Πώς να καθαρίσετε τα διαμαντένια κοσμήματά σας με ασφάλεια στο σπίτι σας

15
Πώς να καθαρίσετε τα διαμαντένια κοσμήματά σας με ασφάλεια στο σπίτι σας

Κάθε κόσμημα στο σετ γάμου σας είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετικούς τύπους φροντίδας ανάλογα με το μέταλλο και τις πέτρες που χρησιμοποιούνται. Τα διαμάντια είναι η πιο υψηλή συντήρηση, είτε πρόκειται για δαχτυλίδι πρότασης είτε για μενταγιόν με διαμάντια από τη γιαγιά σας.

Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι τα διαμάντια μπορούν να ανεχθούν λειαντική επεξεργασία, αλλά το μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή τους δεν μπορώ. Έτσι, να είστε ευγενικοί ανεξάρτητα από το μέταλλο και τους τύπους διαμαντιών που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματά σας.

Καθαρισμός κοσμημάτων με διαμάντια

Συμβουλές για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των διαμαντένιων κοσμημάτων σας

Τα διαμάντια είναι φυσικοί μαγνήτες για το λίπος, ακόμη και το λάδι στα ακροδάχτυλα του ανθρώπου μπορεί να μειώσει τη λάμψη του. Ως εκ τούτου, η λάμψη τους είναι δύσκολο να διατηρηθεί.

Έχουμε μια λίστα με οικιακές θεραπείες και μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το δικό σας βέρα με ασφάλεια. Αλλά πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πέτρα είναι στη θέση της.

Ίσως να μην θέλετε να γλιστρήσει κατά τον καθαρισμό. Δεύτερον, εξετάστε το δαχτυλίδι επειδή τα περισσότερα από αυτά έχουν περίπλοκα σχέδια όπου κάθεται η βρωμιά. Επομένως, θα πρέπει να το μουλιάζετε για ένα καλό τριάντα λεπτά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

διαμαντένιο δαχτυλίδι

1. Νερό και Υγρό Σαπούνι

Ανεξάρτητα από το σχήμα της βέρας ή τον τύπο μετάλλου, το σαπούνι και το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα διαμαντένιο στολίδι. Ξεκινάω με μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι ή υγρό πιάτων στο μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέστε χλιαρό νερό και ανακατέψτε για να σχηματιστεί ένας καλός αφρός. Αφήστε το δαχτυλίδι να καθίσει στο κάτω μέρος για είκοσι έως τριάντα λεπτά πριν αρχίσετε να το βουρτσίζετε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα διαφανές μπολ, ίσως μπορείτε ακόμη και να δείτε τα κατακάθια της βρωμιάς.

Ξεπλύνετε τα κοσμήματα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μαντηλάκι για να το καθαρίσετε στη συνέχεια.

Το υγρό σαπούνι ή το υγρό πιάτων είναι τόσο χρήσιμα επειδή είναι μη τοξικά και μπορούν να αφαιρέσουν το λίπος και τη βρωμιά χωρίς να βλάψουν το πετράδι. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με ένα δαχτυλίδι πιο θαμπό από πριν.

Επιπλέον, αποφύγετε τη χρήση χημικών ουσιών όπως το χλώριο γιατί μπορεί να βλάψουν το δαχτυλίδι σας ή οποιοδήποτε άλλο κόσμημα με τα διαμαντένια καρφιά.

2. Μη λειαντικό καθαριστικό στολιδιών

Είναι καλό να επενδύσετε σε ένα εμπορικό καθαριστικό κοσμημάτων. Αλλά, να θυμάστε πάντα να κάνετε αρκετή έρευνα πριν τελικά προσγειωθείτε σε ένα. Ίσως θέλετε να αποφύγετε να αγοράσετε αυτά με λειαντικά χημικά. Τα χημικά διαλύματα οδηγούν σε αποχρωματισμό και τα πολύτιμα κοσμήματα του γάμου σας μπορεί να χάσουν την αντοχή τους. Δεν το θέλεις αυτό, έτσι δεν είναι;

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα ή ένα πανί γυαλίσματος για να εφαρμόσετε την πάστα και τρίψτε την απαλά. Κάθε καθαριστικό έχει τις ιδιότητες και τις απαιτήσεις του σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής. Διαβάστε, λοιπόν, προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Τρίψιμο κοσμημάτων με διαμάντια

3. Διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου

Πάρτε ένα μικρό μπολ και δημιουργήστε ένα διάλυμα με ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και ένα καθαριστικό γυαλιού, κατά προτίμηση Windex. Βουτήξτε το δαχτυλίδι ή τα καρφιά του σκουλαρικιού σας και αφήστε τα να μουλιάσουν για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.

