Το να ζεις το σημαντικό μερικές φορές σημαίνει να εγκαταλείπεις τα πράγματα – Ιστολόγιο Life Coaches

3
Το να ζεις το σημαντικό μερικές φορές σημαίνει να εγκαταλείπεις τα πράγματα – Ιστολόγιο Life Coaches

Την περασμένη εβδομάδα, ο διακομιστής του Life Coaches Blog στο Site5 χάλασε και γίναμε απρόσιτοι για λίγες μέρες. Προς τιμή τους, το Site5 ζήτησε συγγνώμη και έδωσε δωρεάν φιλοξενία μισού έτους για όλους τους ιστότοπους που επηρεάστηκαν.

Ενώ συνέβαινε αυτό, ήμουν στη Σαγκάη για ένα ταξίδι εργασίας και δεν μπορούσα να είμαι online για να ελέγξω για ενημερώσεις. Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου που μου έστειλαν μήνυμα για να ρωτήσουν για το τι συνέβη στο ιστολόγιο Life Coaches, το εκτιμώ.

Η ζωή μου αλλάζει τους τελευταίους μήνες, καθώς αισθάνθηκα ανικανοποίητη και σκεπτόμενη. Ερωτήσεις όπως? τι είναι πραγματικά σημαντικό για μένα; με τον περιορισμένο χρόνο και την ενέργεια που μου απομένει σε αυτόν τον πλανήτη, σε τι θέλω να το δεσμεύσω; και ; τι θα με έκανε πιο ευτυχισμένη; πέρασε από το κεφάλι μου.

Όσο περισσότερο το σκεφτόμουν, τόσο περισσότερο το Life Coaches Blog συντομεύτηκε. Δεν το μισώ, δεν θέλω να το εγκαταλείψω τελείως και δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να μεγαλώνω. Αλλά το LcB έχει γίνει πιο άσχετο για μένα και δεν μπορώ να το αρνηθώ.

Στο παρελθόν, μπορούσα να αφιερώσω πολλές ώρες στο LcB, αλλά δεν το θέλω πλέον. Αντί να βιάζομαι να στριμώξω τα πάντα στο πρόγραμμά μου, θέλω να έχω χρόνο να διαβάσω, να περάσω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, να επαναφορτιστώ. Αντί να μένω απασχολημένος όλη την ώρα, εύχομαι να υπήρχε περισσότερος χρόνος για να κάνω αυτό που ήθελα, θέλω να κάνω λιγότερα πράγματα, ώστε να μπορώ να κάνω τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία για μένα.

Και το πιο σημαντικό, θέλω να μιλήσω λιγότερο για την προσωπική ανάπτυξη και να κάνω περισσότερη προσωπική ανάπτυξη.

Η προσωπική ανάπτυξη έχει γίνει ένα είδος ψευδο-φιλοσοφίας για τη σύγχρονη εποχή. Ενώ υπόσχεται να εξηγήσει τα πάντα με x αριθμό εύκολων βημάτων, δεν μπορούν να εξηγηθούν όλα εύκολα και ούτε μια ψυχή δεν έχει όλες τις απαντήσεις.

Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα γιατί νιώθω αυτή την ανάγκη να εξορθολογήσω τη ζωή μου, να αφήσω τα εγκόσμια και μερικά όχι και τόσο κοσμικά πράγματα για να ελευθερώσω χρόνο και ενέργεια, γιατί νιώθω αυτή την ανάγκη να απελευθερώσω και να αφήσω περισσότερα δεσμεύσεις και να αναλάβει λιγότερα. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω, αλλά μέσα μου το νιώθω και νιώθω ότι είναι για το καλύτερο.

Τι θα σε έκανε πιο ευτυχισμένο;
Αυτό πραγματικά δεν θα ήταν μια ανάρτηση στο ιστολόγιο Life Coaches, αν δεν υπήρχε κάποιο life coaching, σωστά; 🙂

Εάν ο εξορθολογισμός της ζωής σας ακούγεται σαν κάτι που θα θέλατε να κάνετε, εδώ είναι μερικές προτάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στην πορεία.

1. Ξεκαθαρίστε τις αξίες σας

Τι είναι σημαντικό για εσάς στη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Η οικογένειά σας, η καριέρα ή η υγεία σας; Κάπου στη γραμμή, θα υπάρξει σύγκρουση, επομένως όσο πιο ξεκάθαροι είστε σχετικά με τις αξίες σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να κάνετε την κρίση σας ως προς το τι πρέπει να θυσιάσετε.

2. Απολύστε τη ζωή σας

Υπάρχουν παλιές δεσμεύσεις που σας τραβούν; Μπορεί να είναι οτιδήποτε. παλιά ρούχα, παλιά ραντεβού, αυτό το τηλεφώνημα που έπρεπε να είχες κάνει χρόνια πριν. Κλείστε το βρόχο αν εξακολουθεί να είναι σχετικό, αν όχι, αποφασίστε να το αφήσετε μια για πάντα.

3. Τι θα σε έκανε πιο ευτυχισμένο;

Είναι πιο χρήσιμο να σκέφτεστε την ευτυχία ως μια συνέχεια στην οποία ταξιδεύετε παρά ως ένα σταθερό σημείο στο οποίο πρέπει να φτάσετε και να σταματήσετε. Εάν έχετε κολλήσει να επιλέξετε ανάμεσα στο να κρέμεστε από κάτι και να το αφήσετε να φύγει, αναρωτηθείτε ποια επιλογή θα σας έκανε πιο ευτυχισμένους. Μην το συγχέετε με το ερώτημα ποια θα σας έδινε περισσότερη ευχαρίστηση, αλλά αντίθετα ποια επιλογή θα σας έδινε περισσότερη ευχαρίστηση και νόημα τώρα και στο μέλλον.

Το ιστολόγιο Life Coaches θα συνεχιστεί
Παρά το πώς μπορεί να ακούγεται, το Life Coaches Blog θα συνεχιστεί, αλλά με πιο αργό ρυθμό από πριν. Από την εμπειρία των τελευταίων μερικών αναρτήσεων, αυτό φαίνεται να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πιο καλά μελετημένων άρθρων, καθώς τώρα γράφω μόνο για αυτά για τα οποία πραγματικά, πραγματικά θέλω να γράψω.

Επομένως, είναι μια κατάσταση win-win, κερδίζεις επειδή διαβάζεις καλύτερα άρθρα και εγώ κερδίζω επειδή έχω χρόνο να ζήσω τη ζωή μου 🙂

Τα λέμε σύντομα.

Schreibe einen Kommentar