10 θεραπείες ανακούφισης με χρήση αιθέριων ελαίων

14
10 θεραπείες ανακούφισης με χρήση αιθέριων ελαίων

Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι υποφέρουν από ασθένειες όπως πονοκεφάλους, άγχος, αϋπνία, μύκητες στα νύχια, μικρά κοψίματα και πολλά άλλα. Η ανακούφιση έρχεται συνήθως με τη μορφή φαρμακευτικών προϊόντων ή, εναλλακτικά, αιθέριων ελαίων. Προερχόμενα από τη Μητέρα Γη, τα αιθέρια έλαια μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση πολύ γρήγορα, δημιουργώντας συχνά την επιθυμητή απόκριση μέσα σε λίγα λεπτά.

Εάν είστε νέοι στα αιθέρια έλαια, ξεκινήστε από μικρά. Πιο λιγο είναι περισσότερο. Δοκιμάστε να επιλέξετε ένα ή δύο λάδια ή να αντιμετωπίσετε μία ή δύο ασθένειες. Παρακάτω, περιγράφουμε τρεις διαφορετικές μεθόδους χρήσης καθώς και θεραπείες που χρησιμοποιούν τέσσερα ευέλικτα αιθέρια έλαια.

Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε ένα αντικείμενο μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, λαμβάνουμε μια μικρή προμήθεια που βοηθά στη χρηματοδότηση του Καταλόγου Ανακύκλωσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια

Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα, την ποιότητα του ελαίου και τις προσωπικές προτιμήσεις, τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τους τρεις παρακάτω τρόπους.

Εφαρμόζεται στο δέρμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εφαρμογής αιθέριων ελαίων στο δέρμα. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα και τα παιδιά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά με αυτή τη μέθοδο. Η χρήση ενός ελαίου μεταφοράς όπως η ελιά, το κουκούτσι σταφυλιού, το γλυκό αμύγδαλο ή το λάδι καρύδας είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αραιώσετε τα αιθέρια έλαια πριν τα εφαρμόσετε τοπικά. Μη χρησιμοποιείτε βούτυρο, μαργαρίνη ή προϊόντα που προέρχονται από πετρέλαιο ως έλαια μεταφοράς.

Τα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται συνήθως στα πόδια επειδή απορροφώνται καλά στο σώμα με αυτόν τον τρόπο. Το μασάζ στα πόδια βοηθά πρώτα στην αύξηση της κυκλοφορίας και συνεπώς στην αποτελεσματικότητα του λαδιού. Επίσης, μερικές φορές εφαρμόζονται στα αυτιά, το λαιμό, το μέτωπο, το στήθος ή άλλες πληγείσες περιοχές του σώματος. Μην βάζετε αιθέρια έλαια στα μάτια.

Γυναίκα που εισπνέει αιθέρια έλαια
Η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων δημιουργεί μια απόκριση στον εγκέφαλο και η εισπνοή τους είναι μια πολύ κοινή μέθοδος χρήσης. Πίστωση εικόνας: Image Point Fr / Shutterstock

Εισπνοή

Η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων δημιουργεί μια απόκριση στον εγκέφαλο και η εισπνοή τους είναι μια πολύ κοινή μέθοδος χρήσης. Μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου μπορούν να προστεθούν σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και να ψεκαστούν. Τα λάδια μπορούν να μυριστούν απευθείας από το μπουκάλι ή να προστεθούν σε μια ζεστή κομπρέσα και να εφαρμοστούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Μια ή δύο σταγόνες μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα μαντήλι, να τοποθετηθούν σε ένα μαξιλάρι, να προστεθούν σε ένα μπάνιο, να χρησιμοποιηθούν σε διαχύτη, ή προστίθεται σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ανάλογα με τον τύπο του λαδιού που χρησιμοποιείται, μπορεί να βοηθήσει στην απόσμηση, στη μείωση του στρες, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή στην πρόκληση ύπνου.

