Τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια; – Γεωργία

0
Τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια;  – Γεωργία

Τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια;

Πολλοί πιθανοί ιδιοκτήτες κοτόπουλου ενδιαφέρονται για το αν τα κοτόπουλα μπορούν να αντικαταστήσουν τον έλεγχο παρασίτων στην ιδιοκτησία τους. Όλοι γνωρίζουν ότι τα κοτόπουλα τρώνε ζωύφια, άρα αυτό περιλαμβάνει τα τσιμπούρια; Spoiler alert: ναι. Τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια, ειδικά όταν βρίσκονται σε ελεύθερη βοσκή. Τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής είναι πιο πιθανό να καθαρίσουν τις περιοχές όπου βρίσκεται η οικογένειά σας και να απαλλάξουν τον χώρο από τα τσιμπούρια.

Τα κοτόπουλα τρώνε πραγματικά τσιμπούρια; Πόσα τσιμπούρια θα φάει ένα κοτόπουλο;

Γεωπόνοι στην Αφρική έχουν κάνει προσεκτικές μελέτες για το πόσο χρήσιμα είναι τα κοτόπουλα για τον έλεγχο των κροτώνων. Πολλές φυλές στην Ανατολική Αφρική μετρούν τον πλούτο τους σε βοοειδή. Οι αγελάδες παρέχουν τόσο τροφή όσο και κοινωνική θέση.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ανατολική Αφρική έχει εισβληθεί από κρότωνες που προέρχονται από την Ασία. Οι άνθρωποι που εξαρτώνται από τη διατήρηση της υγείας των βοοειδών τους δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φυτοφάρμακα, έτσι οι επιστήμονες ήθελαν να επιβεβαιώσουν ότι τα κοτόπουλα θα έτρωγαν τα τσιμπούρια που μεταφέρουν τις ασθένειες που αρρωσταίνουν τα βοοειδή (και τους ανθρώπους).

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

οι κότες τρώνε τσιμπούρια, οι κότες τρώνε έντομα

Σε διάφορα πειράματα, οι επιστήμονες απελευθέρωσαν κοτόπουλα σε βοσκή για 1 έως 3 ώρες και στη συνέχεια μέτρησαν τον αριθμό των κροτώνων στις καλλιέργειές τους, περιμένοντας να χωνευτούν. Η διαδικασία αφαίρεσης των τσιμπουριών ώστε οι ερευνητές να μπορούν να τα μετρήσουν ήταν αναμφίβολα δυσάρεστη για το κοτόπουλο, αλλά δεν οδήγησε απαραίτητα στο να γίνει το κοτόπουλο δείπνο με κοτόπουλο, τουλάχιστον στην πρώτη μελέτη.

  • Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Κτηνιατρική Παρασιτολογία, τα κοτόπουλα αφέθηκαν να βοσκήσουν ελεύθερα για 30 λεπτά έως μία ώρα. Ο αριθμός των κροτώνων που έτρωγαν τα μεμονωμένα κοτόπουλα κυμαινόταν από 3 έως 331, με μέσο όρο 81. Τα κοτόπουλα προτιμούσαν τσιμπούρια που δεν ήταν γεμάτα αίμα από τη διατροφή τους με άλλα ζώα, αλλά δεν ήταν τόσο επιλεκτικά που δεν θα έτρωγαν κρότωνες με ρυθμό έως και 10 το λεπτό.
  • Σε μια άλλη μελέτη που έγινε από το Onderstepoort Veterinary Institute στη Νότια Αφρική, οι ερευνητές άφησαν κοτόπουλα να ραμφίζουν τα τσιμπούρια που έπεσαν από τις αγελάδες ενώ τα άρμεγαν σε μια πλατεία του χωριού. Αυτά τα κοτόπουλα έπρεπε να ξεφύγουν από το δρόμο των αγελάδων και των ανθρώπων που τα άρμεγαν, καθώς και των σκύλων και των γατών που εμφανίστηκαν ελπίζοντας για το μερίδιό τους. Σε τρεις ώρες λιγότερο από ιδανικές συνθήκες κυνηγιού τσιμπουριών, τα κοτόπουλα έπιασαν και έφαγαν από 0 έως 128 τσιμπούρια, με μέσο όρο 28 τσιμπούρια ανά κοτόπουλο. Αυτή τη φορά, η ανάλυση της κατανάλωσης κροτώνων έγινε κατά τη νεκροψία, πράγμα που σημαίνει ότι για αυτά τα κοτόπουλα τα τσιμπούρια ήταν το τελευταίο τους γεύμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια. Για ορισμένα κοτόπουλα, τα τσιμπούρια πρέπει να κατατάσσονται ως το αγαπημένο τους φαγητό. Αλλά πώς είναι ο αριθμός των τσιμπουριών που τρώνε τα κοτόπουλα σε σύγκριση με τον αριθμό των κροτώνων που θα περίμενε κανείς στην αυλή σας;

