Τα οφέλη από την είσοδο σε χωριά συνταξιούχων

11
Τα οφέλη από την είσοδο σε χωριά συνταξιούχων

Μπορεί να έχετε ακούσει για συνταξιοδοτικά χωριά, αλλά δεν είστε σίγουροι αν είναι κατάλληλα για εσάς. Προσφέρουν μια ποικιλία πλεονεκτημάτων που μπορούν να κάνουν τα έτη συνταξιοδότησής σας πιο ευχάριστα. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το να μπείτε σε ένα χωριό συνταξιούχων μπορεί να είναι η καλύτερη απόφαση που έχετε πάρει ποτέ!

1. Τα συνταξιοδοτικά χωριά παρέχουν μια αίσθηση κοινότητας.

Οι άνθρωποι στα χωριά των συνταξιούχων είναι όλοι συνταξιούχοι, επομένως έχουν πολύ χρόνο να κοινωνικοποιηθούν. Είναι εύκολο να κάνεις φίλους σε αυτά τα μέρη γιατί όλοι έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα και τρόπο ζωής. Επιπλέον, οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους χωρίς να ανησυχούν για τις επαγγελματικές ή οικογενειακές τους ευθύνες. Αυτό τους επιτρέπει περισσότερη ελευθερία από ποτέ!

Το να κάνετε δραστηριότητες όπως το βράδυ του μπίνγκο κάθε εβδομάδα βοηθά τους κατοίκους να παραμένουν ενεργοί και αφοσιωμένοι. Παρέχει επίσης μια ευκαιρία για διασκεδαστικούς διαγωνισμούς μεταξύ γειτόνων που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους (όπως δείπνα potluck).

ο πολυτελή συνταξιοδοτικά χωριά στο Μπρίσμπεϊν έχουν προγραμματισμένες πολλές κοινωνικές δραστηριότητες κάθε μέρα. Μπορείτε να βρείτε κάτι της αρεσκείας σας.

Ηλικιωμένοι που παίζουν χαρτιά

2. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω για να σας βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Τα χωριά συνταξιούχων έχουν 24ωρο προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει με βασικές εργασίες συντήρησης του σπιτιού, όπως αλλαγή λαμπτήρων ή επισκευή σπασμένων συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πάντα κάποιος κοντά όταν κάτι πάει στραβά και χρειάζεστε βοήθεια!

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους ζουν μόνοι τους και θέλουν ακόμα κάποια ανεξαρτησία, ενώ γνωρίζουν ότι οι ανάγκες τους θα ληφθούν υπόψη εάν συμβεί οτιδήποτε στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση προσοχή από έναν γιατρό (ή ακόμα και να αγοράσετε είδη παντοπωλείου).

Εκτός από το ότι έχουν επί τόπου φύλακες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών, οι κάτοικοι δέχονται επίσης τακτικές επισκέψεις από νοσοκόμες που τους ελέγχουν περιοδικά καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί αυτοί μην αισθάνεστε απομονωμένοι ή ξεχαστεί από το κοινωνικό σύνολο, κάτι που συμβαίνει συχνά μετά την ηλικία συνταξιοδότησης.

3. Διαθέτουν ποικιλία εγκαταστάσεων και ανέσεων.

Τα Retirement Villages προσφέρουν πολλές ανέσεις για να σας κρατήσουν απασχολημένους. Μπορείτε να επιλέξετε από πισίνες, γυμναστήρια, γήπεδα τένις ή ακόμα και μπόουλινγκ!

Υπάρχουν επίσης κοινωνικές εκδηλώσεις όπως βραδιές μπίνγκο που συγκεντρώνουν τους κατοίκους για κάποιο διασκεδαστικό διαγωνισμό κάθε εβδομάδα. Αυτό τους βοηθά να παραμείνουν ενεργοί ενώ διασκεδάζουν μαζί με τους γείτονές τους.

Ηλικιωμένοι που κολυμπούν σε μια πισίνα

4. Διατηρούνται καλά.

Το Retirement Villages φροντίζει για τη συντήρηση για εσάς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αυλή ή το καθάρισμα του σπιτιού σας! Όλα γίνονται από επαγγελματίες που ξέρουν τι κάνουν.

Αυτό εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια για να απολαύσετε δραστηριότητες σε κοινότητες συνταξιούχων, όπως γυμναστήρια σε πισίνες με διαθέσιμα μαθήματα όπως γιόγκα ή pilates (σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα). Σε αυτά τα γήπεδα τένις, οι κάτοικοι παίζουν με άλλους συνταξιούχους στην ηλικιακή τους ομάδα.

5. Τα συνταξιοδοτικά χωριά είναι οικονομικά.

Σε σύγκριση με την πληρωμή για ένα οίκο ευγηρίας, οι αμοιβές του χωριού συνταξιοδότησης είναι πιο προσιτές. Ορισμένα μπορούν ακόμη και να καλύπτονται από το Medicaid σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα οφέλη αυτού του είδους του τρόπου ζωής.

Πολλά συνταξιοδοτικά χωριά έχουν μειωμένη τιμολόγηση, επομένως πληρώνετε μόνο για τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Έτσι, για παράδειγμα, εάν δεν θέλετε ή χρειάζεστε βοήθεια με τα παντοπωλεία σας, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για αυτήν την υπηρεσία.

Ανώτερος στο τηλέφωνο

6. Τα συνταξιοδοτικά χωριά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για συρρίκνωση.

Όταν μετακομίζετε σε ένα χωριό συνταξιούχων, δεν χρειάζεται να φέρετε όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντά σας μαζί σας! Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα χωριά συνταξιούχων έρχονται επιπλωμένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μαζέψετε ό,τι θέλετε να πάρετε μαζί σας και να αφήσετε τα υπόλοιπα πίσω σας.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ψάχνετε για μια νέα αρχή και θέλετε να απαλλαγείτε από κάποια επιπλέον πράγματα που καταλαμβάνουν χώρο στο σπίτι σας.

Επιπλέον, με τη μείωση του μεγέθους, θα ελευθερώσετε λίγο επιπλέον χώρο στο σπίτι σας που μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ή ως χώρο γραφείου.

Schreibe einen Kommentar