Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός τοίχου αντιστήριξης με εξωραϊσμό

14
Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός τοίχου αντιστήριξης με εξωραϊσμό

Οι πιθανότητες είναι μεγάλες ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς σας, αλλά δεν τα προσέχετε ποτέ. Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία είναι μόνο λίγες τοποθεσίες που συχνά έχουν κάποιου είδους τοίχο αντιστήριξης. Συμπληρώνουν τον εξωραϊσμό όπου κι αν εμφανίζονται ενώ παράλληλα εκτελούν πολλές ζωτικές λειτουργίες.

Αυτό το άρθρο είναι ένα αστάρι για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τοίχους αντιστήριξης. Η πρώτη ενότητα εξηγεί τι ακριβώς είναι ένας τοίχος αντιστήριξης. Το δεύτερο σάς βοηθά να προσδιορίσετε εάν το ακίνητό σας θα μπορούσε να ωφεληθεί από το να το έχετε. Τέλος, η τελευταία ενότητα περιγράφει εν συντομία ορισμένες από τις επιλογές σχεδίασης που έχετε στη διάθεσή σας. Ας αρχίσουμε!

1. Λειτουργίες ενός τοίχου αντιστήριξης

Πλέον οι τοίχοι αντιστήριξης χρησιμεύουν για την παροχή πρόσθετης στήριξης όπου μπορεί να χρειαστεί για να αποτρέψετε τη γη κάτω από το ακίνητό σας από την κατηφόρα λόγω διάβρωσης. Στον πυρήνα τους υπάρχουν τοίχοι αντιστήριξης για την καταπολέμηση της βαρύτητας. Αυτό σημαίνει ότι η πλευρική δύναμη της κλίσης πρέπει να αντισταθμιστεί από τη σχεδίαση του τοίχου αντιστήριξής σας για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Τούτου λεχθέντος, οι τοίχοι αντιστήριξης μπορούν επίσης να εξυπηρετήσουν πρόσθετες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ανθρωπότητα τα έχει χρησιμοποιήσει εδώ και αιώνες για να δημιουργήσει χρήσιμη γη σε περιοχές όπου κατά τα άλλα είναι πολύ απότομη για να υπάρχει. Οι βεράντες που κατασκευάστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του τύπου τοίχου αντιστήριξης. Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονοι αγρότες στην περιοχή Sacred Valley του Περού εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Andinas, ή τα πεζούλια της περιοχής, για να παράγουν τη σοδειά τους. Εάν σας αρέσει η κηπουρική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοίχους αντιστήριξης με τον ίδιο τρόπο (σε πολύ μικρότερη κλίμακα, φυσικά).

Οι τοίχοι αντιστήριξης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της απορροής του νερού. Ο τοίχος επιβραδύνει τη ροή του βρόχινου νερού, κρατώντας το μολυσμένο νερό έξω από τα κοντινά ποτάμια ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει ένα σύστημα κηπουρικής ή φροντίδας γκαζόν. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα „διψασμένο“ σχέδιο εάν σας ενδιαφέρει αυτή η λειτουργικότητα.

Τέλος, πολλοί τοίχοι αντιστήριξης διπλασιάζονται ως υπαίθριοι χώροι καθιστικού. Οι ιδιαιτερότητες εξαρτώνται από το σχέδιο που θα επιλέξετε και σχεδόν κανείς δεν κατασκευάζει τοίχο αντιστήριξης για επιπλέον καθίσματα. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες τα βρίσκουν βολικά μέρη για να καθίσετε και να συνομιλήσετε μόλις σηκωθούν.

2. Πώς ξέρετε ότι χρειάζεστε έναν τοίχο αντιστήριξης

Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που υποδηλώνουν ότι μπορεί να χρειαστείτε έναν τοίχο αντιστήριξης. Το πρώτο είναι εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε σημαντική διάβρωση σε κατηφόρα. Η οικοδόμηση ενός τοίχου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την κλίση του ακινήτου σας, συγκρατώντας ταυτόχρονα το χώμα, εμποδίζοντάς το να μετατοπιστεί.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από έναν τοίχο αντιστήριξης εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε κατηφόρα από μια γραμμή ρήγματος εδάφους. Σε έναν σεισμό, η γη συνήθως γλιστρά μακριά από τις γραμμές ρηγμάτων στην περιοχή. Εάν το ακίνητό σας βρίσκεται σε κατηφόρα από μια τέτοια γραμμή ρήγματος, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια διάβρωση ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με αυτό. Ένας επαγγελματίας τοπίου μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένας τοίχος αντιστήριξης είναι η σωστή επιλογή για την ηρεμία σας.

