμονική σας υγεία

Η βέλτιστη λειτουργία των επινεφριδίων είναι σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και η υποστήριξη των επινεφριδίων σας είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μειώστε τα διεγερτικά όπως το αλκοόλ και την καφεΐνη, εργαστείτε για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα σας και συμπεριλάβετε θρεπτικά συστατικά και βότανα για την υποστήριξη της λειτουργίας των επινεφριδίων, όπως βιταμίνη C, μαγνήσιο, βιταμίνες Β και κατάλληλα φυτικά συμπληρώματα.

4. Τροφές πλούσιες σε φυσικά φυτο-οιστρογόνα

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τα οστά στην καθημερινή διατροφή, όπως πηγές τροφίμων με βιταμίνες D3, K2 και C, καθώς και τα μέταλλα μαγνήσιο και ασβέστιο. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να εξετάσετε ένα συμπλήρωμα σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που περιέχουν ενεργά φυτο-οιστρογόνα που προκαλούν ένα ήπιο οιστρογόνο αποτέλεσμα – αναζητήστε μια υψηλής ποιότητας και βιο-αποτελεσματική φόρμουλα που περιέχει 100% φυσική σόγια ή άλλες ισοφλαβόνες.

5. Ζητήστε συμβουλές

Κατανοήστε όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας, έναν διατροφοθεραπευτή ή έναν ορμονολόγο, είναι σημαντικό να έχετε όλες τις πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή σχετικά με το τι θα είναι κατάλληλο για εσάς στο επόμενο μεταβατικό στάδιο της ζωής σας.

6. Μείνετε ενεργοί

Θεωρείται ότι όσοι κάνουν καθιστική ζωή είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρά συμπτώματα εμμηνόπαυσης και ότι η σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης επίσης. Έτσι, ακόμα κι αν είναι μια βόλτα στη φύση όποτε σας δίνεται η ευκαιρία ή κάποια ελαφριά αλλά τακτική άσκηση για να διασφαλίσετε ότι κινείτε το σώμα σας κάθε μέρα, η παραμονή ενεργή μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

7. Βελτιστοποιήστε τον ύπνο

Ο ύπνος είναι θεμελιώδης για την υγεία και συμβάλλει στην υγιή παραγωγή και ισορροπία ορμονών, γι‘ αυτό προσπαθήστε να είστε συνεπείς με τις ώρες ύπνου και αφύπνισης, αποφύγετε διεγερτικά όπως η καφεΐνη και μειώστε την έκθεση στο μπλε φως πριν τον ύπνο. Ο διαλογισμός, η επίγνωση και η γιόγκα έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, επομένως τώρα είναι η ώρα να διασφαλίσετε ότι η ρουτίνα πριν τον ύπνο σας είναι η βέλτιστη για εσάς.

8. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Υπάρχει ένας πλούτος πληροφοριών, συμβουλών και ανέκδοτων που μπορεί να είναι χρήσιμες και συντριπτικές κατά καιρούς, δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλους γιατί είμαστε όλοι μοναδικοί στο ταξίδι μας στην εμμηνόπαυση. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μόνο και μόνο επειδή μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα σύμπτωμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε με αυτό και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσπαθήσετε να νιώσετε καλύτερα, αλλά τελικά μόνο εσείς ξέρετε πώς θέλετε να αισθάνεστε κάθε μέρα και τι θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς, επομένως εμπιστευτείτε τον εαυτό σας σε κάθε βήμα της διαδρομής.

Ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε τι μπορεί να σας βοηθήσει; Συμπληρώστε ένα εμπιστευτικό ερωτηματολόγιο υγείας με το Cytoplan και ένας ειδικός διατροφολόγος θα σας στείλει μια δωρεάν αξιολόγηση της υγείας και της ευημερίας σας, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τα συμπληρώματα, μάθετε περισσότερα εδώ: www.cytoplan.co.uk/nutrition-advice/educational-literature/health-questionnaire

Ως ηγέτης στα συμπληρώματα διατροφής και ηθικής διατροφής για περισσότερα από 30 χρόνια, η Cytoplan έχει διατηρήσει την πεποίθηση ότι η φύση κρατά το κλειδί για την υγεία, δημιουργώντας προϊόντα που λειτουργούν σε αρμονία με το σώμα για τη βελτιστοποίηση της υγείας και η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των το έθνος, τόσο ηθικά όσο και βιώσιμα. Η εταιρεία πρόσφατα δεσμεύτηκε για συσκευασία και αποστολή 100% χωρίς πλαστικό σε πελάτες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς με την κυκλοφορία των ολοκαίνουργιων δοχείων της χωρίς πλαστικό, κατασκευασμένα από φυσικό και βιώσιμο ζαχαροκάλαμο.

Μια ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στο The AIM Foundation. Η Cytoplan επενδύει ευρέως σε έργα υγείας και διατροφής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ευημερία της κοινότητας και η ψυχική υγεία. Κάθε προϊόν που αγοράζεται πηγαίνει για να βοηθήσει άλλους. Για να μάθετε περισσότερα για το The AIM Foundation, επισκεφθείτε: theaimfoundation.org.uk

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής της Cytoplan, επισκεφθείτε: www.cytoplan.co.uk

Φωτογραφία από RODNAE Productions:

Schreibe einen Kommentar