Τα προβλήματα με τα φυτοφάρμακα – Earth911

13
Τα προβλήματα με τα φυτοφάρμακα – Earth911

Καθώς αρχίσαμε συλλογικά να εξετάζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας, την πιθανότητα διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού για είδη παντοπωλείου είχε πολλούς ανθρώπους να σκέφτονται για πρώτη φορά έναν λαχανόκηπο. Οι έμπειροι κηπουροί έχουν ήδη ισχυρές απόψεις σχετικά με -καλά, όλα στην πραγματικότητα- αλλά κυρίως για το αν θα χρησιμοποιηθούν φυτοφάρμακα.

Αλλά οι αρχάριοι κηπουρικής μπορεί να μπερδευτούν. Γιατί δεν σκοτώνετε παράσιτα; Αν αναρωτιέστε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των φυτοφαρμάκων, εδώ είναι το primer σας.

Τι είναι τα φυτοφάρμακα;

Τεχνικά, οτιδήποτε σκοτώνει παράσιτα είναι φυτοφάρμακο. Παράσιτα είναι κάθε ζωντανό ον που παρεμβαίνει στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για την αποφυγή τσιμπημάτων από ζωύφια, την εξάλειψη των ζωυφίων και των μικρών ζώων από τα σπίτια μας και την προστασία των καλλιεργειών – τη χρήση που μας ενδιαφέρει εδώ.

Γενικά, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο φυτοφάρμακο, αναφέρονται σε συνθετικά παρασκευασμένες χημικές ουσίες που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα. Ορισμένα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως χημικά όπλα κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, στη συνέχεια επαναχρησιμοποιήθηκε για τη γεωργία. Πιο πρόσφατα, οι ερευνητές το έκαναν κοίταξε στη φύσητροποποιώντας τις χημικές δομές των φυσικών χημικών όπως νικοτενοειδή για να γίνουν πιο δυνατοί.

Υπάρχουν ορισμένες ασφαλέστερες χημικές επιλογές για την αντιμετώπιση των παρασίτων. Πολλοί κηπουροί στο σπίτι φτιάχνουν τα δικά τους φυσικά φυτοφάρμακα με λευκό ξύδι ή αιθέρια έλαια. Υπάρχουν επίσης ορισμένα εμπορικά φυτοφάρμακα που προέρχονται από ζυμωμένα εδάφη που είναι πιστοποιημένα από το Ινστιτούτο Επιθεώρησης Οργανικών Υλικών (OMRI) για χρήση σε βιολογικούς κήπους.

Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, εστιάζουμε στα εμπορικά, συνθετικά χημικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την κηπουρική.

Πλεονεκτήματα των φυτοφαρμάκων

Μαζί με την ανάπτυξη ποικιλιών σπόρων υψηλής απόδοσης, τις προηγμένες τεχνολογίες στην άρδευση και τα θερμοκήπια και την ανάπτυξη συνθετικών λιπασμάτων, τα φυτοφάρμακα έχουν συμβάλει στην τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών. Τα φυτοφάρμακα έχουν βελτιώσει την επισιτιστική ασφάλεια αυξάνοντας γενικά την παραγωγή και σχεδόν εξαλείφοντας τις καταστροφικές αποτυχίες των καλλιεργειών. Αυτό, με τη σειρά του, έχει σώσει πολλούς αγρότες από τη χρεοκοπία. Είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με τέτοια αποτελέσματα.

Προβλήματα με τα φυτοφάρμακα

Τα μειονεκτήματα των φυτοφαρμάκων δεν είναι πάντα άμεσα εμφανή, γεγονός που κάνει αυτές τις χημικές ουσίες πιο εύκολο να αγνοηθούν. Δεν είναι όμως ασήμαντα. Η ευρεία χρήση φυτοφαρμάκων είναι προβληματική για πολλούς λόγους.

Τοξικός

Προφανώς, οι χημικές ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν πράγματα είναι τοξικές.

Πολλά κοινά φυτοφάρμακα σχετίζονται χημικά με νευρικό αέριο. ο κίνδυνος χρήσης φυτοφαρμάκου εξαρτάται από το επίπεδο τοξικότητάς του και το επίπεδο έκθεσης. Η έκθεση σε μικρή ποσότητα ενός ιδιαίτερα τοξικού φυτοφαρμάκου μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αλλά η μακροχρόνια έκθεση σε μεγάλες ποσότητες ενός λιγότερο τοξικού φυτοφαρμάκου μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην υγεία. Και στις δύο περιπτώσεις, η τήρηση των οδηγιών εφαρμογής και η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τον χρήστη.

