13 πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για την κηπουρική της πόλης

10
13 πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για την κηπουρική της πόλης

ναι είναι κήπος

Μπορεί να έχουν περάσει μόνο δύο εβδομάδες από την άνοιξη, αλλά η ζωντάνια του πλούσιου πράσινου και των λαμπερών ανθισμάτων είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Υπάρχει τεράστια δημιουργικότητα που επιδεικνύεται στις φυτεύσεις τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Είναι συγκινητικό να βλέπεις πόσο παθιασμένοι είναι οι άνθρωποι με τους χώρους πρασίνου τους. Κανένας χώρος δεν είναι πολύ μικρός ή άβολος για όσους είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν όμορφες περιοχές. Φυτεύσεις κοντέινερ όλων των μεγεθών, κουτιά παραθύρων, γλάστρες και δέντρα που αναπτύσσονται σε ασυνήθιστα μέρη καλωσορίζουν το βλέμμα σας από κάθε γωνιά του δρόμου, σε πεζοδρόμια και σκαλοπάτια.

Όσο όμορφη κι αν είναι, η κηπουρική σε μικροσκοπικούς χώρους έχει μοναδικές προκλήσεις. Πρέπει να κάνετε σωστά το σχέδιο, να επιλέξετε τα σωστά φυτά και να είστε σκόπιμοι για τον συντονισμό των χρωμάτων. Ενώ τέτοια λάθη μπορεί να περάσουν απαρατήρητα σε μεγάλους χώρους κηπουρικής, είναι εμφανή σε μικρούς κήπους.

13 Dos and Don’ts του City Gardening

1 Συνδυάστε συμπληρωματικά και αντίθετα χρώματα σε δοχεία για α εφέ εξοχικού κήπου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφυσήσετε μια πλούσια χρωματική παραλλαγή στον μικρό σας κήπο.

2 Μην πιέζετε όλες τις ποικιλίες φυτών στον μίνι κήπο σας.

3 Μην τοποθετείτε κανένα δοχείο με φυτά στο κατώφλι. Φαίνεται γεμάτο και ακατάστατο.

4 Χρησιμοποιήστε την περίμετρο και το πεζοδρόμιό σας. Ώριμη φύτευση δέντρων και θάμνων. Απλώς βάλτε τα φυτά σε δοχεία.

5 Για να δημιουργήσετε ένα εστιακό σημείο στα μεγαλύτερα μπουκάλια. Προσέξτε μόνο να μην καταλήξει να φαίνεται κολλώδες. Το γάντι της αλεπού είναι το επίκεντρο σε αυτόν τον κήπο, με τα λεπτά, γυμνά κλαδιά να εξαφανίζονται στο βάθος.

6 Φυτέψτε πολλά πολυετή φυτά εάν κάνετε κηπουρική σε μια μικρή μερίδα γης. Είναι όμορφα και χρειάζονται λίγη συντήρηση.

Brunnera macrophylla

Σιβηρικό ζουζούνιβοτανική ονομασία Brunnera macrophylla. Ευνοεί το υγρό, όξινο έδαφος και τη μερική σκιά. Dicentra spectabilis και Pulmonaria Angustifolia. Το Dicentra spectabilis, γνωστό και ως Αιμορραγική Καρδιά, και Pulmonaria Angustifolia, που συνήθως αναφέρεται ως lungwort, είναι παραδείγματα πολυετών φυτών που ανθίζουν την άνοιξη. Το Dicentra spectabilis μαραίνεται καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι. Ίσως είναι καλύτερο να σχεδιάσετε τι θα το αντικαταστήσετε εκ των προτέρων. Μια ποώδη ποικιλία εδαφοκάλυψης που ευδοκιμεί στη σκιά. τα λουλούδια χρειάζονται κρεβάτια για να

7 Φτιάξτε ένα κρεβάτι από φυτεύσεις σε όλη την περίμετρο του σπιτιού σας. Γεμίστε το με μονοετή, πολυετή φυτά, βολβούς και θάμνους. Αναδεικνύει όμορφα το τοπίο. Ο πλήρως ανθισμένος λιλά θάμνος που φυτεύτηκε προσεκτικά σε μια γωνία αγκυροβολεί τα υπόλοιπα φυτά. Τουλίπες, κρίνα, υάκινθοι και μερικά πολυετή φυτά συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

8 Μην αφήνετε αειθαλές υλικό να καθίσει σε κουτιά παραθύρων κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης φύτευσης. Αντίθετα, απαλλαγείτε από το περιεχόμενο των φυτών και, στη συνέχεια, προσθέστε φρέσκο ​​χώμα και λίπασμα στο υπάρχον έδαφος.

9 Προσθέστε φυτεύσεις γύρω από τα δέντρα της γειτονιάς σας. Οι γηγενείς σπόροι αγριολούλουδων και οι ανοιξιάτικοι βολβοί είναι εξαιρετικές επιλογές. Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα.

10 Τραβήξτε την προσοχή στο φύλλωμα στα δοχεία αντί για τα λουλούδια. Φτέρη, heuchera, begonia, κισσός, ελλέβορος και πολυετές γρασίδι. Είναι ένα απλή διάταξη δοχείουαλλά τα χρώματα των φύλλων, η ποικιλία και τα σχήματα κόβουν την ανάσα.

11 Μην το παρακάνετε, ειδικά στο πεζοδρόμιο. Είναι εντάξει να θέλετε να απεικονίσετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση, αλλά το πολύ από αυτό γίνεται δυσάρεστο.

12 Μην χρησιμοποιείτε μονοετή φυτά σε μπλοκ χρώματος όταν φυτεύετε ένα κρεβάτι κήπου. Η φύτευση θα ήταν καλύτερη αν συνδυαζόταν με βολβούς και πολυετή φυτά.

13 Συμμετάσχετε στη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου στην κοινότητά σας. Οι κήποι και οι χώροι πρασίνου έχουν θετική επίδραση στην υγεία.

Ελπίζω να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές. Επικοινωνήστε σήμερα με την Bur-Han Garden and Lawn Care για βοήθεια με τον κήπο σας στο 604-706-1362.

Υπηρεσίες Κηπουρικής του Βανκούβερ

Bur-Han Garden and Lawn Care
2110 Front St, North Vancouver, BC V7H 1A3
(604) 706-1362

Schreibe einen Kommentar