5 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων του θυρεοειδούς

0
5 τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο προβλημάτων του θυρεοειδούς

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι περίπου το 12 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα να αντιμετωπίσει προβλήματα με τον θυρεοειδή αργά ή γρήγορα στη ζωή του και περισσότερο από το 60 τοις εκατό του πληθυσμού που πάσχει από τη νόσο δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, δεν μπορείτε να εξαλείψετε την πιθανότητα να έχετε θυρεοειδή, μπορείτε πάντα να μειώσετε τις πιθανότητες. Μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα που μειώνουν τους κινδύνους να υποφέρετε από θυρεοειδή στο μέλλον, είναι πάντα καλύτερο να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα, το άρθρο παραθέτει μερικούς από τους τρόπους μείωσης των κινδύνων εμφάνισης προβλημάτων θυρεοειδούς.

Σταμάτα το κάπνισμα

Τα τσιγάρα είναι ένας από τους κοινούς λόγους για κάθε ασθένεια και κάθε πρόβλημα στο σώμα σας, ο θυρεοειδής μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τις τοξίνες που υπάρχουν στα τσιγάρα και μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της θυρεοειδικής ορμόνης στο σώμα σας, δηλαδή τη θυροξίνη. Μειώνει την παραγωγή TSH τελικά, μειώνοντας τη διαδικασία παρασκευής. Η διακοπή του καπνίσματος σας βοηθά να διατηρήσετε υγιή επίπεδα θυροξίνης στο σώμα σας.

Έλεγχος θυρεοειδούς αυχένα

Οι έλεγχοι του λαιμού του θυρεοειδούς είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε ένα πρόβλημα θυρεοειδούς στο σώμα σας κοιτάζοντας τα πρηξίματα ή τα εξογκώματα του αυχένα στην επιφάνεια. Εάν έχετε συμπτώματα, πηγαίνετε και δείτε έναν γιατρό. Υπάρχουν επίσης διάφορες θεραπείες για το ίδιο, θυρεοειδοπαθητικός είναι κάτι στο οποίο συνήθως καταφεύγει κανείς αυτές τις μέρες. Είναι ωφέλιμο να κάνετε τις εξετάσεις σας εγκαίρως, ώστε να αποφύγετε τελικά περιττά προβλήματα.

Μην παρακάνετε τη σόγια

Αν και έχει αποδειχθεί ότι η σόγια είναι κάτι ασφαλές για κατανάλωση, η υπερβολική ποσότητα σόγιας δεν είναι τόσο καλή για τα προβλήματα του θυρεοειδούς. Πρέπει να το καταναλώνει κανείς με μέτρο για να αποφύγει τυχόν κινδύνους που σχετίζονται με τον θυρεοειδή. Τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα υποκατάστασης θυρεοειδικών ορμονών λεβοθυροξίνη πρέπει να γνωρίζουν ότι η σόγια πρέπει να καταναλωθεί τουλάχιστον 4 ώρες πριν από τη λήψη του φαρμάκου, καθώς η σόγια μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ορμονών του σώματός σας.

Επισκεφθείτε τακτικά το Κέντρο Υγείας σας

Ποτέ μην αναβάλλετε τις εξετάσεις υγείας, αν και οι τακτικοί έλεγχοι σώματος μπορεί να είναι βαρετοί, είναι πολύ σημαντικοί. Ποτέ δεν ξέρεις τι αναπαράγεται μέσα σου, μόνο ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σε διαβεβαιώσει για την καλή σου υγεία. Συνεχίστε λοιπόν να επισκέπτεστε το κέντρο υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά εάν εντοπίσετε συμπτώματα ή αισθάνεστε ένα αναπτυσσόμενο πρόβλημα του θυρεοειδούς στο σώμα σας. Ο γιατρός σας θα ήθελε να παρακολουθεί τακτικά τα επίπεδα του θυρεοειδούς του σώματός σας.

Συμπληρώματα σεληνίου στο σώμα

Το σώμα μας χρειάζεται ορισμένες απαιτήσεις για να λειτουργήσει σωστά, το σελήνιο είναι ένα τέτοιο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στις πρωτεΐνες και είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Για την ακρίβεια, η συγκέντρωση σεληνίου είναι η υψηλότερη στον θυρεοειδή στο σώμα μας και ο θυρεοειδής μπορεί να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί εάν η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι αρκετή για να μεταφέρει ομαλά το σώμα.

Τελικές λέξεις

Πριν υποφέρετε από μια ασθένεια, δεν μπορείτε ποτέ να κατανοήσετε τα αιώνια ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν. Επομένως, συνιστάται να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα από πρώιμο στάδιο για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα να παρεμποδίσουν τον τρόπο ζωής σας και να σας φέρουν κοντά σε ένα δια βίου πρόβλημα όπως ο θυρεοειδής. Μειώστε τους κινδύνους σας ακολουθώντας ορισμένους τρόπους που αναφέρονται στο άρθρο.

Φωτογραφία από Pat Kwon επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar