Moving Towards Wisdom, Beauty & Strength – Life Coaches Blog

0
Moving Towards Wisdom, Beauty & Strength – Life Coaches Blog

Με το οποίο με διαβεβαιώνει ο φίλος μου ο Ελευθέριος ότι είναι το καβαλιστικό (και ποιητικό) αντίστοιχο του Οι τρεις αρχές του Steve Pavlina της προσωπικής ανάπτυξης? αλήθεια (σοφία), αγάπη (ομορφιά) και δύναμη (δύναμη).

Αυτή η ανάρτηση έχει περάσει πολύς καιρός και σε αυτήν θα εξηγήσω γιατί για να κινηθώ προς την αλήθεια, την αγάπη και τη δύναμη, πρέπει να είσαι Πρόθυμος να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου

Στο βιβλίο του David Deida The Way of the Superior Man, μιλάει για το πώς πρέπει να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου όταν είναι απαραίτητο.

Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει το 100% στον σκοπό του, να εκπληρώσει το κάρμα του ή να το διαλύσει και μετά να αφήσει τη συγκεκριμένη μορφή ζωής. Πρέπει να είναι ικανός να μην ξέρει τι να κάνει στη ζωή του, να μπαίνει σε μια περίοδο αγνοίας και να περιμένει να εμφανιστεί ένα όραμα ή μια νέα μορφή σκοπού. Αυτοί οι κύκλοι ισχυρής συγκεκριμένης δράσης που ακολουθούνται από περιόδους που δεν γνωρίζουν τι στο διάολο συμβαίνει είναι φυσικοί για έναν άνθρωπο που είναι ρίχνοντας στρώματα κάρμα στη χαλάρωση του στην αλήθεια.

Πότε όμως ξέρετε ότι είναι ώρα να αφήσετε κάτι και να προχωρήσετε;

Μεταξύ των ενδείξεων εκπλήρωσης ή ολοκλήρωσης ενός επιπέδου σκοπού είναι τα εξής:

  1. Ξαφνικά δεν έχετε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για ένα έργο ή μια αποστολή που, μόλις προηγουμένως, σας παρακίνησε ιδιαίτερα.

  2. Αισθάνεστε εκπληκτικά απαλλαγμένοι από οποιεσδήποτε τύψεις, για την έναρξη του έργου ή για τον τερματισμό του.

  3. Παρόλο που μπορεί να μην έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι πρόκειται να κάνετε στη συνέχεια, νιώθετε ξεκάθαροι, χωρίς σύγχυση και, κυρίως, αφόρητοι.

  4. Νιώθετε αύξηση της ενέργειας με την προοπτική να σταματήσετε την ενασχόλησή σας με το έργο.

  5. Το έργο φαίνεται σχεδόν ανόητο, σαν να μαζεύεις κορδόνια ή να βάλεις ταπετσαρία στο σπίτι σου με αποδείξεις βενζινάδικου. Σίγουρα, θα μπορούσατε να το κάνετε, αλλά γιατί να το θέλατε;

Πριν από 3 χρόνια, ξεκίνησα το Life Coaches Blog με ενθουσιασμό, φωτιά, επιθυμία και μια πραγματική ελπίδα να βοηθήσω τον κόσμο και να βελτιώσω τη ζωή μου στη διαδικασία. Σήμερα, αισθάνομαι και τα 5 σημεία που αναφέρει η Deida παραπάνω όταν σκέφτομαι αυτό το blog.

