Duroc Pigs- Η φυλή χοίρων με κρέας που χρειάζεστε

2
Duroc Pigs- Η φυλή χοίρων με κρέας που χρειάζεστε

Γουρούνια Duroc

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα γουρούνια, φαντάζονται ροζ δέρματα, ασπρομάλλα γουρούνια, που συνήθως χαλαρώνουν σε μια λίμνη από λάσπη. Εάν εκτρέφετε χοίρους για κρέας, ίσως γνωρίζετε ότι αυτά τα χαριτωμένα, ιδεαλιστικά γουρούνια δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για την εκτροφή γουρουνιών της αυλής.

Τα λευκά μαλλιά και τα ροζ γουρούνια είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο και μπορούν εύκολα να καούν από τον ήλιο. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο τα περισσότερα εμπορικά γουρούνια εκτρέφονται σε εσωτερικούς χώρους.

Αλλά, αν ψάχνετε για ένα χοιρινό κρέας που μπορείτε να μεγαλώσετε στην αυλή σας χωρίς την ταλαιπωρία του ηλιακού εγκαύματος, το γουρούνι Duroc μπορεί να είναι η φυλή για εσάς.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!

Αυτά τα σκουρόχρωμα γουρούνια ήταν μια αγαπημένη ράτσα χοίρων με κρέας για γενιές. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για αυτή τη δημοφιλή ράτσα χοίρων με κρέας.

γουρούνια duroc, κόκκινο γουρούνι, ράτσες κρεατοειδών χοίρων

Ιστορία και προέλευση της φυλής χοίρων Duroc

Η φυλή Duroc αναπτύχθηκε στα μέσα έως τα τέλη του 1800. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1800, όταν τα κόκκινα γουρούνια ήταν δημοφιλή στις περιοχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτά τα «κόκκινα γουρούνια» ήταν πολύ μεγάλα, είχαν μεγάλες γέννες και μεγάλωναν γρήγορα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, που εξακολουθούν να υπάρχουν στο σημερινό Duroc, ήταν δημοφιλή στους κτηνοτρόφους. Αυτά τα μεγάλα κόκκινα γουρούνια θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γρήγορα με ελάχιστη τροφή και να αναπαραχθούν καλά. το όνειρο μιας οικογενειακής φάρμας, σωστά;

Τα κόκκινα γουρούνια ονομάζονταν Red Duroc αν ήταν από τη Νέα Υόρκη και Jersey Reds αν ήταν από το Νιου Τζέρσεϊ, παρόλο που το απόθεμα ήταν αρκετά παρόμοιο.

Το 1823, ο Isaac Frink από την κομητεία Saratoga της Νέας Υόρκης αγόρασε έναν κόκκινο κάπρο από έναν άνδρα που ονομαζόταν Harry Kelsey. Ο Χάρι είχε έναν διάσημο επιβήτορα που ονομαζόταν Ντούροκ. Ο Ισαάκ αποφάσισε να ονομάσει νέο κάπρο προς τιμήν του επιβήτορα του Χάρι.

Ο κάπρος Duroc μετέδωσε στους απογόνους του το βαθύ κόκκινο χρώμα του, την ικανότητα για γρήγορη ανάπτυξη, το μεγάλο, μυώδες σώμα και την ήρεμη προσωπικότητα του. Τα γουρούνια που παρήγαγε ο Duroc δεν ήταν τόσο μεγάλα όσο τα Red Duroc και τα Jersey Reds που εκτρέφονταν εκείνη την εποχή.

Η ήρεμη προσωπικότητα και η γρήγορη ανάπτυξη που μετέδωσε ο Duroc στους απογόνους του έγιναν γρήγορα περιζήτητα χαρακτηριστικά. Από τη δεκαετία του 1860, οι αγρότες άρχισαν να εκτρέφουν σκόπιμα τα μεγάλα κόκκινα γουρούνια με τους απογόνους του κάπρου Duroc. Αυτό δημιούργησε ένα γουρούνι που δεν ήταν υπερβολικά τεράστιο, μεγάλωσε γρήγορα και ήταν εύκολο στο χειρισμό.

Το 1883, ιδρύθηκε μια ένωση φυλών για την τήρηση αρχείων για τη βελτίωση της φυλής. Αυτή η πρώιμη οργάνωση φυλής ονομαζόταν American Duroc-Jersey Association. Ήταν επίσης υπεύθυνο για την προώθηση της φυλής. Η φυλή και η ένωση σημείωσαν τρομερή πρόοδο, με αριθμούς εγγραφής δίσκων.

Η φυλή Duroc ήταν ένας θησαυρός που βρέθηκε στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μέχρι την Παγκόσμια Έκθεση του 1893 στο Σικάγο. Κατά τη διάρκεια του γουρουνιού σόου, οι Durocs παρουσιάστηκαν στον κόσμο. Αυτό πυροδότησε την αρχή της δημοτικότητας της φυλής.