Κατάποση

Μερικοί άνθρωποι παίρνουν ορισμένα έλαια εσωτερικά, αν και δεν προορίζονται όλα τα λάδια για εσωτερική χρήση. Μόνο εσωτερικής ποιότητας (τροφής) Τα λάδια πρέπει να καταπίνονται, επομένως διαβάστε πρώτα το μπουκάλι. Εάν είναι αιθέριο έλαιο κατάλληλο για τρόφιμα, μερικές σταγόνες μπορούν να προστεθούν σε ένα ποτήρι νερό, να εφαρμοστούν απευθείας στη γλώσσα ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν γεύση στο φαγητό. Όταν λαμβάνετε λάδια, είναι καλύτερο να τα βάζετε σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία, καθώς τα πλαστικά δοχεία μπορεί να διασπαστούν από τα έλαια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να καταπιούν ακαθαρσίες.

Θεραπείες με 4 αιθέρια έλαια

1. Λεβάντα

Αυτό το λάδι έχει μια ηρεμιστική δράση, επομένως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσετε ύπνο και να μειώσετε το άγχος. Μπορεί να προστεθεί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό και να ψεκαστεί στο μαξιλάρι ή τα σεντόνια, να προστεθεί στο α διαχύτη πριν τον ύπνο, ή τρίβονται στο δέρμα στα αυτιά ή στα πόδια.

Το έλαιο λεβάντας είναι ένα αποτελεσματικό και φυσικό εντομοαπωθητικό. Βοηθά επίσης στην επούλωση του δέρματος από κοψίματα, εγκαύματα και ακμή και είναι χρήσιμο στην αφαίρεση θραυσμάτων.

  • Λύση #1: Ανακατέψτε το λάδι λεβάντας με ένα λάδι μεταφοράς και εφαρμόστε το τοπικά στο δέρμα.

2. Λεμόνι

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο λάδι που έχει μια μακρά λίστα χρήσεων. Το λεμόνι δυναμώνει, αναζωογονεί, αποτοξινώνει και απολυμαίνει. Χρησιμοποιείται συνήθως για την τόνωση της ενέργειας και τη βελτίωση της διανοητικής διαύγειας, γι‘ αυτό εφαρμόστε το στο δέρμα, εισπνεύστε το ή προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι εσωτερικής ποιότητας σε ένα ποτήρι νερό όταν το επίπεδο ενέργειάς σας πέσει. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία του άγχους, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με λεβάντα.

Μια άλλη κοινή χρήση του λαδιού λεμονιού είναι σε σπιτικά προϊόντα καθαρισμού. Το έλαιο λεμονιού επαινείται ευρέως για τις απολυμαντικές, απολιπαντικές και αποσμητικές του ιδιότητες.

  • Λύση #2: Προσθέστε μερικές σταγόνες στην τελευταία σας παρτίδα καθαριστικού ψεκασμού DIY, απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων, καθαριστικού φούρνου, σκόνης ρούχων ή βερνικιού επίπλων.

Έχει υπέροχο φυσικό άρωμα, σε αντίθεση με το συνθετικά αρώματα που χρησιμοποιούνται σε πολλά κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Αιθέριο έλαιο λεμονιού
Τα αιθέρια έλαια λεμονιού τονώνουν, αναζωογονούν, αποτοξινώνουν και απολυμαίνουν. Πίστωση εικόνας: Antonova Anna / Shutterstock

3. Μέντα

Αυτό το δημοφιλές αιθέριο έλαιο μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία καταστάσεων και έχει μια δυναμωτική και διευκρινιστική δράση. Το έλαιο μέντας βοηθά στη θεραπεία των πονοκεφάλων, στη φρεσκάδα της αναπνοής, στην καταπραϋντική πεπτική δυσλειτουργία και στην ανακούφιση των πονεμένων μυών. Είναι ένα αντιμικροβιακό, επομένως φτάνει στη βασική αιτία της κακοσμίας του στόματος και δεν την καλύπτει απλώς. Προσέξτε ότι το λάδι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε μερικούς ανθρώπους, γι‘ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε λάδι φορέα όταν το εφαρμόζετε.

