Συμβουλές και τεχνικές φωτογραφίας πορτρέτου που πρέπει να γνωρίζετε

0
Συμβουλές και τεχνικές φωτογραφίας πορτρέτου που πρέπει να γνωρίζετε
Συμβουλές και τεχνικές φωτογραφίας πορτρέτου που πρέπει να γνωρίζετε

Η φωτογραφία μπορεί να είναι δυνατή χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές όπως η ενίσχυση του φωτισμού, η χρήση εξειδικευμένων φακών ή φίλτρων. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταινίες ή ψηφιακές φωτογραφίες. Αλλά πριν από αυτό πρέπει κανείς να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ DSLR Vs point & shoot κάμερα. Οι φωτογράφοι υποχρεούνται να απαθανατίζουν αναμνήσεις, γεγονότα, αντικείμενα ή τέχνη και εμπορική χρήση. Αυτό μπορεί να γίνει από την κορυφή 10 τεχνικές φωτογραφίας που συζητήθηκαν νωρίτερα. Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει λογισμικό υπολογιστή για να τροποποιήσει τις εικόνες, να τις περικόψει ή να αναλύσει το μέγεθος και το χρώμα. Μερικές συμβουλές για αρχάριους παρέχονται στο προηγούμενο άρθρο που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη χρήση της φωτογραφίας πορτρέτου. Η φωτογραφία ταξινομείται παρακάτω:

Φωτογράφος Πορτραίτου: Η φωτογραφία πορτρέτου ορίζεται ως η τεχνική εμφάνισης εικόνων για έκφραση προσώπου. Αυτό είναι ένα καθήκον, να φτιάξετε χαρακτηριστικά προσώπου και εκφράσεις του προσώπου εστιάζοντας στο πρόσωπο ενός ατόμου.

Μάθετε διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη φωτογραφία πορτρέτου:

Οι διάφορες τεχνικές χρησιμοποιούνται για να γίνουν οι φωτογραφίες πιο φυσικές και ελκυστικές, μερικές εξηγούνται παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε την τεχνική πλαισίωσης με δημιουργικό τρόπο:

Η δημιουργικότητα και η ακρίβεια στην εργασία είναι η πρώτη προτίμηση που χρειάζεται στον φωτογράφο πορτρέτου. Μπορείτε να προσθέσετε δημιουργικά πλαίσια, όπως πλαίσιο παραθύρου ή πόρτας για να κάνετε τη φωτογραφία πιο φυσική. Μέσα από αυτό, η σύνθεση πορτρέτου θα φανεί πολύ πιο δυνατή και πιο ενδιαφέρουσα. Εάν βγάζετε φωτογραφίες μωρών, χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική της φωτογραφίας πορτρέτου. Μπορείτε να παρέχετε τα φυσικά εφέ προσθέτοντας το αντίγραφο του παιδιού σε ένα πλαίσιο.

Επιλογή φακού:

Η επιλογή του φακού προσφέρει μεγάλη επίδραση στις φωτογραφίες πορτρέτου. Για οπτικό αντίκτυπο απαιτείται ευρυγώνιος φακός. Ο φακός χαμηλής γωνίας θα κάνει το θέμα σας ψηλότερο από το πραγματικό του μέγεθος. Αυτή η επιλογή φακού θα αλλάξει εντελώς την οπτική γωνία των αντικειμένων ή των ανθρώπων. Απαιτούνται ορισμένα βήματα για να το συνταγογραφήσετε περισσότερο, όπως μην πλησιάζετε πολύ, θα δημιουργήσει παραμόρφωση.

Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέσο τηλεφακού, όπως 85 mm ή 105 mm, μέσω αυτού το μοντέλο θα παραμείνει το ίδιο ως θέμα στη σκηνή. Το φόντο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, επομένως οι τηλεφακός όπως 70-200mm f/2.8 είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία εκπληκτικών πορτρέτων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ζουμ και να κάνετε πιο στενή εστίαση σε ένα θέμα.

Εύρεση οπίσθιου φωτισμού:

Στούντιο με φόντο

Για τη λήψη μερικών τρομερών πορτρέτων. Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στις φωτογραφικές εικόνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηλιακό φως, το παράθυρο ή τον κανονικό λαμπτήρα. Για να δημιουργήσετε ελκυστικές φωτογραφίες, αυτές οι πηγές φωτός μπορούν να βοηθήσουν έναν φωτογράφο να παρέχει φως στην άκρη. Το φως στεφάνης μπορεί να βελτιώσει τη διάσταση μιας φωτογραφίας διαχωρίζοντάς την από ένα παλαιότερο θέμα. Παρέχει το περίγραμμα και εστιάζει στην εικόνα.

Προσθέστε ορίζοντες στον άνεμο για διασκεδαστικά πορτρέτα:

Για τη λήψη των φωτογραφιών Τοπίου, το επίπεδο του τέλειου ορίζοντα θα πρέπει να παρέχεται από τον φωτογράφο. Αυτό μπορεί να προσφέρει μια καλή σύνθεση και ένα διασκεδαστικό μοναδικό πορτρέτο.