Δεν είναι ότι έχασα το πάθος μου για την προσωπική ανάπτυξη – κάθε άλλο παρά. Αλλά η πορεία της προσωπικής μου ανάπτυξης έχει απομακρυνθεί από την πορεία του Life Coaches Blog, και έτσι για να πλησιάσω πιο κοντά στην αλήθεια μου πρέπει να την αφήσω πίσω. Πρώτον, έγινε όλο και λιγότερο αληθινό για μένα να γράφω ένα ιστολόγιο με το όνομα Life Coaches Blog, καθώς δεν ήμουν «προπονητής ζωής» για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έχει επίσης γίνει λιγότερο αληθινό καθώς πιστεύω όλο και λιγότερο στις απλοϊκές απαντήσεις που προσφέρουν οι περισσότεροι «προπονητές ζωής» εκεί έξω ως την αλήθεια του ευαγγελίου. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι έχω απομακρυνθεί από τον αρχικό τόνο αυτού του ιστολογίου. Και το να προσπαθήσω να προσφέρω απλοϊκές φόρμουλες για προσωπική ανάπτυξη στις οποίες δεν πιστεύω πλέον για χάρη της επισκεψιμότητας στον ιστό και την ελπίδα να κερδίσω γρήγορα χρήματα, θα ήταν απλώς να λέω ψέματα σε εσάς και να πω ψέματα στον εαυτό μου. Και για χάρη της δικής μου ανάπτυξης, σε αυτό το μονοπάτι δεν μπορώ να πάω.

Η πραγματική ανάπτυξη απαιτεί χρόνο, σκέψη και προσπάθεια και δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανάγνωση 7 εύκολων συμβουλών. Το να επιχειρήσετε να σας πουλήσετε διαφορετικά είναι απλώς νωχελική σκέψη.

The Dip (Πότε να κολλήσετε και πότε να σταματήσετε)

Στο βιβλίο του The Dip, ο Seth Godin μιλάει για τη βουτιά, το αδιέξοδο και πώς οι νικητές τα παρατάνε συνεχώς. απλά παράτησαν τα σωστά πράγματα την κατάλληλη στιγμή. Η διαφορά έγκειται στη γνώση της διαφοράς μεταξύ μιας βουτιάς. το δύσκολο ταξίδι ανάμεσα στην αρχή και έναν αξιόλογο στόχο, και ένα αδιέξοδο. όπου όσο σκληρά και να κουρελιάζεσαι δεν πας πουθενά.

Πότε είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για να το κόψετε; Ο Godin διακηρύσσει ότι όποτε πρόκειται να καταλήξετε κατά μέσο όρο, μπορεί κάλλιστα να τα παρατήσετε – γιατί ο μέσος όρος είναι για τους ηττημένους.

Το να σταματήσεις το κάπνισμα την κατάλληλη στιγμή είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε τα κότσια να τα παρατήσουμε. Ακόμη χειρότερα, όταν αντιμετωπίζουμε το Dip, μερικές φορές δεν τα παρατάμε. Αντίθετα, γινόμαστε μέτριοι.

Η πιο κοινή απάντηση στο Dip είναι να το παίξετε με ασφάλεια. Να κάνεις συνηθισμένη δουλειά, άμεμπτη δουλειά, δουλειά που είναι πέρα ​​για πέρα ​​κρίμα. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με το Dip, οι περισσότεροι άνθρωποι το απορροφούν και προσπαθούν να βγάλουν τον μέσο όρο της πορείας τους προς την επιτυχία.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τόσο λίγοι άνθρωποι καταλήγουν ως οι καλύτεροι στον κόσμο.

Για να είσαι σούπερ σταρ, πρέπει να κάνεις κάτι εξαιρετικό.

Όχι απλώς επιζήστε από το Dip, αλλά χρησιμοποιήστε το Dip ως ευκαιρία για να δημιουργήσετε κάτι τόσο εξαιρετικό που οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να μιλήσουν για αυτό, να το προτείνουν και, ναι, να το επιλέξουν.

Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να είναι μέτριος όταν θέλετε να τα παρατήσετε, συνειδητοποιήστε ότι έχετε μόνο δύο καλές επιλογές: να σταματήσετε ή να είστε εξαιρετικοί. Ο μέσος όρος είναι για τους χαμένους.

Είμαι πολύ σκληρός; Δεν είναι ο χρόνος και η προσπάθειά σας, η καριέρα και η φήμη σας πολύ πολύτιμη για να τα σπαταλάτε με το να είστε απλώς μέτριοι; Ο μέσος όρος αισθάνεται ασφαλής, αλλά δεν είναι. Είναι αόρατο. Είναι η τελευταία επιλογή – ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης. Ο πειρασμός να είσαι μέτριος είναι απλώς ένα άλλο είδος εγκατάλειψης… το είδος που πρέπει να αποφεύγεται. Αξίζετε καλύτερα από τον μέσο όρο.