Τέλος, ένας τοίχος αντιστήριξης είναι μια βιώσιμη λύση εάν η θεμελίωση του σπιτιού σας απειλείται από έναν ολισθαίνοντα λόφο. Εάν συμβαίνει αυτό, η διάβρωση μπορεί ενδεχομένως να βλάψει τα ίδια τα θεμέλια του σπιτιού σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το έδαφος γύρω από μια κατηφορική βάση ξεπλένεται ή εάν η διάβρωση συμπυκνώνει ένα θεμέλιο που βρίσκεται πιο ανηφορικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατασκευή και η συντήρηση ενός τοίχου αντιστήριξης είναι από τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει μια επαγγελματική εταιρεία εξωραϊσμού.

3. Επιλογές σχεδίασης τοίχων αντιστήριξης

Ακατάλληλα τοποθετημένοι τοίχοι αντιστήριξης μπορεί να γέρνει, να διογκωθεί ή να ραγίσει, συνήθως λόγω σχεδιασμού που δεν είναι αρκετά ισχυρός για τον επιδιωκόμενο σκοπό ή έλλειψης επαρκούς αποστράγγισης. Εάν ζείτε σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία, η αποχέτευση θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που συζητούνται με τον ανάδοχό σας. Μπορεί να προσθέσει λίγο περισσότερο στον τελικό λογαριασμό σας, αλλά είναι πολύ φθηνότερο από το να προσπαθήσετε να διορθώσετε τη ζημιά που προκαλείται από μια διαρροή.

Όσον αφορά τα υλικά, έχετε τρεις βασικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε. Η ξυλεία είναι η φθηνότερη επιλογή, γενικά κοστίζει περίπου 15 $ ανά τετραγωνικό πόδι. Ωστόσο, η ξυλεία δεν είναι αδιάβροχο υλικό. Εάν ο τοίχος σας είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε υγρασία, το νερό θα διεισδύσει στα θεμέλια του τοίχου και θα αποδυναμώσει την ξυλεία.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε περίπου 20 $ ανά τετραγωνικό πόδι, μπορείτε να το αναβαθμίσετε σε έναν τοίχο κατασκευασμένο από αλληλένδετα μπλοκ ή χυμένο σκυρόδεμα. Εάν το σπίτι σας έχει μια μοντέρνα αισθητική, αυτή η βιομηχανική εμφάνιση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα ωραίο κομπλιμέντο και στη διακόσμησή σας.

Τέλος, οι τοίχοι αντιστήριξης από φυσική πέτρα είναι η premium επιλογή. Κοστίζουν περίπου 25 $ ανά τετραγωνικό πόδι, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι προσφέρουν επίσης την πιο οπτική έλξη.

Ανεξάρτητα από το υλικό και το σχέδιο που θα επιλέξετε, είναι καλύτερο προσλάβετε επαγγελματίες τοπιολόγους με εμπειρία στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης για να χειριστεί την εργασία. Ένας έμπειρος επαγγελματίας μειώνει τον κίνδυνο να καταλήξετε σε μια μηχανική καταστροφή, όπως μια πλημμύρα λάσπης και πέτρας που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του σπιτιού σας.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πάτε με όποιον χρησιμοποιείτε για την καθημερινή συντήρηση του γκαζόν, αλλά οι τοίχοι αντιστήριξης είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο. Διαλέξτε έναν ειδικό και απολαύστε έναν τοίχο αντιστήριξης ικανό να σταθεί απέναντι σε ό,τι του ρίξει η Μητέρα Φύση!

Vancouver Landscaper

BUR-HAN Φροντίδα κήπου και γκαζόν
2110 Front St, North Vancouver, BC V7H 1A3
(604) 706-1362
https://bur-han.ca/

Schreibe einen Kommentar