Τι είναι τα SARM και τα οφέλη του για την υγεία;

0
Τι είναι τα SARM και τα οφέλη του για την υγεία;

Τα SARM, γνωστά και ως Επιλεκτικοί Διαμορφωτές Υποδοχέων Ανδρογόνων, είναι μια χημική ουσία που αναπτύχθηκε για τη θεραπεία διαταραχών που είχαν προηγουμένως θεραπευθεί με AAS (αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή). Μόνο μερικά SARM έχουν περάσει κλινικές μελέτες θεραπείας υποκατάστασης τεστοστερόνης.

Όταν τα SARM δεσμεύονται σε έναν υποδοχέα, αποδεικνύεται υπερτροφική και αναβολική δράση στα οστά και στους μυς. Είναι εξαιρετικό για θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης, θεραπεία μυϊκής απώλειας και θεραπεία οστεοπόρωσης.

Τα SARM είναι ωφέλιμα για τους bodybuilders στην αύξηση της μυϊκής μάζας, της οστικής πυκνότητας και της απώλειας λίπους, ενώ αποφεύγουν πολυάριθμες ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως η κατακράτηση νερού και οι αλλαγές που σχετίζονται με τα οιστρογόνα.

Μπορεί να αυξήσει επιτυχώς τους μυς χωρίς να δημιουργήσει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις λόγω της αναλογίας αναβολικών προς ανδρογόνων 10:1. Είναι επίσης αναγνωρισμένα για υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν.

Πώς διαφέρουν από τα στεροειδή;

Τα αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή συγκρίνονται συχνά με εκλεκτικούς ρυθμιστές υποδοχέων ανδρογόνων (SARMs). Η τρενβολόνη και η τεστοστερόνη είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση της μυϊκής ανάπτυξης, αλλά μπορούν επίσης να έχουν πολλές αρνητικές παρενέργειες.

Σε σύγκριση με τα στεροειδή, τα SARM χρησιμοποιούν διαφορετικό μηχανισμό. Παρέχουν τα ίδια οφέλη χωρίς τις αρνητικές συνέπειες. Δεν σημαίνει ότι τα SARM δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Η σοβαρότητα και η ένταση, από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικά χαμηλότερες. Τα SARM έχουν μερικές δυσμενείς επιπτώσεις, όπως ναυτία και χαμηλά επίπεδα ορμονών, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των στεροειδών.

Ορισμένα SARMs έχει αποδειχθεί ότι μιμούνται τις αναβολικές επιδράσεις των στεροειδών. Το S-23 και η Τεστολόνη είναι ενώσεις που μοιάζουν με στεροειδή. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η στοίβαξη στεροειδών και SARM τους βοηθά να αναρρώσουν καλύτερα και γρηγορότερα.

Πλεονεκτήματα των SARM

Τα SARM πιστεύεται ότι είναι μη τοξικά για το ανθρώπινο ήπαρ και ότι έχουν μικρή επίδραση στην αρτηριακή πίεση. Ως αποτέλεσμα, δεν απαιτείται πλέον η ανάγκη για βοήθεια στον κύκλο και για προφόρτωση συμπληρωμάτων. Σε σύγκριση με τον τυπικό κύκλο AAS/Ph, ο κύκλος SARMs είναι επίσης λιγότερο δαπανηρός.

LGD 4033. Παίζει κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο και την ανάπτυξη του ανοσολογικού και αναπαραγωγικού συστήματος του σώματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας διόγκωσης. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται να το χρησιμοποιούν οι bodybuilders και οι φανατικοί της φυσικής κατάστασης.

ΜΚ677. Είναι επίσης γνωστό ως εκκριταγωγό της αυξητικής ορμόνης, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης και του IGF-1 στο σώμα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη όρεξη και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου. Με τον καιρό, θα παρατηρήσετε ότι αναρρώνετε πιο γρήγορα, χάνετε σωματικό λίπος και αυξάνετε την άπαχη μυϊκή μάζα του σώματός σας. Δεν είναι κατασταλτικό. Έτσι, είναι απολύτως ασφαλές στη χρήση.

SR9009 και GW501516. Και τα δύο είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους και στην ενίσχυση της αντοχής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή γιατί δεν είναι ορμονικά.

S-4. Οι φαρμακευτικές εταιρείες αναμένουν ότι αυτή η κατηγορία SARM μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία προβλημάτων του προστάτη. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία γυμναστικής για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν δύναμη και να χτίσουν άπαχη μυϊκή μάζα. Η τυπική ημερήσια δόση κυμαίνεται από 25 έως 100 mg.

LGD4033. Αυτό βρίσκεται ακόμα σε κλινικές μελέτες, αλλά πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της μυϊκής ατροφίας. Είναι επίσης ευεργετικό για τους μαλακούς ιστούς, υγεία των οστών, και αρθρώσεις. Αρέσει στους αθλητές γιατί τους βοηθά να αναπτύξουν άλιπη μυϊκή μάζα ακόμα και με ημερήσια πρόσληψη 5 έως 20 mg.

MK2866. Δοκιμάζεται στην κλινική για μυϊκή απώλεια και υγεία των οστών. Οι αθλητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν άπαχους μύες, να αυξήσουν τη δύναμη και να επιδιορθώσουν τις αρθρώσεις. Η ημερήσια δόση θα κυμαίνεται από 20 έως 25 mg.

RAD140. Η χρήση αναβολικών ορμονών στη θεραπεία υποκατάστασης αναμένεται να αντικατασταθεί από αυτήν την κατηγορία. Είναι το πιο ισχυρό από τα τρία και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της δύναμης, της άπαχης μυϊκής μάζας και της υγείας των οστών. Η ημερήσια δόση είναι συνήθως μεταξύ 10 και 20 mg.

Το ισχυρότερο στα SARM

Όταν πρόκειται να προσδιορίσετε ποιο από τα SARM είναι το πιο ισχυρό, διάφοροι άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές ιδέες. Τα YK-11, RED-140 και S23 είναι τα πιο ισχυρά της ομάδας. Λόγω της υψηλής αναβολικής τους δραστηριότητας, είναι γνωστό ότι παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επίσης δεν έχουν αρνητικές παρενέργειες. Το περισσότερο που θα υποβληθείτε είναι η καταστολή. Η ορμονική καταστολή, από την άλλη πλευρά, διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε σωστά το σώμα σας πριν αποφασίσετε για τη διάρκεια και τη δόση του κύκλου. Είναι απαραίτητο να έχετε θεραπεία μετά τον κύκλο (PCT) όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το S-4 (Andarine) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όρασης. Ως αποτέλεσμα, λάβετε ιατρική συμβουλή πριν το χρησιμοποιήσετε.

Τα SARM εξακολουθούν να ταξινομούνται ως ερευνητικές ενώσεις, επομένως ο τομέας παραμένει άναρχος. Υπάρχουν πολλά χαμηλής ποιότητας και ψεύτικα πράγματα παντού. Η χρήση παραποιημένων προϊόντων μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα που αγοράζετε προέρχονται από αξιόπιστη πηγή.

Τα SARM παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία. Εδώ είναι ένα δικτυακός τόπος όπου μπορείτε να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα SARM και τα πλεονεκτήματά τους. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ότι μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε και τα δύο πριν τα συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας. Εάν θέλετε να το δώσετε, φροντίστε πρώτα να συνομιλήσετε με το γιατρό σας.

Schreibe einen Kommentar