The Hand Pump Story – Life Coaches Blog

0
The Hand Pump Story – Life Coaches Blog

Επισκέπτομαι την Κίνα τακτικά και το πρόσφατο ταξίδι μου με διδάσκει κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, είναι μια «αντλία χειρός»

Αντλία χειρός

Έχετε χρησιμοποιήσει τέτοια αντλία στο παρελθόν; «Δεν έχω δει ποτέ στη Σιγκαπούρη». Μπορείς να πεις. Ναι, επειδή αυτός ο τύπος αντλίας κατασκευάζεται μόνο σε τοποθεσία όπου είναι συνηθισμένη η ξηρασία. Και η Σιγκαπούρη δεν είναι γνωστή για την περιοχή της ξηρασίας, ούτως ή άλλως υπάρχει νερό σωλήνων στη Σιγκαπούρη. …

Τι είναι λοιπόν η χειροκίνητη αντλία;

Όταν πήγα στο χωριό εκείνη τη φορά για το επαγγελματικό ταξίδι και επισκέφτηκα έναν από τους συναδέλφους μου στο σπίτι, ήταν μια ζεστή μέρα στη νοτιοδυτική Κίνα, και διψούσα πολύ και είπε ότι θα μου πάρει το νερό.

Πήγα μαζί του στην αυλή στο πίσω μέρος του σπιτιού του και βρήκα την αντλία όπως βλέπετε στην εικόνα.

Υπάρχει ένας γέρος εκεί και είπε «Γεια σου νεαρέ, διψάς; Άσε με να σου φέρω νερό»

Αλλά του είπα «Δεν πειράζει θείε, άσε με να το κάνω»

Μετακίνησα τη λαβή πάνω κάτω, πάνω κάτω. 3 φορές
Δεν βγήκε ούτε σταγόνα νερό.
Στο μυαλό μου μιλούσα στον εαυτό μου
Ίσως απλά να προσπαθήσω; Δεν έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, άφησέ με να κάνω το καλύτερο τώρα»

Αυτή τη φορά, κίνησα τη λαβή πάνω-κάτω ακόμα πιο δυνατά, πιο γρήγορα, διπλάσια ταχύτητα από την πρώτη φορά περίπου 15 φορές. Και πάλι δεν βγήκε νερό. Ο ιδρώτας μου αρχίζει να ενεργοποιείται και αρχίζω να ιδρώνω.

Σταμάτησα και μίλησα στον θείο «Νομίζω ότι δεν υπάρχει…» Δεν έχω τελειώσει τη φράση μου και μου απάντησε. «Γεια!! Νεαρά μη σταματάς!!! Το νερό θα πέσει ξανά αν σταματήσετε την πίεση τώρα, συνεχίστε».

Συνέχισα, πιο δύσκολο από πριν, πολύ γρήγορα. Ενώ αντλώ, είπε: «Το νερό αυτή την εποχή του χρόνου είναι πολύ βαθύ, και αυτό είναι καλό, γιατί όσο πιο βαθιά είναι το νερό, όσο πιο καθαρό γίνεται, τόσο καλύτερη γεύση έχει»

Τον άκουσα και μέτρησα πόσες φορές άντλησα πάνω-κάτω, για 30-40 φορές, και μπορούσες να δεις ότι ίδρωσα σε όλο μου το σώμα. Γύρισα προς το μέρος του „Θείο, νομίζω ότι δεν υπάρχει νερό εκεί“

Τη στιγμή που τελείωσα τη φράση μου – βγήκε η πρώτη σταγόνα νερού.

«Ουάου, η σκληρή δουλειά μου αποδίδει», είπα στον εαυτό μου.

Κοίτα, νεαρέ, σου είπα. Υπάρχει νερό εκεί μέσα, ήταν βαθιά. Δοκιμάστε το νερό, έχει πολύ ωραία γεύση», είπε ο θείος.

Συνέχισε: „Εντάξει, από τώρα αντλείτε απλά κανονικά, δεν χρειάζεται να μετακινείτε τη λαβή τόσο γρήγορα όπως πριν, απλώς διατηρήστε σταθερή κανονική πίεση και το νερό θα συνεχίσει απλώς, βοηθήστε με να φέρω τον κουβά εκεί τώρα“

Η ιστορία τελειώνει εδώ.

Και μαθαίνω 2 μαθήματα.

Βασικά σημεία μάθησης.
1) Ξεκινήστε οτιδήποτε με πίστη και σοφία
Αν ξεκινήσω ένα νέο έργο μόνο για να δω πώς θα προπονηθεί και το κάνω ελαφρά, δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Πρέπει να έχω πίστη και σοφία για να ξέρω τι πρέπει να κάνω και θάρρος και πεποίθηση να ακολουθήσω μέχρι να δείξει αποτέλεσμα. Θυμηθείτε να έχετε κριτήρια μέτρησης όταν μιλάμε για „Αποτέλεσμα“

Έχετε ξεκινήσει ποτέ κάποιο έργο ή οποιαδήποτε δραστηριότητα όταν βάζετε το 100% και παρόλα αυτά δεν δείχνει το αποτέλεσμα που θέλετε, και μετά η ορμή εξαφανίζεται και συνεχίζετε με άλλο νέο έργο; Πίστη και σοφία είναι αυτό που πρέπει να έχεις.

Σοφία σημαίνει ευελιξία στη σκέψη σου.

2) Όταν εμφανίζεται το αποτέλεσμα, πρέπει να συνεχίσω να διατηρώ τη συνοχή ώστε να έχω συνεχώς το αποτέλεσμα: ΣΥΣΤΗΜΑ
Δεν χρειάζεται να είμαι τόσο σκληρός ή κατά μέτωπο όπως στην αρχή, αλλά πρέπει να έχω μοτίβο που να είναι εφικτό και επαναλαμβανόμενο για να έχω το αποτέλεσμα συνέπειας.

Έχετε κάνει ποτέ κάτι για το οποίο είστε τόσο περήφανοι (π.χ. χορός ή φυσική κατάσταση, γράψτε ποιητή, παίξτε μουσικό όργανο) αλλά αν σας ζητήσω να το ξανακάνετε τώρα, ίσως να μην μπορείτε να τα καταφέρετε τόσο καλά όσο πριν; Το μοτίβο που μπορεί να γίνει και επαναλαμβανόμενο είναι αυτό που πρέπει να έχετε.

Schreibe einen Kommentar