Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και υγιές

11
Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και υγιές

Μάθετε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και υγιές και να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και αδικαιολόγητο άγχος. Ένα καθαρό σπίτι είναι ένα υγιές σπίτι, οπότε αν ξεκινήσετε με το ένα, ακολουθεί το άλλο.

Είτε χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία καθαρισμού, είτε αφιερώνετε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα στον καθαρισμό του εαυτού σας είτε σε συνδυασμό και των δύο, η διατήρηση της καθαριότητας και της καθαριότητας του σπιτιού σας συμβάλλει σημαντικά στην υποστήριξη της υγείας.

Μπαμπάς και γιος που καθαρίζουν το πάτωμα του σαλονιού μαζί

Μειώστε την ακαταστασία

Ακόμα κι αν ζεις μόνος, το σπίτι σας μπορεί να γεμίσει; είναι αυτό που συμβαίνει όταν ζεις μια πολυάσχολη ζωή και δεν έχεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου. Εάν έχετε σύντροφο ή οικογένεια, η ακαταστασία μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη και συμβάλλει στο άγχος που είναι κακό για την ψυχική και συναισθηματική σας ευημερία.

Η ακαταστασία προκαλεί άγχος με δύο τρόπους, σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερη δουλειά για να σας εμποδίσει να σβήσετε και αποσπά την προσοχή σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε σπασμένοι και ασυμβίβαστοι. Ξεκινήστε να μειώνετε την ακαταστασία με κουτιά αποθήκευσης ή ελαχιστοποιήστε πλήρως το σπίτι σας μειώνοντας το μέγεθος των αντικειμένων σας.

Γυναίκα που ξεκουράζει το σπίτι

Καθαρίστε τα χαλιά

Τα χαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή για πολλά δωμάτια στο σπίτι. είναι άνετα και άνετα. Γι‘ αυτό πολλά σπίτια χρησιμοποιούν χαλιά στα υπνοδωμάτια, τους διαδρόμους και τα σαλόνια. Ωστόσο, τα χαλιά είναι επίσης υψηλότερης συντήρησης. πρέπει να καθαρίζονται και να θεραπεύονται τακτικά.

Τα ακάρεα της σκόνης ζουν σε χαλιά που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Αυτές οι αλλεργίες έχουν συμπτώματα φτερνίσματος και βήχα, κάτι που δεν χρειάζεται στη ζωή σας. Είναι καλύτερο να προσλάβετε μια υπηρεσία όπως π.χ Clear View Chem-Dry για να περιποιηθείτε τα χαλιά σας επαγγελματικά και να εξασφαλίσετε ότι το σπίτι σας είναι υγιές.

Επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών

Καθαρίστε την ταπετσαρία

Δεν είναι μόνο τα χαλιά που χρειάζονται επαγγελματική μεταχείριση ξανά και ξανά. η ταπετσαρία κάνει επίσης, ειδικά η ταπετσαρία που είναι κατασκευασμένη με υλικά και υφάσματα. Όπως τα χαλιά, αυτά τα έπιπλα μπορούν να φιλοξενήσουν ακάρεα σκόνης που προκαλούν αλλεργίες, επομένως καθαρίστε τα βαθιά τακτικά με μια υπηρεσία Chem-Dry.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Chem-Dry για την ταπετσαρία, επειδή είναι δύσκολο να καθαρίσετε μόνοι σας. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα καθαρισμού από τα τοπικά καταστήματα που αφαιρούν λεκέδες και φρεσκάρουν τα πράγματα, δεν έχετε τα ίδια αποτελέσματα με μια επαγγελματική υπηρεσία βαθύ καθαρισμού.

Καθαρισμός ταπετσαριών

Δημιουργήστε φυσικό φως

Εάν θέλετε το σπίτι σας να είναι υγιές και χαρούμενο, πρέπει να φροντίσετε να έχετε αρκετό φυσικό φως στα κύρια δωμάτια του σπιτιού. Το φυσικό φως δεν είναι μόνο καλό για τους κιρκάδιους ρυθμούς σας και, επομένως, για τον ύπνο σας. φέρνει επίσης βιταμίνη D στο σώμα σας, υποστηρίζοντας την υγεία.

Ο ύπνος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας σας και την υποστήριξη της γενικής σας ευεξίας. Χωρίς επαρκή ύπνο, κάθε πτυχή της ζωής σας είναι πιθανό να υποφέρει, όπως η συγκέντρωση, η μνήμη και η διάθεσή σας. Το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας σας βοηθά να κοιμάστε τη νύχτα.

Φυσικό φως στην κρεβατοκάμαρα

Δημιουργήστε χώρο χαλάρωσης

Ένα σπίτι πρέπει να είναι ένα μέρος χαλάρωση και αναζωογόνηση, επομένως είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης που να υποστηρίζει την ευεξία σας. Είτε πρόκειται για σάουνα στο μπάνιο, για έναν κήπο έξω ή για μια ζεστή γωνιά κάπου, θα πρέπει να ανεβάσει τα επίπεδα έμπνευσής σας.

Schreibe einen Kommentar