Μετά την Παγκόσμια Έκθεση, η φυλή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής. Το 1934, αναπτύχθηκε το United Duroc Swine Registry, συνδυάζοντας διάφορες οργανώσεις φυλής Duroc σε έναν μεγάλο οργανισμό.

Καθώς οι Αμερικανοί μετακινούνταν προς τα δυτικά, το γουρούνι Duroc ακολούθησε. Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της φυλής συνέβη στο Οχάιο, το Κεντάκι, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, την Αϊόβα και τη Νεμπράσκα. Η γη σε αυτές τις πολιτείες είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια καλαμποκιού και συχνά αποκαλείται ζώνη καλαμποκιού. Οι Durocs μεγάλωναν εύκολα σε μια διατροφή πλούσια σε καλαμπόκι σε αυτές τις πολιτείες.

Τα Durocs σήμερα είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Είναι η δεύτερη πιο καταγεγραμμένη ράτσα χοίρων στον κόσμο. Αυτή η επιτυχία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες:

  • μακροζωία των χοιρομητέρων
  • ικανότητα μετατροπής της τροφής σε μυϊκή μάζα
  • βελτιωμένη ποιότητα κρέατος
  • μεγάλα μεγέθη απορριμμάτων
  • ήρεμες και ήρεμες διαθέσεις

Πληροφορίες για τη φυλή χοίρων Duroc

Η φυλή αποκαλείται συχνά «τερματική φυλή». Ένας τερματικός χοίρος είναι αυτός που υπερέχει στην παραγωγή κρέατος. Το Duroc είναι μια από τις καλύτερες ράτσες για την παραγωγή ποιοτικού κρέατος.

Παρά το γεγονός ότι ονομάζονται τερματική φυλή, τα Duroc είναι αρκετά παραγωγικά και μπορούν να έχουν μεγάλες γέννες. Οι χοιρομητέρες έχουν γενικά λίγα προβλήματα να μείνουν έγκυες ή να γεννήσουν, επιτρέποντας στη φυλή να αναπαραχθεί γρήγορα.

Όταν οι αγρότες θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του κρέατος, τα Duroc είναι συχνά η φυλή της επιλογής για χρήση.

Χαρακτηριστικά φυλής

Τα Duroc αναγνωρίζονται εύκολα με το κόκκινο χρώμα και τα πεσμένα αυτιά τους. Τα Duroc μπορούν να κυμαίνονται ως προς την απόχρωση του κόκκινου, από χρυσοκόκκινο έως βαθύ, σκουριασμένο μαόνι. Τα Duroc δεν έχουν λευκά ή σκοτεινά σημεία.

Τα αυτιά δεν είναι ποτέ όρθια, αλλά πρέπει να πέφτουν δίπλα στο πρόσωπο.

γουρουνάκι duroc, ράτσες κρεατοειδών χοίρων, ράτσα κόκκινου χοίρου

Οι χοίροι Duroc θα βάλουν μεγάλες ποσότητες άπαχου μυός. Είναι αρκετά μακρόσωμα και έχουν μεγάλα ζαμπόν και ώμους.

Το πρόσωπο είναι ελαφρώς πιασμένο, δίνοντάς τους μια πολύ οικιακή εμφάνιση.

Είναι μέτριου μεγέθους γουρούνια.

Πόσο ζυγίζει ένα γουρούνι Duroc;

Τα Duroc είναι γουρούνες μέτριου μεγέθους σε σύγκριση με τα μεγάλα κόκκινα γουρούνια που επηρέασαν την πρώιμη προέλευση της φυλής. Τα σημερινά Duroc ζυγίζουν από 500-750 λίβρες ή 220-340 κιλά.

Αυτό ακούγεται μεγάλο, αλλά η φυλή είναι πολύ ήρεμη και εύκολη στη χρήση, κάνοντας το μεγάλο της μέγεθος να φαίνεται μικρότερο.

Μία από τις χοιρομητέρες που είχαμε για αρκετά χρόνια ήταν ένα μεγάλο Duroc που ζύγιζε περίπου 650 κιλά. Ήταν πολύ ήρεμη και εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα αγαπημένα ζώα των παιδιών μου. Δεν ξέρω πόσες φορές βρήκα τα παιδιά μου να παίζουν πάνω και γύρω της. Πάντα με τρόμαζε στην αρχή, απλώς και μόνο λόγω του πόσο μεγάλη ήταν και πόσο μικρά ήταν τα παιδιά μου (2 και 6) εκείνη την εποχή, αλλά ποτέ δεν πάτησε καν ένα από αυτά.