  • Λύση #3: Για πονοκεφάλους, κάντε μασάζ με λίγο λάδι στους κροτάφους, το μέτωπο και τη βάση του λαιμού, προσέχοντας να αποφύγετε τα μάτια.
  • Λύση #4: Για να φρεσκάρετε την αναπνοή, προσθέστε μια σταγόνα λάδι στην οδοντόκρεμα ή ξεπλύνετε με μια σταγόνα λάδι σε λίγο νερό. Για στομαχικές διαταραχές, εισπνεύστε λίγο λάδι ή τρίψτε λίγο εξωτερικά στο στομάχι.
  • Λύση #5: Όταν θεραπεύετε τους πόνους των μυών, τρίψτε μια ή δύο σταγόνες λάδι στις πληγείσες περιοχές.

Έλαιο μέντας κατάλληλο για τρόφιμα μπορεί επίσης να προστεθεί στο φαγητό για να προσθέσει γεύση.

4. Λάδι δέντρου τσαγιού

Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει μια μακρά λίστα ιδιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της αντιβιοτικής, αντιμυκητιακής και αντισηπτικής. Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι εξαιρετικό για τη φυσική ελαχιστοποίηση μιας εστίας ακμής, καθώς και για τη θεραπεία πόδι αθλητή, μολύνσεις ζύμης, κονδυλώματα, κακοσμία του στόματος, πιτυρίδα, μύκητες νυχιών, ψείρες κεφαλής, δακτυλίτιδα και κοψίματα. Σημειώστε ότι αυτό το λάδι δεν πρέπει να λαμβάνεται εσωτερικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες, μωρά κάτω των 6 μηνών ή γυναίκες που θηλάζουν. Επειδή το λάδι έχει ισχυρές ιδιότητες, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος όταν εφαρμόζεται στη συμπυκνωμένη του μορφή, γι‘ αυτό σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι φορέα ή δοκιμάστε ένα μικρό κομμάτι δέρματος για να δείτε εάν έχετε αντίδραση.

  • Λύση #6: Για να αντιμετωπίσετε την ακμή, τον μύκητα των νυχιών, το πόδι του αθλητή, τη δακτυλίτιδα, τα κοψίματα ή τα κονδυλώματα, απλώστε απλώς μια ή δύο σταγόνες σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε στο δέρμα με μεγάλη προσοχή για να αποφύγετε τα μάτια. Εφαρμόστε ξανά μερικές φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
  • Λύση #7: Για να αντιμετωπίσετε μια μόλυνση ζύμης, προσθέστε μια ή δύο σταγόνες λάδι σε ένα λάδι φορέα και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές την ημέρα μέχρι να φύγει το πρόβλημα.
  • Λύση #8: Για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία του στόματος ή τα φλεγμονώδη ούλα, προσθέστε μια σταγόνα στην οδοντόκρεμα ή ξεπλύνετε με μια ή δύο σταγόνες λάδι σε λίγο νερό. Φροντίστε να μην καταπιείτε το λάδι τσαγιού και προσέξτε ότι θα έχει έντονη γεύση.
  • Λύση #9: Για τη θεραπεία των ψειρών, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Εφαρμόστε αρκετά για να καλύψετε όλα τα μαλλιά, ειδικά κοντά στις ρίζες των μαλλιών. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το μείγμα να παραμείνει στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το λάδι και στη συνέχεια προσπαθήστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας με ένα νυχτερινή χτένα για ψείρες. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές, καθώς αυτή η θεραπεία πιθανότατα θα σκοτώσει τα ζωύφια αλλά όχι απαραίτητα τα αυγά.
  • Λύση #10: Για να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα, προσθέστε λάδι δέντρου τσαγιού στο σαμπουάν σας, έτσι ώστε να είναι 1 προς 20 η αναλογία ελαίου τεϊόδεντρου προς σαμπουάν. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα και κρατήστε το μακριά από τα μάτια σας όταν αφρίζετε.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, αυτό το άρθρο ενημερώθηκε τον Μάρτιο του 2022.

Schreibe einen Kommentar