Παρέχετε ρούχα αντίθεσης και τοποθεσία:

Για τη λήψη των εικόνων σε διαφορετικές τοποθεσίες απαιτείται το κατάλληλο φόντο που μπορεί να προσφέρει εφέ ρούχων αντίθεσης. Μετά τη λήψη φωτογραφιών, μπορεί κανείς εύκολα να αλλάξει την ανάλυση των εικόνων τροποποιώντας την με λογισμικό υπολογιστή. Η αντίθεση της εικόνας εξαρτάται από τη φωτεινότητα, τους συνδυασμούς χρωμάτων και τα φώτα φόντου κ.λπ.

Δοκιμάστε ένα ηλεκτρονικό μοντέλο για απλότητα:

Υπάρχουν διάφοροι ηλεκτρονικοί τύποι εξοπλισμού που μπορούν να προσφέρουν απλότητα και δημιουργικότητα στην εικόνα.

Άλλες απαιτήσεις που μπορεί να χρειαστείτε εάν είστε επαγγελματίας φωτογράφος/Vlogger.

Έκθεση φωτογραφίας

Αυξήστε το ISO σας:

Οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς την έκφραση του προσώπου που μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τη φωτογραφία. Για να αποφύγετε τα προβλήματα έκφρασης του προσώπου, όπως η εμφάνιση θαμπώματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη ταχύτητα κλείστρου. Εξασφαλίζει ευκρινείς λήψεις τη στιγμή που κάνετε κλικ στη φωτογραφία.

Χρησιμοποιήστε ένα φως βίντεο για νυχτερινά πορτρέτα:

Τα φώτα βίντεο παίζουν σημαντικό ρόλο τη νύχτα. Φωτίζει το θέμα σε σκοτεινές καταστάσεις. Το εκπληκτικό με το φως βίντεο είναι ότι παρέχει σταθερή πηγή φωτός. Οι φωτογράφοι πορτρέτου χρησιμοποιούν φώτα βίντεο LED, τα οποία παρέχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το πλεονέκτημα αυτού του φωτός μπορείτε επίσης να εργαστείτε σε σκοτεινές καταστάσεις.

Χρησιμοποιήστε έναν ανακλαστήρα:

κάτοπτρο

Ο ανακλαστήρας είναι η τεχνική του ειδικού εξοπλισμού για έναν φωτογράφο πορτρέτου. Παρέχει βασικές εκθέσεις και είναι μια διαδραστική συσκευή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικούς ανακλαστήρες, όπως άμμο, χιόνι ή νερό που μπορούν να προσφέρουν ισχυρό αποτέλεσμα στις εικόνες. Ο φωτογράφος πορτρέτου πρέπει να κατανοήσει το γεγονός, δηλαδή «όσο πιο γυαλιστερή είναι η επιφάνεια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το φως». Ο ανακλαστήρας μπορεί να αυξήσει την ποιότητα μιας εικόνας.

Χρησιμοποιήστε τζελ στα Speedlites σας:

speedlight

Η προσθήκη τζελ CTO (πορτοκαλί) ή CTB (μπλε) στα Speedlites σας θα αλλάξει την ατμόσφαιρα μιας εικόνας. Κατά τη λήψη, η προσθήκη ενός τζελ CTB θα κάνει όλο το περιβάλλον ελκυστικό. Για αυτόν τον φωτογράφο πρέπει να ρυθμίσει σωστά την ισορροπία λευκού. Τα τζελ CTO χρησιμοποιούνται επίσης για μίμηση του ηλιακού φωτός.

Γίνετε δημιουργικοί με το Flash σας:

Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το φλας εκτός κάμερας για τη λήψη δημιουργικών εφέ. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο φόντο και να απομονώσει το θέμα. Για αυτήν την τεχνική των flashguns μπορεί να είναι χρήσιμη για άμεσο φως. Θα πρέπει να επιλέξετε τη γωνία των 45 μοιρών για το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό παρέχει μια ελαφριά σκιά στην αντίθετη πλευρά του προσώπου.

Μερικά δημοφιλή στυλ φωτογραφιών πορτρέτου είναι:

  • Παραδοσιακό πορτρέτο
  • Περιβαλλοντικό πορτρέτο
  • Ειλικρινές πορτρέτο
  • Glamour πορτρέτο
  • Πορτρέτο τρόπου ζωής
  • Εννοιολογικό πορτρέτο
  • Αφηρημένο πορτρέτο

Συμπέρασμα: Οι διάφορες τεχνικές του παραπάνω άρθρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη φωτογραφία πορτρέτου. Κάποιος πρέπει να είναι δημιουργικός και κύριος σε αυτόν τον τομέα. Η παροχή μεγαλύτερης ακρίβειας και καλής ποιότητας πρακτικής και εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα είναι απαραίτητη. Το παραπάνω στυλ πορτρέτου είναι το πιο δημοφιλές που μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια διαφορετική και προηγμένη τεχνική φωτογραφίας.

Schreibe einen Kommentar