Η εκπληκτική απάντηση για το γρασίδι της αυλής σας είναι η εξής: Μηδέν.

θα τρώνε τα κοτόπουλα τσιμπούρια, τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια, τα κοτόπουλα θα φάνε ζωύφια έξω από την αυλή

Κράτα με για αργότερα!

Τα τσιμπούρια χρειάζονται 100% υγρασία τουλάχιστον ένα μέρος της ημέρας, κάθε μέρα. Εάν κόβετε την αυλή σας σε τακτική βάση, θα είναι πολύ στεγνή για αυτούς. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι και τα κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των κοτόπουλων, δέχονται τσιμπήματα από τσιμπούρια όταν περπατούν μέσα από ψηλό γρασίδι χωρίς προστασία του δέρματος. Αλλά τα τσιμπούρια χρειάζονται ένα υγρό καταφύγιο λίγα μόλις μέτρα μακριά για να μπορέσουν να σκαρφαλώσουν στο γρασίδι για να περιμένουν το επόμενο θύμα τους.

Τα μέρη όπου τα κοτόπουλα μπορούν να σας βοηθήσουν με τον έλεγχο των κροτώνων είναι γύρω από φυτείες και στις άκρες της αυλής σας. Θα βρουν και θα φάνε τσιμπούρια να βρίσκονται παρέα σε διακοσμητικά χόρτα. Θα βρουν τσιμπούρια προσκολλημένα σε φυτά που αναπτύσσονται σε έδαφος καλυμμένο από σάπια φύλλα. Μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα για τον έλεγχο των κροτώνων στο γρασίδι που αφήνετε να αναπτυχθούν ψηλά για την προστασία των μελισσών και των πεταλούδων.

Ο κύριος λόγος που τα κοτόπουλα δεν τρώνε πολλά τσιμπούρια στην αυλή σας είναι ότι πιθανότατα δεν έχετε πολλά τσιμπούρια στην αυλή σας. Αλλά κάνουν εξαιρετική δουλειά για να απαλλαγούν από τα τσιμπούρια που κάνετε εσείς.

Μπορούν τα κοτόπουλα να νοσήσουν από τη νόσο του Lyme τρώγοντας τσιμπούρια;

Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα σχετικά με την απάντηση στο εάν τα κοτόπουλα μπορούν να νοσήσουν από τη νόσο του Lyme τρώγοντας τσιμπούρια.

Πρώτα τα καλά νέα: Τα κοτόπουλα δεν προσβάλλονται ποτέ από τη νόσο του Lyme τρώγοντας τσιμπούρια.

Για να μεταδοθεί το παθογόνο που προκαλεί τη νόσο του Lyme σε έναν νέο ξενιστή, ένα τσιμπούρι πρέπει να παραμείνει προσκολλημένο στο δέρμα για 36 έως 48 ώρες.

τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια, τι ζωύφια τρώνε τα κοτόπουλα

Κανένα τσιμπούρι που τρώει ένα κοτόπουλο δεν θα μπορεί να προσκολληθεί στην σοδειά ή στο στομάχι του κοτόπουλου και κάθε τσιμπούρι που τρώει ένα κοτόπουλο θα αφομοιωθεί πολύ πριν έρθει αρκετή επαφή με το κοτόπουλο για να αφομοιώσει την ασθένεια. Ακόμα κι αν το Borrelia burgdorferi τα βακτήρια που προκαλούν τη νόσο του Lyme δεν αφομοιώνονται πλήρως στο στομάχι του κοτόπουλου, ανακάλυψαν οι επιστήμονεςπιέζονται τόσο πολύ από την οξύτητα του στομάχου που δεν είναι πλέον μολυσματικά.