Ρυπογόνα

Οι προσεκτικές διαδικασίες χειρισμού μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο του κηπουρού, αλλά η εφαρμογή φυτοφαρμάκων στον κήπο απελευθερώνει αυτές τις χημικές ουσίες στο περιβάλλον. Και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για άλλα πλάσματα.

Ακόμη και τα υποτιθέμενα ασφαλέστερα φυτοφάρμακα στα οποία «στοχεύουν» τα έντομα μπορεί να είναι επικίνδυνα θηλαστικά. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων μπορούν να παραμείνουν στις επεξεργασμένες επιφάνειες όπου τα κατοικίδια μπορούν να τα καταναλώσουν. Τα δολώματα εξωτερικού χώρου για τρωκτικά καθώς και πολλά δολώματα γυμνοσάλιαγκων και σαλιγκαριών είναι εξίσου ελκυστικά και εξίσου τοξικά για τα κατοικίδια ζώα.

Πριν από είκοσι χρόνια, το USDA υπολόγιζε ότι έως και 50 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να πίνουν από αυτό υπόγεια ύδατα μολυσμένα με φυτοφάρμακα. Πιο πρόσφατα, έχει υπολογιστεί ότι περισσότερα από 90% των ΑμερικανώνΤα σώματα περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Οι αγρότες των ΗΠΑ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες χημικών ουσιών ετησίως, χρόνια μετά από ένα Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου ανασκόπηση κατέληξε, «σε τρέχουσες εκθέσεις τα φυτοφάρμακα επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία».

Ατελέσφορος

Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τα ζωύφια πολύ αποτελεσματικά. Αλλά έχουν τα ίδια προβλήματα με τα αντιβιοτικά – η υπερβολική χρήση ενθαρρύνει την αντίσταση. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερη χρήση και πιο ισχυρές τοξίνες. Και, ακριβώς όπως τα αντιβιοτικά στο ανθρώπινο σώμα που σκοτώνουν τα υγιή βακτήρια καθώς και τη μόλυνση, τα φυτοφάρμακα μπορούν να εκμηδενίσουν ολόκληρα οικοσυστήματα.

Επειδή τα φυτοφάρμακα δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ «καλών» και «κακών» ζωυφίων, σκοτώνουν τις πεταλούδες, επικονιαστέςκαι άλλα ωφέλιμα έντομα. Επίσης βλάπτουν μεταναστευτικά πουλιά που τρέφονται φυσικά με παράσιτα έντομα. Αυτή η παράπλευρη ζημία μπορεί να αφήσει τις καλλιέργειες και τα φυσικά συστήματα ευάλωτα σε περαιτέρω θήρευση από παράσιτα.

Τι μπορείς να κάνεις?

Όταν ψωνίζετε, μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά.

Στον δικό σας κήπο, μπορείτε να καλλιεργήσετε βιολογικά. Να θυμάστε ότι ένας κήπος δεν πρέπει να είναι χωρίς σφάλματα. Τα υγιή φυτά μπορούν να επιβιώσουν από μερικές πεινασμένες κάμπιες. Οι βιολογικοί κηπουροί κατανοούν ότι όταν τα παράσιτα πολλαπλασιάζονται σε επιζήμια επίπεδα, συνήθως υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα και υπάρχουν πολλές στρατηγικές για τη μείωση των επιπτώσεών τους. Προσδιορίστε το παράσιτο και μάθετε τις συνήθειές του πριν πιάσετε το μπουκάλι ψεκασμού.

Περιστασιακά, ακόμη και οι βιολογικοί κηπουροί πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιλογή να χάσουν ένα φυτό (ή μια καλλιέργεια) ή να καταφύγουν σε μια εφάπαξ, κατευθυνόμενη εφαρμογή φυτοφαρμάκου. Αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθείται από ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων (IPM) κηπουροί. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να βασιστείτε σε φυτοφάρμακα, δεν πρέπει ποτέ να είναι η πρώτη σας απάντηση σε ένα πρόβλημα στον κήπο.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020, αυτό το άρθρο ενημερώθηκε τον Μάρτιο του 2022.

Schreibe einen Kommentar