4 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το Netflix

4 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το Netflix

November 16, 2022 0 Von admin
Prostock-studio / Shutterstock.com

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για το Netflix. Και πρόκειται να γίνει πιο σκληρό.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές – τη μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία της εταιρείας, όπως σημειώσαμε στο „9 καλοί λόγοι για να ακυρώσετε το Netflix“.

Μπορεί να επιθυμούν να επιστρέψουν εκείνες οι μέρες των αλκυώνων, εάν μια πρόσφατη έρευνα σε 1.000 άτομα από Reviews.org αποδεικνύεται σωστό. Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 4 ανθρώπους σχεδιάζει να εγκαταλείψει το Netflix φέτος, που θα ήταν περίπου 18 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ακολουθούν οι κορυφαίοι λόγοι που οι άνθρωποι λένε ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Netflix.

4. Συχνότερη χρήση άλλων υπηρεσιών

AFM Visuals / Shutterstock.com

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που ανέφεραν αυτόν τον λόγο αποχώρησης από το Netflix: 18,25%

Μια φορά κι έναν καιρό, το Netflix ήταν σχεδόν το μόνο όνομα στο streaming. Οι ανταγωνιστές εμφανίστηκαν, αλλά άργησαν να αναπτύξουν το δικό τους περιεχόμενο και να αδειοδοτήσουν αρκετά καλά τα πράγματα ώστε να παρασύρουν τους ανθρώπους μακριά.

Αυτό δεν ισχύει πλέον. Υπάρχουν «12 τηλεοπτικές υπηρεσίες ροής που κοστίζουν 20 $ το μήνα — ή λιγότερο», και έχουν πράγματα που δεν έχει το Netflix, από το πρόγραμμα «Star Wars» της Disney και το «Star Trek» της Paramount μέχρι το νέο «Lord of the Rings» της Amazon, The Rings σειράς της εξουσίας.

Εν ολίγοις, Netflix, κάποιοι από εμάς απλά θέλουν να δουν άλλους ανθρώπους.

3. Το αυξανόμενο κόστος των γενικών εξόδων

Syda Productions / Shutterstock.com

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που ανέφεραν αυτόν τον λόγο αποχώρησης από το Netflix: 19,58%

Ένα άλλο θέμα δεν έχει να κάνει πραγματικά με το Netflix και οτιδήποτε έχει να κάνει με την οικονομία. Ο φετινός πληθωρισμός-ρεκόρ έχει σφίξει πολλούς προϋπολογισμούς και το να αποκαλέσουμε το Netflix ως «απαραίτητο έξοδο» μπορεί να είναι δύσκολο. Αυτός είναι ο χωρισμός «δεν είσαι εσύ, είμαι εγώ».

2. Λείπουν τίτλοι στο Netflix

nakaridore / Shutterstock.com

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που ανέφεραν αυτόν τον λόγο αποχώρησης από το Netflix: 21,69%

Ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα για πολλούς ανθρώπους – αν και όλα συνδέονται, στην πραγματικότητα – είναι ότι απλώς δεν αρκεί να παρακολουθήσετε στο Netflix για να δικαιολογήσετε πια το κόστος.

Οι επωνυμίες που συνήθιζαν να αφήνουν το Netflix να μεταδίδει το περιεχόμενό τους έχουν λανσάρει τις δικές τους πλατφόρμες και έχουν πάρει αυτό το περιεχόμενο πίσω, και όλες αυτές οι υπηρεσίες αγωνίζονται για την αποκλειστική ροή άλλων κλασικών. Και αν το Netflix χάνει χρήματα, η εταιρεία μάλλον θέλει να είναι λίγο πιο επιλεκτική σε αυτό που προσφέρει.

1. Το αυξανόμενο κόστος του Netflix

Damir Khabirov/Shutterstock.com

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα που ανέφεραν αυτόν τον λόγο αποχώρησης από το Netflix: 40,49%

Φυσικά, ο μεγαλύτερος λόγος είναι ο πιο απλός: Η τιμή συνεχίζει να ανεβαίνει.

Το πιο βασικό πρόγραμμα Netflix κοστίζει τώρα 10 $ το μήνα, σε σύγκριση με 8 $ το μήνα για το Disney+ ή 4,99 $ για το Paramount Plus. Το Netflix παρουσίασε πρόσφατα ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις που κοστίζει 6,99 $ το μήνα, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να ικανοποιήσει πολλούς συνδρομητές.