Τώρα τα κακά νέα: Τα κοτόπουλα μπορεί να νοσήσουν από τη νόσο του Lyme όταν τα τσιμπούρια κολλήσουν πάνω τους και τα φάνε. Αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν έχετε ήδη ένα άρρωστο κοτόπουλο.

Τα κοτόπουλα καθαρίζουν τα φτερά τους για να απομακρύνουν τα έντομα. Θα ραμφίσουν άλλα κοτόπουλα όταν δουν ένα άκαρι ή τσιμπούρι που το άλλο κοτόπουλο δεν μπορεί να φτάσει από μόνο του.

Εάν έχετε ένα μόνο κοτόπουλο που δεν αισθάνεται καλά, είναι κατανοητό ότι θα μπορούσε να προσβληθεί από τη νόσο του Lyme από ένα τσιμπούρι που συνάντησε σε ψηλό γρασίδι στην ιδιοκτησία σας. Αλλά αυτή είναι μια πολύ πιο κοινή κατάσταση με σπουργίτια με χρυσαφένιο στέμμα, juncos με σκούρα μάτια και βελανιδιές (περισσότερες από μία βελανιδιές, το πουλί). Είναι σπουργίτια με χρυσόστεφανο, λένε οι ερευνητές, που στην πραγματικότητα μεταδίδουν την ασθένεια σε άλλα ζώα και ανθρώπους.

Ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες κοτόπουλων για κατανάλωση κροτώνων;

Το καλύτερο κοτόπουλο για να τρώτε τσιμπούρια είναι η γκινέα.

οι κότες τρώνε τσιμπούρια, οι γκινέα τρώνε περισσότερα τσιμπούρια από τα κοτόπουλα

«Περιμένετε», μπορεί να αντιταχθείτε, «η γουινέα δεν είναι κοτόπουλο». Θα είχες δίκιο. Αλλά οι γκινέα τρώνε ακόμη περισσότερα τσιμπούρια από τα κοτόπουλα.

Εάν δεν θέλετε γκινιές στην αυλή σας, αλλά θέλετε ακόμα καλό έλεγχο παρασίτων και κροτώνων, αναζητήστε ράτσες κοτόπουλου που είναι οι καταλληλότερες για αναζήτηση τροφής. Όλα τα κοτόπουλα τρώνε τσιμπούρια και έντομα, αλλά ορισμένες ράτσες είναι καλύτερες στο να βρίσκουν και να τρώνε τσιμπούρια από άλλες.

Από τις κοινές ποικιλίες των κοτόπουλων της αυλής, τα κοτόπουλα Dominique, Hamburg και Leghorn είναι τα καλύτερα «τρώγων πλασμάτων». Καταβροχθίζουν τόσο τα τσιμπούρια όσο και τα παράσιτα των εντόμων με κάθε ευκαιρία.

Όλα τα κοτόπουλα όμως τρώνε τσιμπούρια. Με έναν στρατό από κοτόπουλα στο πλευρό σας, υπάρχει μόνο πολύ μικρή πιθανότητα να σας τσιμπήσει ένα τσιμπούρι οπουδήποτε βρίσκονται σε περιπολία.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε σπρέι για ζωύφια, κρατήστε το γρασίδι κοντό και αφήστε τα κοτόπουλα σας να αναζητήσουν τροφή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για άλλες ιδέες σχετικά με το να κρατάτε φυσικά τα τσιμπούρια έξω από την αυλή σας, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Χρησιμοποιείτε κοτόπουλα για να ελέγξετε τα τσιμπούρια στην αυλή σας; Ποιο είναι το καλύτερο κοτόπουλο για να τρώτε τσιμπούρια; Ενημερώστε με παρακάτω!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!


Schreibe einen Kommentar