Στη συνέχεια, καθαρίστε τα στολίδια σας με ένα απαλό πινέλο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε το υπόλειμμα με τρεχούμενο χλιαρό νερό και στεγνώστε το χρησιμοποιώντας μαντηλάκια.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα βοηθήσει στην καταστροφή των βακτηρίων στην μεταλλική επιφάνεια. Και το Windex θα διαγράψει όλη τη βρωμιά και τα καθημερινά υπολείμματα που δημιουργούνται πάνω του.

4. Κέτσαπ ντομάτας

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το κέτσαπ ντομάτας σώζει τη μέρα. Όταν πρόκειται για ένα αμαυρωμένο γαμήλιο συγκρότημα από ασήμι και διαμάντια, το κέτσαπ μπορεί να είναι το απαραίτητο συστατικό σας για να επαναφέρει τη λάμψη του.

Πάρτε ένα μικρό μπολ κέτσαπ και βουτήξτε το δαχτυλίδι σας σε αυτό. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή ένα βαμβάκι για να δουλέψετε το κέτσαπ στις σχισμές και αφήστε το να καθίσει μέσα για λίγα λεπτά.

Μην το καθυστερείτε περισσότερο από λίγα λεπτά. Βγάλε το δαχτυλίδι. Τρίψτε το απαλά με τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε το με τρεχούμενο ζεστό νερό και στεγνώστε το χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί στη συνέχεια.

Είναι προτιμότερο να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία πότε πότε για να αποτρέψετε την περαιτέρω αμαύρωση του κοσμήματος.

κέτσαπ

5. Μείγμα ξυδιού και μαγειρικής σόδας

Πάρτε ένα ρηχό μπολ και ρίξτε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε το καλά.

Όταν η μαγειρική σόδα διαλυθεί εντελώς, βυθίστε τα κοσμήματά σας στο διάλυμα και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες. Τρίψτε το δαχτυλίδι εάν χρειάζεται και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Μπορείτε να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί μετά. Επαναλάβετε συχνά τη διαδικασία για να αποτρέψετε τα διαμαντένια σκουλαρίκια σας από το να χάσουν τη λάμψη τους.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα διαμαντένια κοσμήματά σας;

Μπορεί να συνειδητοποιήσετε αργά ότι οι καθημερινές συνήθειες έχουν οδηγήσει σε θαμπή λάμψη στα στολίδια σας. Επομένως, είναι καλύτερο να έχετε αυτά τα πράγματα στο μυαλό σας για να διατηρήσετε τον ήχο και τη λάμψη των διαμαντένιων κοσμημάτων σας.

Για παράδειγμα, οι κρέμες χεριών, τα μαγειρικά λάδια, τα σαμπουάν, τα προϊόντα styling μαλλιών, ακόμη και τα αρώματα είναι ένας εφιάλτης όταν πρόκειται για τη ζωή των σετ σας.

Για το λόγο αυτό, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε από αυτά ενώ έχετε τα κοσμήματα. Επίσης, φροντίστε να καθαρίζετε τα μενταγιόν και τις κορδέλες σας μία φορά την εβδομάδα εάν τα φοράτε κάθε μέρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα διαμάντια είναι το πιο ανθεκτικό στοιχείο που υπάρχει στον πλανήτη. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε σκληροί μαζί τους. ο Τα σετ γάμου με διαμάντια είναι ακριβά και ζητήστε υψηλή συντήρηση.

Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις βούρτσες, τα καθαριστικά, ακόμη και τα μαντηλάκια που χρησιμοποιείτε πάνω τους. Τηρώντας ένα σωστό πρόγραμμα υγιεινής και φροντίδας, μπορείτε να έχετε τα διαμάντια της ημέρας του γάμου σας να διαρκέσουν για γενιές.

Ένα καθαρό διαμαντένιο δαχτυλίδι

συμπέρασμα

Πρέπει να έχετε ακούσει ότι τα διαμάντια είναι οι καλύτεροί σας φίλοι και πιστεύατε ότι θα διαρκέσουν για πάντα. Όμως, αυτή δεν είναι η πλήρης αλήθεια.

Αυτό το ανεκτίμητο δαχτυλίδι γάμου ή αρραβώνων δεν απαιτεί μόνο να το διατηρείτε ασφαλές αλλά και καθαρό. Μπορεί να θέλετε να συνεχίσετε να λαμπυρίζετε γιατί έχει πιθανώς περισσότερη συναισθηματική αξία από οποιοδήποτε κόσμημα που διαθέτετε.

Εάν είστε δύσπιστοι για τα διαμαντένια κοσμήματά σας και δεν θέλετε να τα βάζετε, πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον ίδιο κοσμηματοπώλη που σας πούλησε το δαχτυλίδι εξαρχής.

Μπορεί να χρησιμοποιήσουν λέιζερ υπερήχων και εμπορικά εργαλεία ατμοποίησης για να καθαρίσουν καλά τα διαμάντια σας.

Schreibe einen Kommentar