Ποια ράτσα χοίρου είναι η μεγαλύτερη;

Το Duroc δεν είναι η μεγαλύτερη ράτσα χοίρων. Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο γουρούνι ανήκει σε ένα γουρούνι που ονομάζεται Big Bill. Ο Big Bill ήταν ένα γουρούνι Πολωνίας-Κίνας που ζύγιζε απίστευτα 2.552 κιλά. Μέτρησε 9 πόδια μήκος από την άκρη της μύτης μέχρι το πίσω άκρο του.

Σε σύγκριση με αυτό, το βάρος 500-750 λιβρών του Duroc μοιάζει με φιστίκια.

Μια άλλη συνήθως μεγαλόσωμη φυλή χοίρων είναι ο γουρούνι Giant Forest.

Είναι οι χοίροι Duroc καλοί για το κρέας;

Ναι, οι Durocs θεωρούνται μια από τις καλύτερες ράτσες για κρέας, ειδικά αν ψάχνετε για μια ράτσα που βάζει γρήγορα μεγάλες ποσότητες άπαχου μυός.

Τα γουρούνια Duroc είναι γνωστά για την εξαιρετική ποιότητα του σφάγιου τους. Η ικανότητά τους να βάζουν γρήγορα μυς υψηλής ποιότητας είναι μέρος αυτού που έχει κάνει τη φυλή τόσο επιτυχημένη.

Είναι επίσης κατάλληλα για μια σειρά από περιβάλλοντα. Τα Durocs μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά όταν μεγαλώνετε σε έναν αχυρώνα εμπορικού στυλ ή στην αυλή σας.

γουρούνια duroc, ράτσες κρεατικών χοίρων, κόκκινο κρέας γουρούνι

Κράτα με για αργότερα!

Duroc Pigs Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να μεγαλώνεις Duroc, χωρίς πολλά μειονεκτήματα. Αυτή η ράτσα είναι πολύ εύκολο να μεγαλώσει και διαπρέπει σε πολλές συνθήκες.

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το χρώμα. Εάν ενδιαφέρεστε να εκτρέφετε χοίρους, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το χρώμα του χοίρου και το πού θα τους εκτρέφετε. Πολλές ράτσες έχουν ροζ δέρμα, γεγονός που τις καθιστά ευάλωτες στο ηλιακό έγκαυμα.

Οι ράτσες με ροζ δέρμα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποτρέψουν τα ηλιακά εγκαύματα. Τα Duroc έχουν μαύρο δέρμα, γεγονός που τους κάνει λιγότερο πιθανό να υποστούν ηλιακά εγκαύματα. Αν και εξακολουθούν να χρειάζονται σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ξεφύγουν από τον καυτό ήλιο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για το αν θα καούν από τον ήλιο.

Τα Duroc τα πάνε καλά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Αν τους έχεις αχυρώνα, θα τα πάνε καλά μέσα. Αλλά, αν δεν έχετε αχυρώνα, θα κάνουν μια χαρά και σε ένα βοσκότοπο.

Ορισμένες ράτσες χοίρων τα καταφέρνουν καλύτερα σε ορισμένα κλίματα. Τα Duroc υπερέχουν τόσο σε ζεστά όσο και σε ψυχρά κλίματα. Έχουν μεγαλώσει με επιτυχία και στις δύο συνθήκες.

Τα Duroc έχουν πολύ καλή απόδοση τροφοδοσίας. Η αποτελεσματικότητα τροφοδοσίας αναφέρεται στην ποσότητα τροφής που χρειάζεται για να βάλουν μυς. Το Durocs μπορεί να πάρει μια μικρή ποσότητα τροφής και να τη μετατρέψει σε μεγάλη ποσότητα μυϊκής μάζας.

γουρούνια duroc, ράτσες κρεατοειδών γουρουνιών, ράτσα κόκκινου χοίρου

Πολλοί μεγάλοι χοίροι μπορεί να είναι διεγερτικοί, καθιστώντας τους επικίνδυνους. Ακόμη και ένα τυχαίο πάτημα από ένα γουρούνι 700 λιβρών μπορεί να είναι επικίνδυνο. Οι Duroc δεν είναι διεγερτικοί και αντίθετα είναι πολύ ήρεμοι και ήσυχοι. Τις περισσότερες φορές προτιμούν να ξαπλώνουν καθώς κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε.

Έχουν επίσης πλήρη επίγνωση του εαυτού τους, παρά το μεγάλο τους μέγεθος. Είναι ένα κοινό πρόβλημα με τους χοίρους που οι χοιρομητέρες ξαπλώνουν στα χοιρίδια τους και τα συνθλίβουν (τα περισσότερα χοιρίδια ζυγίζουν <3 κιλά κατά τη γέννηση). Οι χοιρομητέρες Duroc είναι πολύ καλές στο να φροντίζουν τα χοιρίδια τους και να μην ωοτοκούν πάνω τους, παρόλο που είναι μερικά από τα μεγαλύτερα γουρούνια.

