Συμβουλές φωτογραφίας για αρχάριους – Δόση καθημερινής ζωής

1
Συμβουλές φωτογραφίας για αρχάριους – Δόση καθημερινής ζωής

Όλοι έχουμε δει φωτογραφίες, ψηφιακές και μερικές παλιές αρνητικές φωτογραφικές ταινίες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι γοητευμένοι με τη φωτογραφία και αγαπούν τη λήψη φωτογραφιών.

Ενώ υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η φωτογραφία είναι πολύ απλή, υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται πίσω από τη λήψη αυτής της ειλικρινούς λήψης. Αλλά, „τι είναι η φωτογραφία“, θα μπορούσατε να ρωτήσετε;

Πώς να τραβήξετε τέλεια φωτογραφία;

Συμβουλές φωτογραφίας για αρχάριους

Η φωτογραφία αφορά την όραση, είτε πραγματική είτε αντιληπτή. Πριν βγάλουμε την κάμερα από την τσάντα, πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι φωτογράφοι είναι ότι σταματούν νεκροί και βάζουν αμέσως την κάμερα και μετά αρχίζουν να ψάχνουν. Μόλις βάλετε την κάμερα μπροστά στο μάτι σας, ο φακός θα σας μπερδέψει δείχνοντας διαφορετικά Συμβουλές για αρχάριουςπράγματα όταν γίνεται μεγέθυνση και σμίκρυνση.

Μια καλή φωτογραφία δεν πρέπει να είναι κάτι που αναζητάτε αφού ψαρέψετε την κάμερα. Είναι σημαντικό να δεις, να δεις τι σε σταμάτησε εξαρχής. Μόλις η κάμερα είναι μπροστά στο μάτι, θα πρέπει να δείτε αυτό που είδατε γενικά χωρίς την κάμερα.

Η κάμερα δεν πρέπει να είναι ο λόγος που βρήκατε την εικόνα. η κάμερα θα πρέπει να είναι ένας τρόπος για να καταγράψετε αυτό που είδε η φαιά ουσία σας.

Δεν έχουν όλοι την ικανότητα να βλέπουν, οπότε ίσως αναρωτιέστε πώς μαθαίνουμε να βλέπουμε.

Αυτή είναι μια ανεκτίμητη ερώτηση και η απάντηση θα σας κυνηγήσει για όσο διάστημα μπορείτε να κρατήσετε μια κάμερα. Στην προσπάθειά σας να μάθετε να βλέπετε, ενσωματώνετε ένα ατομικό στυλ ή όραμα. Καθώς ταξιδεύετε σε αυτό το υπέροχο μονοπάτι, θα βρείτε όλα όσα επισκεφτήκατε πριν, το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικό φως.

Τι να αγοράσω? DSLR VS POINT & SHOT CAMERA

Το θέμα θα παραμείνει το ίδιο αλλά θα είναι σε διαφορετικό φως καθώς εξελίσσεται η όρασή σας. Πρέπει να ασκούμε το μάτι μας με τέτοιο τρόπο ώστε η όραση να γίνεται ακούσια διαδικασία.

Η φωτογραφία μοιάζει πολύ με τη ζωγραφική, ο καλλιτέχνης πρώτα φαντάζεται μια σκηνή και μετά αρχίζει να εργάζεται. Δεν αρχίζει αμέσως να δουλεύει στον καμβά χωρίς να αποφασίσει τι θα κάνει.

Όταν αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε, διαβάζουμε αργά, έτσι ώστε το μυαλό μας να πιάνει κάθε συλλαβή κάθε λέξης. Καθώς ωριμάζει η αναγνωστική μας ικανότητα, διαβάζουμε σιωπηλά και τελικά φτάνουμε στο στάδιο όπου απορροφούμε το περιεχόμενο μέσω της γρήγορης ανάγνωσης.

Θέλετε να γίνετε ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΡΤΡΑΙΤΩΝ; Τεχνογνωσία…

Για χρόνια, τα μάτια μας εκπαιδεύονται μόνο στο να βλέπουν και παραλείπουμε εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που είναι ζωτικής σημασίας για μια τέλεια εικόνα.

Σκεφτείτε να μάθετε να βλέπετε σαν ερασιτέχνης αναγνώστης. Ενώ κινείστε από αριστερά προς τα δεξιά, σαρώστε κάθε λεπτομέρεια όπως θα κάνατε σε μια συλλαβή. Διαβάστε δυνατά και παρατηρήστε, κοιτάξτε προσεκτικά και θα κατακτήσετε την τέχνη της θέασης.

Η εξάσκηση είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα.Nikon D3300

Βάλτε αυτή την ικανότητα για να εξασκηθείτε και να βελτιώσετε την όρασή σας, να βλέπετε και να παρατηρείτε. Καθώς συνεχίζετε να εξασκείστε όλο και περισσότερο, θα γίνει μια διαισθητική διαδικασία και μπορείτε να δείτε λουλούδια ανάμεσα στο γρασίδι ακόμα πιο καθαρά από πριν.

Τώρα που μάθατε την τέχνη της παρατήρησης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αρχάριους φωτογράφους.