Σε μια ζωή με πεπερασμένο χρόνο και ενέργεια, βρίσκομαι να μην λέω πια και περισσότερο όσο περισσότερο συνειδητοποιώ τι είναι πραγματικά σημαντικό για μένα. Ο εχθρός του μεγάλου δεν είναι πραγματικά το κακό, αλλά το καλό, καθώς οι επιλογές γίνονται πιο εκλεπτυσμένες και απαιτούν μεγαλύτερη επίγνωση σε αυτό το επίπεδο. Είναι πιο εύκολο να πεις ναι στο παγωτό έναντι ενός πιάτου με σκουπίδια, αλλά πιο δύσκολο να κάνεις την επιλογή όταν αγαπάς τόσο τις γεύσεις βανίλιας όσο και τις γεύσεις σοκολάτας.

Το να εγκαταλείψω λιγότερο σημαντική και πιο μέτρια δουλειά με ελευθερώνει να κάνω τη δουλειά που πραγματικά έχει σημασία – την καλύτερη δημιουργική μου δουλειά. Και αυτό είναι δυνατό.

Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις, να αφήνεις μια κληρονομιά

Στο βιβλίο του First Things First, ο Stephen Covey γράφει για τις τέσσερις ανθρώπινες ανάγκες.

Η ουσία αυτών των αναγκών αποτυπώνεται στη φράση «να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις, να αφήνεις μια κληρονομιά». Η ανάγκη για ζωή είναι η φυσική μας ανάγκη για πράγματα όπως τροφή, ρούχα, στέγη, οικονομική ευημερία, υγεία. Η ανάγκη να αγαπάμε είναι η κοινωνική μας ανάγκη να σχετιζόμαστε με άλλους ανθρώπους, να ανήκουμε, να αγαπάμε, να μας αγαπούν. Η ανάγκη για μάθηση είναι η ψυχική μας ανάγκη για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Και η ανάγκη να αφήσουμε μια κληρονομιά είναι η πνευματική μας ανάγκη να έχουμε μια αίσθηση του νοήματος, του σκοπού, της προσωπικής συμφωνίας και της συνεισφοράς.

Το θέμα της αγάπης είναι ότι δεν αφορά μόνο τη σύνδεση με τους άλλους αλλά και τη σύνδεση με τον εαυτό σου – για το πόσο συνδεδεμένος είσαι με την καρδιά σου. Η καρδιά μου μου λέει ότι δεν αρκεί να θέλεις να αφήσεις μια κληρονομιά. είναι να αφήσεις μια κληρονομιά για την οποία μπορείς να είσαι περήφανος.

Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι

Αν μπορώ να δώσω κάποιες συμβουλές στους συνεργάτες μου – δεν χρειάζεστε κανέναν άλλο να δημοσιεύει τα άρθρα σας για εσάς. Δημιουργήστε το δικό σας blog. Υποθέτω ότι είναι η έλλειψη τεχνικής εξοικείωσης που κρατά μερικούς από εσάς – καλά, με το δωρεάν και εύχρηστο λογισμικό όπως το WordPress και τα φόρουμ υποστήριξης, δεν είναι πολύ δύσκολο.

Για το πώς να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι, διαβάστε το Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο (ή ιστολόγιο) υψηλής επισκεψιμότητας του Steve Pavlina και πώς να κερδίσετε χρήματα από τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Προτείνω τα δικά μου 9 κλειδιά για τη δημιουργία ενός ιστολογίου για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι. Δείτε το βίντεο του Merlin Mann σχετικά με το How to Blog. Σκεφτείτε τι λένε. Πολύ. Και μετά απλά κάντε το. Δεν θα είστε τέλειοι από την αρχή, αλλά θα μάθετε περισσότερα από αυτό.

Ο οποίος, αρχίζω να πιστεύω, είναι ο καλύτερος λόγος για να κάνεις οτιδήποτε.

Schreibe einen Kommentar