Σε τι είναι γνωστό το γουρούνι Duroc;

Οι χοίροι Duroc είναι γνωστοί για την ποιότητα του σφάγιου, την αποτελεσματικότητα της τροφής, την ήρεμη προσωπικότητα και τη γενική ευκολία εκτροφής.

Τα Duroc χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση πολλών εμπορικών κοπαδιών. Η φυλή είναι πολύ καλά στρογγυλεμένη και μπορεί να φέρει πολλά θετικά χαρακτηριστικά στο τραπέζι.

Διατηρούνται επίσης συνήθως ως γουρούνια επίδειξης.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα γουρούνι Duroc;

Οι χοίροι Duroc είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής ράτσα χοίρων στον κόσμο, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη την εύρεση τους. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να βρείτε γουρούνια Duroc.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να επικοινωνήσετε με τοπικούς κτηνοτρόφους. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι με το Κατάλογος κτηνοτρόφων του Εθνικού Μητρώου Χοίρων. Θα βρείτε ποιοτικούς εκτροφείς και γουρούνια με αυτόν τον τρόπο.

γουρούνια duroc, ράτσες κρεατικών χοίρων, κόκκινο κρέας γουρουνιών ράτσας

Ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να δείτε είναι με τοπικές ομάδες 4-H και FFA. Πολλά παιδιά που εκτρέφουν γουρούνια σόου τα χρησιμοποιούν μόνο για μια σεζόν παραστάσεων και μετά τα πουλάνε. Μπορείτε να βρείτε καλά φροντισμένους χοίρους υψηλής ποιότητας με αυτόν τον τρόπο.

Ελέγξτε τους πίνακες ανακοινώσεων του τοπικού σας καταστήματος ζωοτροφών. Οι Duroc είναι μια πολύ δημοφιλής φυλή για εκτροφή, επομένως μπορεί να υπάρχουν κοντά σας εκτροφείς που δεν γνωρίζατε.

Πόσο κοστίζει ένα γουρούνι Duroc;

Αναμένετε να πληρώσετε οπουδήποτε από 50 $ έως αρκετές εκατοντάδες για ένα Duroc. Η τιμή θα ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και την ποιότητα του χοίρου. Οι χοίροι ποιότητας εμφάνισης μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες δολάρια, ενώ οι χοίροι ποιότητας φάρμας θα είναι πολύ φθηνότεροι. Όσο πιο νέος μπορείτε να αγοράσετε το γουρούνι, τόσο φθηνότερο θα είναι επίσης.

Τελικές σκέψεις για το γουρούνι Duroc

Οι χοίροι Duroc είναι μια σταθερή επιλογή χοίρου για σχεδόν κάθε περίπτωση. Εάν θέλετε να εκτρέφετε χοίρους στην αυλή σας για κρέας ή εάν θέλετε να τους εκτρέφετε για να πουλήσετε, θα έχουν καλή απόδοση. Είναι μια ράτσα μέτριου μεγέθους που μπορεί να φτάσει τα 750 κιλά.

Μην αφήσετε το μεγάλο μέγεθος να σας εκφοβίσει όμως. Αυτά τα γουρούνια είναι πολύ ήρεμα και εύκολα στη δουλειά.

Τα Duroc έχουν υψηλή απόδοση τροφοδοσίας, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα μεγαλώσετε γρήγορα με ελάχιστη τροφοδοσία. Όσο λιγότερα χρήματα πρέπει να ξοδέψετε για να τα ταΐσετε, τόσο περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας, κάτι που είναι πάντα καλό.

Είναι επίσης κατάλληλα για να μεγαλώνουν σε διαφορετικά κλίματα. Μπορούν να μεγαλώσουν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Το σκούρο δέρμα τους βοηθά στην προστασία τους από τα ηλιακά εγκαύματα. Τα Duroc είναι αρκετά ανθεκτικά και τα πάνε καλά τόσο σε ζεστά όσο και σε ψυχρά κλίματα.

Αν ψάχνετε για μια εύκολη, παραγωγική ράτσα, το Duroc μπορεί να είναι το γουρουνάκι σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Εκτρέφετε γουρούνια Duroc; Ποιο είναι το αγαπημένο σας χαρακτηριστικό του γουρουνιού Duroc; Ενημερώστε με παρακάτω!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ


Νιώθετε συγκλονισμένοι; Ο οδηγός μας Planning Your Farm: Gardens to Goats θα σας δείξει πώς να σχεδιάσετε την τέλεια φάρμα σας. Είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει – αποκτήστε το δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα!


Schreibe einen Kommentar