Συμβουλές για τη φωτογραφία αρχαρίων

  • Αποφύγετε την αγορά ακριβού εξοπλισμού Amazon Best Seller Αγορά τώρα

Μερικοί άνθρωποι παρεξηγούν ότι οι τέλειες φωτογραφίες έχουν ελάχιστη σχέση με τον ακριβό εξοπλισμό. Είναι δυνατόν να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες με φθηνό σημείο και να τραβήξετε.

Όσο περισσότερες φωτογραφίες τραβήξετε, τόσο περισσότερα θα μάθετε για το είδος της κάμερας που πρέπει να αποκτήσετε μόλις είστε έτοιμοι για αναβάθμιση.

  • Το τρίποδο μπορεί να είναι βολικό Amazon Best Seller Αγορά τώραJoby GP3 GorillaPod

Ένα τρίποδο είναι πολύ χρήσιμο ειδικά για όσους έχουν τρεμάμενα χέρια. Η ικανοποίηση με τις βολές σας κλιμακώνεται μόλις αποκτήσετε ένα τρίποδο.

  • Να έχετε πάντα τη φωτογραφική μηχανή σας Amazon Best Seller Αγορά τώρα

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να παρακολουθήσετε μια τέλεια λήψη αλλά να μην έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή σας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα η ευκαιρία για μια τέλεια βολή. Μην μεταφέρετε όλο τον εξοπλισμό σας μαζί σας, απλά μια μικρή τσάντα κάμερας και ένα τρίποδο θα πρέπει να είναι καλά.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι εξοπλισμένο με κάμερα, χρησιμοποιήστε το για να κρατάτε σημειώσεις ή να υπενθυμίζετε φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε με την κατάλληλη κάμερα.

Για εκείνες τις φορές που δεν μπορείτε να μεταφέρετε τη φωτογραφική μηχανή σας, πάρτε ένα μικρό σημειωματάριο και σημειώστε τα μέρη που θα θέλατε να επιστρέψετε για φωτογραφίες. Φροντίστε να σημειώσετε όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες όπως ο φωτισμός και την ώρα της ημέρας, ακόμη και τον καιρό.

Ενώ κάθεστε στο σαλόνι ή την κουζίνα σας, μπορεί να μην βλέπετε ενδιαφέροντα θέματα για να φωτογραφίσετε. Προσπαθήστε να κοιτάξετε το περιβάλλον σας, ειδικά εκείνα που είστε εξοικειωμένοι με τα φρέσκα μάτια. Μπορεί να έχετε μερικά εκπληκτικά λουλούδια στην αυλή σας που κάνουν εκπληκτικές φωτογραφίες.

  • Απολαύστε τη μάθησηSony Cybershot DSC-W830S

Ποτέ δεν θα ξεμείνετε από να μάθετε πράγματα με όλη την έμπνευση γύρω σας, ειδικά όταν έχετε ένα χόμπι όπως η φωτογραφία.

Αναλύστε κάθε πτυχή του περιβάλλοντός σας με τα μάτια ενός φωτογράφου και θα δείτε πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί.

Περιηγηθείτε σε ιστότοπους σχετικά με τη φωτογραφία ή μεταβείτε στην τοπική βιβλιοθήκη σας. Αν σας ενδιαφέρει η μετα-επεξεργασία, δοκιμάστε δωρεάν λογισμικό στον ελεύθερο χρόνο σας.

Διαβάστε το εγχειρίδιο της κάμερας, εξερευνήστε τις ρυθμίσεις. Μάθετε ποια ρύθμιση κάνει τι. Αποκρυπτογραφήστε όλα τα μικρά σύμβολα και δοκιμάστε να τραβήξετε με διάφορες ρυθμίσεις για να δείτε ποια εφέ είναι πιο κατάλληλα.

Εάν δεν θυμάστε ποιες ρυθμίσεις έχετε χρησιμοποιήσει, μπορείτε πάντα να ελέγχετε τα δεδομένα EXIF ​​στον υπολογιστή σας.

Μάθετε κορυφαία φωτογραφία γάμου

Οι πληροφορίες σχετικά με τη φωτογραφία που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο μπορεί να είναι συντριπτικές. Ξεκινήστε με μερικά άρθρα και μείνετε ανοιχτοί σε όσα έχουν να πουν έμπειροι φωτογράφοι για διάφορες τεχνικές. Δεν μπορείτε να παραβιάσετε τους κανόνες αν δεν τους γνωρίζετε.

Στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας, προσπαθήστε να φωτογραφίζετε κάτι κάθε μέρα. Φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο στην εξάσκηση κάθε μέρα, ώστε να μην ξεχνάτε αυτά που έχετε μάθει.

Εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κάντε όσα περισσότερα λάθη μπορείτε γιατί δεν κοστίζει ούτε μια δεκάρα. Τρελαίνεστε με τη λήψη φωτογραφιών και μπορεί να βρείτε κάτι στη ζωή σας.

Πριν πιάσετε την κάμερά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε βελτιώσει την όρασή σας για να βλέπετε, να παρατηρείτε και να απορροφάτε. Φροντίστε να πειραματιστείτε. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Τρελαίνεστε, πηγαίνετε άγρια, αλλά φροντίστε να μαθαίνετε κάτι κάθε φορά που το κάνετε.

Schreibe einen Kommentar